Hvilken driver skal jeg installere?

I de fleste kontormiljøer er der tre printerdriversprog, der anvendes oftest: PCL, PostScript and UFR II. Her vil vi forsøge at hjælpe dig med at forstå forskellene mellem de tre, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvilken driver der passer bedst til dine behov.
Product security
  • Printer Control Language, eller PCL, er et printerdriversprog, der afhænger af enheden. Det betyder, at nogle af de printede data, såsom skrifttyper eller grafik, oprettes af printeren i stedet for computeren. Dette gør det muligt for computeren at behandle printjob hurtigt, men betyder også, at outputtet kan variere mellem enheder, da de muligvis udfører opgaverne forskelligt.

PCL-drivere understøttes typisk af mange forskellige operativsystemer, så printeren kan arbejde i mange forskellige miljøer, men PCL understøttes ikke af Mac-enheder.

Vores Generic Plus PCL-drivere er blevet udviklet til at understøtte forskellige Canon-enheder, så du kan bruge den samme driver til alle understøttede printermodeller ved at ændre indstillingerne for printerport og enhedskonfigurationsprofil.

• PostScript, eller PS, er et printerdriversprog, der ofte bruges i Mac-miljøer og er designet til at give et farveoutput i høj kvalitet. Dette opnås ved effektivt at oversætte computerens RGB-værdier (rød-grøn-blå) til de CMYK-værdier (cyan-magenta-gul-sort), der anvendes af din enhed.

I modsætning til PCL er PostScript et enhedsuafhængigt printersprog. Det betyder, at al printdatabehandling udføres på computeren, før printjobbet sendes til printeren. Generelt er printjob ikke så effektive, som de ville være ved at brug af en PCL-driver, men resultatet er mere ensartet fra printer til printer, da der ikke er nogen variation i, hvordan data bliver behandlet.

PostScript-drivere har en tilhørende PPD-fil (PostScript Printer Description), som indeholder oplysninger om mulighederne og begrænsningerne for din enhed.

Lige som med vores PCL-drivere har vi udviklet Generic Plus PS3-driverne til at fungere på forskellige Canon-enheder, så du får fuld funktionalitet til alle understøttede modeller, der bruger samme driver.

• Ultra Fast Rendering (UFR) II er et af Canons egne printerdriversprog, som behandler printjob hurtigt ved at komprimere printdataene, før de sendes til enheden. Databehandlingsopgaver fordeles mellem computeren og printerenheden, hvilket giver hurtigere print.

Den hurtige behandling der opnås med UFR II-printerdrivere, gør det ideelt til print af filer og dokumenter på kontorer. UFR II giver dog ikke farveoutput i samme kvalitet som en PostScript-driver.

Som med PCL og PS er vores Generic Plus UFR II-drivere udviklet til at understøtte forskellige Canon-enheder, så du kan bruge den samme driver til alle understøttede printermodeller ved at ændre indstillingerne for printerport og enhedskonfigurationsprofil.