Canon EOS 5D Mark IV with Dual Pixel RAW

Dual Pixel RAW

Hvad er Dual Pixel RAW?

Dual Pixel RAW er en innovation fra Canon, der benytter begge fotodioderne på EOS 5D Mark IV 30,4 Megapixel Dual Pixel CMOS AF-sensoren.

Canon EOS 5D Mark IV sensor with Dual Pixel RAW

Sådan fungerer det

Dual Pixel-sensorens pixels er konstrueret med to fotodioder. Denne sensoropbygning betyder, at sensoren kan modtage et A- og et B-signal fra motivet og registrere eventuelle faseforskelle mellem de to signaler, så de kan opnå fokus som en del af Dual Pixel AF-systemet. Når du tager billedet, henter sensoren billedoplysningerne fra de kombinerede A- og B-billedsignaler. Denne teknologi gør det muligt både at fokusere og tage billeder med den samme sensor. 


Under Dual Pixel RAW-optagelse gemmes der to billeder i en enkelt RAW-fil. Det ene billede består af de kombinerede A+B-billeddata, og det andet kun af A-billeddataene. Dette vil sige, at Dual Pixel RAW-filer både indeholder det normale billede og også nogle parallakseoplysninger, der kan måles, og afstandsoplysningerne for motivet kan udledes. Eftersom Dual Pixel RAW-billeder indeholder to billeder, er filerne dobbelt så store som normale RAW-billeder. 


Ved hjælp af Dual Pixel RAW Optimizer i Digital Photo Professional-softwaren kan brugerne benytte de Dual Pixel-data, som er optaget med Dual Pixel RAW-billedet, til mikrojusteringer af placeringen af den maksimale skarphed ved hjælp af dybdeoplysningerne i filen.

Canon EOS 5D Mark IV sensor Dual Pixel RAW

Mikrojustering af billeder

Når et billede ikke er helt skarpt nok i et bestemt område, for eksempel en persons øjne, er det muligt at justere billedet og gendanne skarpheden i det ønskede område.

Bokeh Shift

Med Dual Pixel RAW er det muligt at justere placeringen af ufokuserede områder, eller "bokeh", for at gøre kompositionen bedre, for eksempel at flytte et ufokuseret objekt, der skjuler motivet.

Reducering af ghosting

I modsætning til overstråling, der undertiden kan anvendes kreativt til at vise et billede med lav kontrast og stemningsmæssigt "tåget", er ghosting ikke ønskværdigt og viser interne reflekser i objektiver. Dette kan kontrolleres med Dual Pixel RAW og minimeres med omhyggelig justering.

Sådan opnår du de bedste resultater

Hvis du vil have mest muligt ud af Dual Pixel RAW, kræver det omhyggelig tilpasning af EOS 5D Mark IV's optagelsesværdier. Du opnår de bedste resultater ved at optage med en objektivbrændvidde på mindst 50 mm og en blænde på f/5.6 eller lavere, idet du sikrer dig, at ISO-værdien er 1600 eller lavere.

Virkningerne kan variere mellem optagelse i portrætformat og lodret format, og for at opnå de bedste resultater skal du sørge for at optage inden for følgende parametre:

Brændvidde

Afstand til motivet

50 mm

1 - 10 m (3,3 - 32,8 ft)

100 mm

2 - 20 m (6,6 - 65,6 ft)

200 mm

4 - 40 m (13,1 - 131,2 ft)