PTZ-LØSNINGER

Tilslut mere, stream mere: Ny 4K-funktionalitet til Canon PTZ-kameraer

Canon har haft stor succes inden for branchen for fjernkameraer med PTZ (panorering, tilt, zoom) og har for at hjælpe med at cementere sit ry som førende på markedet lanceret en ny Webcam Driver (fås snart som download), der tilføjer ekstra funktionalitet og tilslutningsmuligheder til PTZ-kameraer. Ud over denne nye software er der også implementeret to nye protokoller i PTZ-serien – SRT Protocol og FreeD Protocol – for at gøre integration i broadcast- og VR/AR-workflows helt problemfri.

Tilslut mere, stream mere: Ny 4K-funktionalitet til Canon PTZ-kameraer

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Et hurtigt voksende marked

Efterspørgslen efter fjernkameraer til at streame live-events samt videokonferencer i kontor- og virksomhedsmiljøer har været markant siden pandemien. Mange sektorer har taget de nye muligheder, som en PTZ-infrastruktur byder på, til sig, herunder videregående uddannelser, koncerter, teater og bedesteder.

Takket være Canons nye Webcam Driver1, som er tilgængelig på Windows OS, er det nemt at konfigurere PTZ-kameraer til streaming i høj kvalitet, webkamerafunktionalitet, længere kabelmuligheder via LAN, automatisk kameraregistrering og mulighed for at registrere flere kameraer.

4K 30p-output
Via LAN og den nye USB-driver kan brugerne nu bruge CR-N300, CR-N500 og CR-X300 til videostreaming op til 4K 30p2 med yderligere fleksibilitet til, hvor kameraet kan placeres, når det er tilsluttet en PC.

Automatisk kameraregistrering
Den nye software registrerer kompatible Canon PTZ-kameraer, der er på samme netværk som PC'en. Dette gør det nemt at konfigurere kameraerne, så brugerne kan identificere, hvilke kameraer de vil registrere til softwaren.

Registrér flere kameraer
Du kan registrere op til fem kameraer til softwaren, så afhængigt af installationen er det nemt at vælge, hvilket kamera der skal bruges fra PC'en.

USB-C kontra LAN

4K 30P2-billedkvalitet er nu en reel mulighed takket være output via LAN. USB er begrænset på grund af kablets maksimale længde (normalt 3 m). På den anden side har en LAN-forbindelse en praktisk længere kabelføring, hvilket gør den ideel til større steder i det professionelle AV-rum. Tag for eksempel et universitet: I stedet for at være begrænset til en 3 m USB-forbindelse fra en bærbar computer til et PTZ-kamera kan brugere, takket være Canons nye webkameradriver, installere den bagest i et stort auditorium uden at gå på kompromis med driftssikkerhed eller kvalitet.

Vi præsenterer to nye protokoller: SRT og FreeD

To nye protokoller er også kommet til Canons PTZ-serie, som gør det nemt og problemfrit at integrere dem i workflows, der er stærkt afhængige af Broadcast og VR/AR. Firmwaren vil være tilgængelig til download senere i 2022 og vil gælde for CR-N300 og CR-N500 PTZ-kameraer.

SRT
SRT-protokollen (Secure Reliable Transport) er en videotransmissionsprotokol, der har fået et højt ry på markedet for fjernproduktion og er i stand til at levere høj kvalitet, lav ventetid og sikker videotransmission, selv under uforudsigelige netværksforhold. Den er en udbredt protokol i broadcast-branchen og gælder i øjeblikket for Canons CR-N300 og CR-N500 PTZ-kameraer.

FreeD
FreeD-protokollen anvendes i vid udstrækning i virtuelle studier og i VR/AR-produktioner. Canons CR-N500 og CR-N300 kan nu nemt integreres i virtuelle produktionsprogrammer som f.eks. nyheder, vejrudsigter, sport og live-begivenheder takket være denne protokol, der gør det muligt for dem at indføre panorering, tilt, zoom, fokus og iris samt PTZ-kameraets position på en virtuel platform, f.eks. Unreal Engine, direkte i realtid.

En løsning til alle typer scenarier

Opdag, hvordan Canon PTZ-løsninger kan bruges i en lang række applikationer, der udnytter vores fremragende billedteknologi.

 • TV-udsendelser og TV-studier

  TV-udsendelser og TV-studier

 • Live-events og musikforestillinger

  Live-events og musikforestillinger

 • Virksomhedsarrangementer og præsentationer

  Virksomhedsarrangementer og præsentationer

 • Videregående uddannelser

  Videregående uddannelser

 • Bedested, kirke

  Bedesteder

 • Udendørs broadcast og sportstransmittering

  Udendørs broadcast og sportstransmittering

 • Relaterede produkter

  Når overvågning virkelig er vigtigt, kan Canons udvalg af netværkskameraer tilbyde en løsning. Selvom de er kompakte, har de en stor ydeevne og leverer enestående billedkvalitet, selv i svagt lys, hvor der er størst sikkerhedsrisici.

  1. Gælder kun for CR-N300, CR-N500 og CR-X300
  2. Outputopløsning afhænger af, hvilket program der anvendes