Blækkapacitet

Uanset om du køber en ny blækpatron eller en helt ny printer, er det antal sider, du kan printe fra en enkelt blækpatron - også kendt som "blækkapaciteten" - en vigtig faktor.

Test af blækkapacitet

For at hjælpe dig med at sammenligne blækforbrug for forskellige printere bruger Canon og andre printerproducenter internationalt standardiserede testmetoder. Disse ISO-standarder sikrer, at forskellige printere alle er testet på samme måde. Testen udføres med tre forskellige printere, indtil de tre vigtigste blækfarver er opbrugt. Den angivne sidekapacitet er baseret på det gennemsnitlige testresultat.

Print af A4-dokument

Blækforbrug for print af A4-dokument er målt i henhold til den internationale ISO/IEC 24711-standard. Det indebærer kontinuerligt print af et femsiders standardfarvedokument på almindeligt kontorpapir. Det repræsenterer et typisk print hos en erhvervskunde.

Print af 10x15 cm foto

Blækforbrug for print af 10x15 cm foto uden kant er målt i henhold til ISO/IEC 29102-standarden. Det bestemmer blækkapaciteten ved kontinuerlig print af et sæt af seks ISO-standardfotokompositioner (alle inkl. prøvebillede) på inkjet-fotopapir.

Print af A3+-foto

Blækkapaciteten for print af A3+-fotos bestemmes ved kontinuerligt print af et fotografi, der er valgt af Canon, på 279,4 x 355,6 mm på A3+-fotopapir. Billedet printes fra Adobe Photoshop med en Microsoft Windows-printerdriver ved standardindstillinger.

XL-blæk

XL-blækkapacitet i forhold til standardblæk

Hver XL- og XXL-blækpatron er markeret med et logo på emballagen, der angiver, hvor mange print blæktanken kan fremstille i forhold til en Canon-standardblækpatron. Det hjælper med at beregne besparelser ved brug af højkapacitetsblækpatroner.

Samlet kapacitet

Gennemsnitligt CMY-blækforbrug

Samlet blækkapacitet er et gennemsnit af de individuelle ydelser for cyan, magenta og gul blækpatron. Det gør det nemmere at sammenligne blækforbruget mellem printere vha. 3-farvet blækpatron og printere med separate C-, M-, Y-blækpatroner.

Hvor finder jeg blækkapaciteten?

Den samme blækpatron kan have forskellig sidekapacitet, afhængigt af printeren, hvori den skal bruges. Du finder printkapaciteten for alle Canon-printere under fanen Specifikationer på websiden.

Supplerende blækforbrug

Alle inkjet-printere bruger en lille mængde blæk til at rengøre printhovederne under normal brug. For hver Canon-printer vises en vurdering af dette supplerende blækforbrug på printerens produktside på websiden ved siden af tallet med blækkapacitet.

Tallene for sidekapacitet er målt i henhold til de angivne betingelser på baggrund af kontinuerligt print. Kapaciteten kan variere, afhængigt af dokumentets indhold, papirtype, printindstillinger, software, printmiljøet, f.eks. omgivende temperatur og luftfugtighed samt printfrekvens.

Alle specifikationer kan ændres uden varsel. Ældre modeller af printeren kan være blevet testet i henhold til forskellige standarder. Kontrollér de individuelle produktspecifikationer for at få flere oplysninger.