Artikel

Hold musikken levende og dynamisk med Canon EOS C200

Canon video camera in action whilst filming ricky patel with his guitar.

Producer Patrick Greaves og filmfotograf Ricky Patel optog en live-musikoptræden til et 4K HDR-output med biograflignende flare og minimal belysning på det nye EOS C200

De fleste kortfilm om musikere på arbejde er grundlæggende en fantasi, fordi musikerne mimer til playback i de fleste musikvideoer. The Mahogany Sessions står i stærk kontrast til dette: Deres hensigt er at skabe en filmisk præsentation af en virkelig live-optræden, fotograferet i en stil, der passer til virkeligheden, mens billedet er dramatisk og interessant.

Producer Patrick Greaves og DoP Ricky Patel arbejder ofte sammen på sessionerne. Hver session er optaget i én optagelse, som Greaves beskriver som "at indfange noget virkeligt og organisk. Sessionerne giver os mulighed for at vise de bedste nye og etablerede talenter ved at sammensætte billeder med fantastiske live-optrædener." Til en session med musikeren Alfa Mist fra London valgte Greaves og Patel Canon EOS C200 på grund af dets kombination af en fremragende sensor med højt dynamikområde, intern RAW-optagelse og kompakt design. Greaves fortsætter: "Vi kan bruge det med et bredt udvalg af stativer herunder stabiliserede rigs, såsom Movi Pro. C200 egner sig til at blive brugt på mange forskellige måder, og det kan tilpasses de miljøer, vi har brug for at arbejde i."

C200 EGNER SIG TIL AT BLIVE BRUGT PÅ MANGE FORSKELLIGE MÅDER, OG DET KAN TILPASSES DE MILJØER, VI HAR BRUG FOR AT ARBEJDE I.

Produktionen blev filmet "on location" d. 8. september 2017 i Normansfield Theatre, et spillested i Langdon Down Centre i Teddington. Greaves fortæller begejstret om spillestedet og særligt dets visuelle og akustiske pragt. "Det er et uberørt, restaureret originalt victoriansk teater. Der er den der berigende lyd, det har en stærk tone, og vi syntes, at stedet passede perfekt til at frembringe farverne i både det visuelle og musikken." I betragtning af disse mål og med nummerets lange varighed i tankerne, indså Greaves hurtigt, at det ville være vigtigt at bruge et kamera, der var så lille og funktionsrigt som muligt."

For at vise både musikerne og de historiske detaljer på spillestedet var Patels opgave at belyse stedet, så det C200-kamera, der var monteret på et ophæng, kunne komme rundt over det hele, uden at stativer eller kabler kom med i billedet. "Det var en meget unik session", fortæller Patel. "Det var en af vores længste sessioner, og vi ville gerne ud i alle hjørner. For at gøre det muligt skulle vi placere musikerne omhyggeligt og sætte præcise mærker for kameraet, selvom mængden af belysning var nødvendigt begrænset af behovet for at holde stedet fri for udstyr."

Med dette in mente brugte Patel en heliumballon som overliggende belysning, og ellers brugte de kun et enkelt Skypanel. "Det var bogstaveligt talt heliumlyset og et Skypanel, der kastede lidt lys på trommeslageren – og en masse bøvl med afskærmninger for at nå frem til noget, vi alle var tilfredse med." Han brugte også tåge for at opnå en fremtoning, der var velkendt for dem, der følger Mahoganys arbejde og udnyttede det matterede glas i spillestedets vinduer fuldt ud. Dette styrede den udefrakommende lysstyrke, hvor kontrasten mellem dagslys indendørs og udendørs er svær at holde under kontrol.

Patel er hurtig til at rose C200 for håndteringen af en sådan scene med høj kontrast. "Jeg var virkelig overrasket over billedets udseende, jeg havde ikke forventet det af kameraet… Der er så mange oplysninger, og eksponeringsrummet virker godt." Han fortsætter: "Det ligger meget længere væk fra andre kameraer og er meget blødere. Med andre kameraer har du mulighed for at nedgraduere, [men] du får et meget mere neutralt billede." Patel valgte at optage produktionen vha. C200's pladsbesparende Cinema RAW Light-format, som gør det muligt at optage i høj kvalitet i kameraet og eliminerer behovet for klodsede eksterne optagere. Mens Pro Res-optagelse er mulig med en tredjepartsoptager og er en god mulighed, følte Patel, at han gerne ville "se, hvad kameraet kunne gøre med det nye interne RAW-format."

Close up view of Canon EOS 200 video camera side view.

"Det var en 4K HDR-session,"

fortsætter Greaves og refererer til det konstant stigende behov for at skabe film med endnu højere opløsning og større dynamikområde. "Vi kunne optage RAW på kameraet, hvilket gør en stor forskel, for du undgår at skulle bruge en anden ekstern optager. Der er den fantastiske sensor i C200, og man får en ægte avanceret biografeffekt fra et lille kamera." Greaves er også ivrig efter at gøre os opmærksom på kameraets fremragende højlyshåndtering. "Det giver os en god mulighed for at udvælge alle detaljerne og kontrasten… Det har 15-trins dynamikområde, så der var overhovedet ingen justering efter vinduerne."

Filmfotograf Patel har brugt andre kameraer i serien, så han følte sig på hjemmebane. "Det hele fungerede utrolig nemt. Brugervenlighed er nøgleordet, og jeg vidste, hvor alt var, fordi jeg er meget bekendt med C300." Forskellene mellem C300 og C200 omfatter placeringen af CFast-medieportene, der nu sidder på siden og ikke bagpå, så de er mere tilgængelige, når C200 er monteret på et ophæng. Patels erfaring på Alfa Mist-sessionen satte også andre tanker i gang: "Jeg laver også mange dokumentarfilm," siger han. "Jeg tror, at C200 ville være dejligt at have med på farten. Du behøver ikke V-låse eller en anden rygsæk… bare læg de små batterier i din rygsæk, de holder et stykke tid."

Producer Greaves opsummerer med henvisning til C200's fleksibilitet. "Fra producerens synspunkt er alsidigheden det vigtigste. Det er omkostningseffektivt og fungerede med vores eksisterende opsætning uden at skabe problemer. Det giver os mulighed for at hæve niveauet for billedkvaliteten, da vi øjeblikkeligt optager i 4K RAW, og alt er indeholdt i en enkelt enhed. For os er det den perfekte opgradering fra C300 og et godt skridt videre fra eksisterende Canon-modeller. Jeg synes, det er godt, at de har lanceret dette kamera."

Klik her for at gå tilbage til oversigten over EOS C200

Skrevet af James Bennett, Televisual Media UK Ltd


Relateret