Artikel

Enestående resultater på et lille budget med Canons EOS C200

Group of people pouring coulored powder on a woman.

Filmskaber David Newton om at optage Trash the Dress med det fleksible og kompakte EOS C200

David Newton var spændt på at teste det nye EOS C200. Hans kortfilm, Trash the Dress, udnyttede kameraets alsidighed og potentiale til fulde: montering på ophæng og droner og fuldt udbytte af dets avancerede autofokus.

David Newton beskriver sig selv som en "fotograf-filmskaber". "Jeg er en af dem, der er gået fra at være en fotograf, der lavede videooptagelser med digitale spejlreflekskameraer, til at bruge mere avanceret udstyr alt efter projektet."

Newton er gået over til Cinema EOS-kameraer fra videokompatible digitale spejlreflekskameraer og har afholdt kurser i brugen af Canon-kameraer. Så han var ivrig efter at arbejde med det nye EOS C200 så hurtigt som muligt.

"Projektet kom i stand, fordi Canon sagde, at de ønskede at gennemteste C200 og ønskede en person, der var gået over til et Cinema-kamera fra et digitalt spejlreflekskamera. Kameraet kan bruges til flere ting: Det passer til et avanceret produktionsworkflow fuldt rigget op i et stort produktionsmiljø, og det fungerer også godt til en solofotograf, eller med et lille crew, på grund af ergonomien." Newton siger, at dette hans specialområde. "Jeg plejer at arbejde alene eller sammen med et lille crew. Jeg synes, det er nemmere at komme i gang og gøre det selv." Newton havde brugt C200 på et projekt i Dubai, så han "havde lidt erfaring med det allerede."

Newton beskriver kameraet som "et Jekyll og Hyde-bæst" på grund af kombinationen af et kompakt og let kamera med intern Cinema RAW Light-optagelse i høj kvalitet. "Noget, der virkelig fungerer for mig, er den indbyggede 4K RAW-optagelse – det er fantastisk. Det tager et kamera, som i pris og størrelse ligger i mellemklassen, op til et mere avanceret niveau, så man får den kvalitet, som kun RAW giver. Vi er vant til at optage i MP4, svarende til JPEG for stillbilleder, med meget begrænsede kvalitetsmuligheder, men nu får vi et 15-trins dynamikområde (fra den behandlede Cinema RAW Light-fil)." Dette gør det realistisk at have et stort dynamikområde og øger mulighederne i efterproduktionen, kommenterer Newton. "Hvis du vil flytte til et HDR-workflow, er det muligt. Og når der arbejdes i Rec709, giver det så meget fleksibilitet i kvaliteten, og – tør jeg godt sige – muligheden for at gendanne, hvis man kludrer i det (hvilket aldrig sker for nogen!)"

Newton er hurtig til at indse værdien af både RAW- og komprimeret optagelse. "Du kan bruge RAW, men du har også mulighed for at nedgradere. Der er det meget avancerede, og så er der det komprimerede. Hvis du indstiller kameraet korrekt, bliver de resultater, du får ud i MP4, helt fantastiske. Men hvis du fotograferer meget Chroma key, er du bedre stillet ved at optage i RAW for ekstra data. Personer, der skal optage i den lavere codec, kan optage ved bryllupper og begivenheder, hvor de ikke ønsker at generere en overflod af data eller har brug for RAW-behandling."

Canon video camera in action

Mere end sensor og optagelsesformat

Newton er særligt begejstret for C200's autofokusfunktioner. "Dual Pixel CMOS-autofokussystem er genialt. Det kræver lidt mental omstilling at gå fra manuel fokus, fordi vi har brugt manuel fokusering i årevis, til noget, der har autofokus, som du rent faktisk kan stole på og bruge." Dette fokussystem udnytter C200's touchscreen, når du vælger et fokuspunkt, hvilket skaber et meget fleksibelt system, som reducerer behovet for en separat kameraassistent.

I situationer, hvor manuel fokus er uundgåelig, nyder Newton også Dual Pixel Focus Guide-funktionerne. "Du vælger et fokuspunkt, og så er der pile omkring dette punkt, så du ved, om du er front- eller bagudfokuseret. Så hvis du ikke vil arbejde med Cine Prime-objektiver, får du stadig fokusbekræftelse." Med EF-objektiverne har "du ikke brug for en kameraassistent, og du behøver ikke sætte et separat følgefokussystem op. Det gør det lidt mere manøvrevenligt, og du kan arbejde meget hurtigere." Newton tænker tilbage på dengang, han optog film med digitale spejlreflekskameraer og er glad for at se systemet på et dedikeret filmkamera. "Kameraer som 7D Mk II har haft dette i et stykke tid, og det er rart at se det på et Cinema-kamera."

Group of people laughing whilst pouring coloured powder on woman

Et optimeret layout af knapper og tilslutningsmuligheder kombineret med et velkendt menusystem for at gøre tingene enkle. "Alle knapperne sidder på venstre side og portene på højre side. Så der sidder ikke knapper mærkelige steder. De er samlet. Du kan arbejde med det meget hurtigt og nemt, og alle, der har optaget med Canon-kameraer – digitale spejlreflekskameraer eller Cinema EOS – vil synes, at opsætningen er utrolig velkendt. Menuerne er sat op på samme måde, knapperne sidder det samme sted, og de er mærket på den rigtige måde."

På grund af de noget uforudsigelige elementer i Trash the Dress har Newton især værdsat C200's kompakthed. "Det balancerede fint på en Ronin og på undersiden af en DJI 1000 – i bund og grund et ophæng, der er monteret under en drone – og det fungerede utroligt godt. Det åbner for kreative muligheder, at det kan rigges på mange måder."

Med moderne kameraer med høj følsomhed er der ofte behov for ND-filtrering, og på et ophæng eller en drone kan størrelsen og vægten af en Matte Box være upraktisk, så Newton satte pris på den indbyggede 10-trins ND-funktion. "Hvis du går i gang med at optage i RAW, og du vil have det bedste dynamikområde, så skal du holde det på ISO 800. Det gør rigningen lettere at kunne indlægge 2-, 4-, 8- eller 10-trins ND."

JEG VAR MEGET IMPONERET OVER DET, OG DER VIL SNART LIGGE ET I MIN UDSTYRSTASKE

"Jeg var meget imponeret over det," konkluderer Newton, og fortæller, at "der snart vil ligge et i min udstyrstaske. Det var en fornøjelse at bruge, og resultaterne var så gode, at hvis du har arbejdet, der kan retfærdiggøre, at du bruger den type kamera, giver det helt sig selv. Hvis du tænker på Cinema EOS-serien er det det mest allround-kamera. Når du arbejder, vil du have noget, der bare former sig efter dig i stedet for at tvinge dig til at forme sig efter det. Der sker så meget på en optagelse, så hvis du kan gøre tingene lidt nemmere, er det en tidsbesparelse. Tiden på filmproduktioner er altid presset."

Klik her for at gå tilbage til oversigten over EOS C200

Skrevet af James Bennett, Televisual Media UK Ltd


Relateret