Du forestiller dig måske, at hjorte er sky og svære at få et glimt af. Ikke disse hjorte.

Et stort antal nætter året igennem kan beboerne i lokalområdet nyde et fabelagtigt dyreliv i gadelygternes skær helt på højde med naturprogrammerne i fjernsynet.

De er dådyr fra skoven i det nærliggende Epping i Essex, England. De græssende dyr har i løbet af de seneste år opdaget, at det frodige, grønne græs langs gaderne – og en græsplæne i ny og næ – smager bedre som natmad end gamle kviste og blade.

Selv om de ser kameravenlige ud, ja endda ugenerte, er de sky væsner. Men heldigvis for fotografen står de ofte musestille for at lytte og se efter faresignaler.

De største hanner kan veje op til 150 kg. Hunnerne, dåerne, vejer omtrent det halve. De bliver typisk tolv til seksten år gamle.

Efter en række milde vintre (og mangel på naturlige fjender) vokser antallet af alle seks hjortearter i Storbritannien, og de er ved at blive mere udbredte, som vi kan se.

Disse hjorte er blot en af de overraskende, rørende og magiske ting i livet, som du kan opleve, hvis du er villig til at udforske lidt mere, runde et andet hjørne, end du plejer, dreje til venstre, hvor du normalt drejer til højre. Canon inviterer dig til at opdage disse øjeblikke og fange dem på fotografier eller videoer. Come and see.

Teknikker

Optagelser i svag belysning