KREATIVT PRINT

Papirudfordring 4: Vinterdekorationer

I den sidste del af vores serie af udfordringer med papirklip kan du se, hvordan den grafiske designer Chris Stenner og hans søn Eli lavede juletræspynt.
Et flatlay-billede af et udvalg af julepynt af papirklip spredt ud over et træbord sammen med Creative Park-skabeloner, Canon-printerpapir, grankogler, garn og en festlig gren.

Som en del af vores PIXMA-papirklipudfordring har vi bedt papirklippere og familier om at skabe smukke papirklip til begivenheder i løbet af året.

I sidste del af denne serie i fire dele udfordrede vi den grafiske designer Chris Stenner og hans søn Eli til at skabe festlig indretning til juletiden ved hjælp af skabeloner fra Canon Creative Park og en Canon PIXMA-printer.

Udfordring 4: Juledekorationer

En Canon PIXMA-printer er placeret på en lille skænk, der er dækket af et udvalg af papirjulepynt og med en Creative Park-skabelon i printerbakken.

Jul med små børn betyder ofte en overflod af plastiklegetøj og ikke-genanvendeligt gavepapir, så hvorfor ikke tage et skridt mod en enklere jul med håndlavede, genanvendelige dekorationer, der kan printes derhjemme.

Uanset om du fejrer jul eller ej, kan pyntning af dit hjem til vinter være en fryd for alle aldre. At lave dine egne dekorationer er en overkommelig måde at få dit hjem til at føles lyst og farverigt, når dagene bliver mørkere. Og du kan genbruge dine papirskabeloner bagefter eller beholde dem til fremtidige begivenheder.

Uanset om du vælger de samme ting hvert år som en familietradition, eller du gerne vil skabe et andet tema til dit juletræ, har Canon Creative Park en række festlige skabeloner, lige fra røde og guldstjerner til mini-snemænd. Når alt kommer til alt, blev der i tidligere tiders jule altid lavet dekorationer med det, der var til rådighed, i stedet for at købe dem i butikkerne, og hele familier ville samles i løbet af julen og bruge deres aftener på at lave individuelle ting til træet.

Alle Creative Park-skabeloner er tilgængelige på forskellige kompetenceniveauer, hvilket betyder, at du kan finde noget, der passer til alle, uanset alder eller evner.

Mød skaberen

Hvem: Chris Stenner

Hvad: Grafisk designer

Deltager også: Eli

Chris arbejder i en kreativ branche og har øje for alt inden for kunst og design, og han var ivrig efter at tage udfordringen op og lave noget, som han og Eli aldrig havde prøvet før. "Jeg nød virkelig at lave dette alternativ til engangsplast," siger han. "Det er fantastisk at vide, at jeg kan smide dem til genbrug, når de er gået i stykker, eller jeg ikke vil bruge dem mere, i stedet for at skabe affald. Hvis jeg vil ændre temaet for træet, kan jeg beholde skabelonerne og lave flere dekorationer i et andet farveskema."

Chris siger, at han ville anbefale papirklip til alle, da han selv syntes, at det er virkelig givende. "Det er godt at lave noget, der udfordrer dig, og skabe noget helt fra bunden," siger han. "Eli elsker at farvelægge og tegne tegneseriefigurer, men at klippe, lime og klistre sammen er en rar forandring i forhold til det, vi plejer at gøre."

Vælg dine skabeloner

En hånd holder en smartphone op, der viser en skabelon til en juledekoration af papirklip i Creative Park-appen. I baggrunden står en Canon PIXMA-printer med en Creative Park-skabelon i printerbakken

"Jeg ville have en stjerneskabelon til vores juletræ, fordi vi har masser af kugler, og jeg var på udkig efter en anden form," siger Chris. "Jeg søgte under "Dekoration" i juleafsnittet og valgte de to i de farver, jeg kan lide – rød og guld."

Chris og Eli besluttede sig for at vælge stjerner og snefnug som hovedtema for deres juletræspynt. Hvis du vil finde skabeloner, skal du blot søge efter "Ornamenter" på Creative Park eller lave en bredere søgning efter "Jul". Hvis ingen af ornamentskabelonerne er interessante, kan du vælge det design, du ønsker, og bruge en hullemaskine til at føre en snor igennem for at hænge den op på dit træ. Du kan vælge et ikke-traditionelt sommerfugletema og sætte en løkke af bånd på hver. Lad din kreativitet føre an her.

Creative Park-skabeloner kan tilbyde en sjov og mindful aktivitet, som venner og familie kan lave sammen, og de kan skabe en kreativ aftenaktivitet i skoleferien, så alle kan komme i julestemning.

Print af dine skabeloner

Stjerneskabeloner til papirklip fra Creative Park kommer ud af en Canon PIXMA-printer.

Chris har konfigureret sin PIXMA TS7650i-printer på sit Wi-Fi-hjemmenetværk og derefter oprettet forbindelse via sin smartphone og Canon Creative Park-appen. Det er en nem måde at komme i gang på, og du kan printe flere skabeloner, hvis du ved, at du har brug for mere, som Chris fandt ud af med stjernerne.

En drengs hænder klipper omhyggeligt en Creative Park-papirstjerneskabelon ud.

Enklere projekter, som disse stjerner, er ideelle til at få børn med, da de kun kræver en lille smule klipning og limning for at skabe en flot færdig dekoration.

Du kan oprette forbindelse til din PIXMA-printer ved hjælp af din smartphone og blot printe dine skabeloner, når du har downloadet dem fra enten Creative Park-appen eller fra websiden. Sørg for, at du ikke kommer til at printe dem dobbeltsidet ved et uheld.

"Jeg var meget imponeret over farverne fra PIXMA-printeren – de var så levende, og den glitrende tekstur på stjerneskabelonerne var virkelig realistisk," siger Chris.

Når du har valgt dine skabeloner og printet dem, er det tid til at gå i gang med at klippe – du kan bruge saks eller en hobbykniv og skæremåtte til de mere komplicerede design. Når alle dine design er klippet ud, kan du folde dem pænt langs linjerne ved hjælp af online-instruktionerne for at finde ud af, om du skal bruge en bjergfold eller en dalfold. Markér linjerne på folderne ved hjælp af en lineal, så skabelonerne passer problemfrit sammen, når du begynder at lime. "Jeg vil helt sikkert anbefale at markere folderne," siger Chris. "Dine former bliver så meget skarpere og pæne, når du er færdig."

Når du har markeret dem, kan du lime dine skabeloner sammen ved at følge online-vejledningen. Du kan bruge limprikker, en limstift, skolelim, en limpistol eller et bæredygtigt alternativ, men sørg for at lade dine modeller tørre, før du går videre. Den lim, du bruger, kan også afgøre, om du kan genbruge dine dekorationer. Hvis du laver hobbyprojekter med små børn, kan limpistoler blive ret varme, så du kan gå over til skolelim, så de kan fortsætte med at være med. Du skal dog huske på, at dine design vil tage lidt længere tid om at tørre.

Samling af dine dekorationer

Chris hjælper sin søn med at føre garn gennem et hul i toppen af sin stjernedekoration af papirklip.

Du kan endda forvandle papirdekoration til en sjov, kreativ konkurrence for familie og venner med varm chokolade og honningkage til en festlig aften.

Et par hænder holder en papirklip-julemand til juletræet, der er fastgjort til en løkke af stribet hobbysnor.

Print af papirdekorationer som disse søde julemandsfigurer er et godt alternativ til plastikpynt. Dine yndlingsdesign kan bruges igen og igen år efter år eller nemt genbruges.

Når de er samlet og tørret, kan du fastgøre båndet eller snoren til dine emner. Til dette kan du bruge en hullemaskine, eller du kan muligvis føre snoren gennem toppen af designet, hvis der er plads. Du kan også gøre din pynt mere personlig ved at dekorere det med pen, maling eller klistermærker.

"Det var meget enkelt at sætte snoren fast på vores dekoration," siger Chris. "Jeg troede, at det ville være besværligt, men vi har bare lavet et hul og trukket en snor igennem. Det var virkelig nemt at få det til at hænge på træet." Chris og Eli brugte en stribet hobbysnor, men du kan tilpasse dine dekorationer med alt det materiale, du ønsker, fra brunt garn til rødt bånd eller endda tyndt tinsel.

Chris beskrev det som en ganske mindful oplevelse at bygge skabelonerne. "Der er noget virkelig tilfredsstillende ved at klippe stjerner og snefnug ud. Du bliver så involveret i det – fra klipningen til sammenlimningen af de endelige kreationer."

For Eli var dette et af de sværeste stadier i processen, men han klarede det med lidt hjælp. "Nogle dele var hårde og lidt besværlige, f.eks. udklipningen, men far hjalp mig," siger han.

Kom i gang med at dekorere!

En dreng hænger en stjernedekoration af papirklip på et juletræ.

Chris og hans familie elsker julen, som de som regel tilbringer med familie i Bristol i Storbritannien, før de vender hjem til Wales for at slappe af. "Vi har to huskatte, som vi ikke vil være væk fra for længe, fordi det også er deres jul," griner han.

En Canon Creative Park-papirstjerne hænger ned fra et juletræ med sløret lys i baggrunden.

"Jeg vil helt sikkert lave juletræspynt igen eller boligudsmykning i løbet af året," siger Chris. "Næste gang går jeg videre til papirklip med forårstema, fordi jeg håber, at julepynten vil holde i mindst et par år."

Når dine design er færdige med deres bånd eller snor, kan du begynde at dekorere dit juletræ og tænke på, at du selv har klippet og lavet dekorationerne. Sæt dit yndlingspynt på det bedste sted – du kan endda prøve kræfter med at lave en topstjerne for at fuldende looket.

"Jeg synes, de ser fantastiske ud på træet," siger Chris. "Dekorationerne er virkelig farverige, og at vide, at jeg selv har lavet dem sammen med min søn, gør dem så meget mere meningsfulde end dekorationer, der er købt i en butik. Jeg synes virkelig, at det var givende, ikke kun fordi du dekorerer dit træ med genanvendelige materialer, men også fordi du skaber dem helt fra bunden med din familie. Du sætter ikke bare en stjerne på et træ, du dekorerer det med kærlighed."

Et billede taget ovenfra af et Canon-kamera, der er placeret på en Canon PIXMA-printer, med en collage af fotos i baggrunden.

CANON CLUB

Et eksklusivt fællesskab for skabere som dig. Følg din passion med support, inspiration, fordele og meget mere. Det er nemt at tilmelde sig. Køb et produkt. Registrér. Bliv medlem af Canon Club.

Chris siger, at han nu er hooked på papirklip med familien. "Det er helt sikkert noget, vi vil gøre igen," siger han. "Det var fantastisk at have den tid sammen med min søn, sidde ved bordet og lave noget i stedet for at glo i telefonen." Eli nød også virkelig processen og håber at kunne lave flere Creative Park-design sammen med sin far.

Julepynt af papirklip er ikke kun sjovt for hele familien, men skaber varige minder. Du kan endda give dine venner og familie pynt af papirklip – hjemmelavede gaver er jo ofte de gaver, der betyder mest.

Hvis du kan lide tanken om at kombinere hobbyhåndværk med boligindretning, kan du se de andre dele i denne serie for at se, hvad der ellers er muligt med Creative Park-skabeloner. Se vores Pinterest-side for at få inspiration, og glem ikke at dele dine kreationer med hashtagget #MadeWithPixma!

Tamzin Wilks

Relaterede produkter

Relaterede artikler