Paddling-Johnny-Haglund.jpg

Tag mennesker med i dine billeder for at få en ny dynamik

Den norske fotograf Johnny Haglund har altid været interesseret i vilde, isolerede, mystiske steder. Efter at have uddannet sig til ingeniør fandt han hurtig ud af, at han ikke egnede sig til et arbejde indendørs.

I 1994 opholdt han sig 42 dage i New Guineas jungle, hvilket førte til udgivelsen af hans første artikel. Siden da er hans karriere kun gået fremad, og nu – 500 artikler og 5 bøger senere – arbejder han fuld tid som freelancefotograf og forfatter.

Hans billeder indfanger intime menneskelige følelser samt enestående panoramaer, hvor han synliggør detaljer og mønstre, som andre ikke ser. Han inviterer publikum til at træde ind i en verden langt borte. Her forklarer han overvejelserne bag nogle af sine fotos, samt hvordan det kan give ny dynamik, når man tager mennesker med i sine billeder.

© Johnny Haglund – Canon Explorer. Taget med et Canon EOS 5D Mark III med et EF 24-70mm f/2.8L II USM-objektiv; eksponeringen var på 1/250 sek. ved f/13, ISO 125.

“Klart vand og blå himmel – det kunne være Middelhavet. Men det er Lofoten i Norge, som er kendt for sin frostgrader. I dette billede indfangede jeg min yngste datter, der omfavner det iskolde vand."

© Johnny Haglund – Canon Explorer. Taget med et Canon EOS 5D Mark III med et EF 24-70mm f/2.8L II USM-objektiv; eksponeringen var på 1/200 sek. ved f/14, ISO 500.

“I dette billede af skibet MS Polarlys ønskede jeg at skabe lidt dynamik. Så jeg fik mine yngste børn med for at skabe lidt liv i den venstre del af billedet. Jeg fik også øje på nogle havmåger, der fløj over dem, så jeg ventede, indtil en af fuglene var lige der, hvor jeg ville have den, før jeg tog billedet. Skibet ser man tit i Svolvær-dokken i Norge."

© Johnny Haglund - Canon Explorer. Taget med et Canon EOS 5D Mark III med et EF 24-70mm f/2.8L II USM-objektiv; eksponeringen var på 1/80 sek. ved f/13, ISO 800.

“Når solen skinner hele natten på den klare nattehimmel i Troms-regionen, kan det være svært at falde i søvn. Så en nat tog jeg ud og fiske med min kone. I dette billede går hun på stenene og leder efter et godt sted at smide snøren ud. Jeg medtog den lave midnatssol ude til højre for at vise, hvor eksotisk og smuk Norge kan være."