EOS R Richard Walch Ambient Arranmore Ireland

CANON EOS R-SYSTEMET

Enestående objektivteknologi og fremtidens system i dag.

Magnus Wennman
Magnus Wennman

Canon Ambassador Photojournalist


Canon har forbedret EOS-serien gennem mere end tre årtier. Efter flere års udvikling lancerede Canon i september 2018 EOS-familiens kronjuvel, EOS R-systemet, samt deres første spejlløse fullframekamera nogensinde, efterfulgt af fire unikke RFobjektiver. 

EOS R-systemet er baseret på en banebrydende objektivmontering, der giver flere muligheder for at fange hvert eneste øjeblik. I dag omfatter EOS R-systemet tre kamerahuse og 10 RF-objektiver. RF-objektiverne tilføjer de mange forskellige lysforhold og omgivelser en højere kvalitet med en uforlignelig hastighed. EOS R-systemets adaptere sørger for endnu mere kreativ kontrol, idet fotografer kan bruge deres eksisterende EFog EF-S-objektiver med fuld kompatibilitet og uden ydelsestab.

Fleksibelt og kompakt

EOS R-systemet – og særligt dets objektivteknologi – blev hurtigt en succes blandt professionelle fotografer. Da Canon ambassadør og fotojournalist Magnus Wennman rejste til Irak i oktober 2019 for at overvåge flygtningesituationen i det nordlige Syrien, udstyrede Canon ham med et EOS R-kamera og RF 85mm f/1.2 L USM-, RF 24-70mm f/2.8 L IS USM- og RF 24-105mm f/4 L IS USM-objektiver. 

”Når jeg er på opgave, er det vigtigt, at mit kamera har en lang batteritid, og at alt fungerer uden problemer. Af og til har du brug for noget mere robust, mens du andre gange gerne vil have noget mere fleksibelt – og EOS R er fleksibelt. Selvom alle funktionerne befinder sig i et lille kamerahus, virker det stadig meget professionelt. Skiftet fra analog til digital fotografering er langt den største forandring, jeg har oplevet i min karriere. Det var utroligt, ingen tvivl om det, men siden er der ikke sket meget. På det seneste er jeg dog begyndt at fornemme, at der igen er ved at ske noget stort.”

Fremragende objektiver til alle lysforhold

RF-objektiverne er udviklede specifikt til at tage skarpe billeder i høj kvalitet under alle lysforhold. Magnus Wennman har opdaget, at fordelene ved EOS R-systemet især er tydelige i situationer, hvor man arbejder med naturligt lys, idet man kan se eksponeringen direkte i kameraets digitale søger. 

“Visuel kunst og fotografering handler i høj grad om at finde det rette lys. EOS R og dets objektiver fungerede rigtig godt på min seneste rejse, hvor lysforholdene var ekstremt ringe. Det var en meget positiv oplevelse at kunne se eksponeringen klart og tydeligt og samtidig justere skarpheden.”

Videofunktioner

RF-objektiverne er det perfekte værktøj til at lave videoer med, fordi de er hurtige, lysstærke og velegnede til at fange vidvinkelperspektiver med. For Magnus Wennman, der i dag bruger næsten lige så meget tid på fotografering som på video, er det lille kamerahus og dets display med variable vinkel i kombination med objektivudvalget en kæmpe fordel under videooptagelser. 

Wennman blev behageligt overrasket over EOS R’s filmfunktion, og han synes, at både AF-servo og touchscreenen fungerer godt. ”Kameraet har en god skærm til videoarbejdet. Det var rart, at det var så ukompliceret. En anden god detalje ved kameraet er, at du kan skyde med kameraet oppe for øjet og hurtigt skifte fra foto til video med et tryk på en knap – det gjorde det meget fleksibelt og stabilt. Det er en funktion, jeg længe har savnet.”

Ultimo 2019 omfatter EOS R-systemet tre kamerahuse og 10 RF-objektiver.

Canon EOS R er et banebrydende, spejlløst fullframekamera, der vil udvide din horisont. Canon EOS RP er et lille, let og intuitivt spejlløst fullframe-kamera, der er udviklet til fotografering på rejser og i hverdagen. Canon EOS Ra er udviklet til professionelle entusiaster, der er på udkig efter et kompakt og let værktøj tilastrofotografering.

"Når jeg arbejder, vil jeg kunne fokusere på historien og billederne. Det skal føles rigtigt og behageligt,som en del af mig selv, og jeg vil ikke skulle bekymre mig om teknologien. De RF-objektiver, jeg testede, var hurtige, skarpe og – frem for alt – robuste og holdbare. Jeg er glad for, at Canon ikke gik på kompromis med disse objektiver.”"

Abonner på vores nyhedsbrev

Abonner på vores nyhedsbrev og bliv inspireret af historier og spændende nye ting

Bestil nu