You can use this technique outdoors (if you have the option) or indoors. The advantage of setting up indoors is that you have more control over the lighting and there's less risk of a breeze disturbing the water droplets. You also don't have to get up early to shoot the morning dew!
In addition to a macro lens and a tripod to keep your camera steady and avoid camera shake, you'll need some flowers, plus some glycerine (available from a pharmacy, the baking aisle in a supermarket or online) to create long-lasting, highly reflective droplets. You'll also need a bright source of light – either from a window or an off-camera Canon Speedlite flash.
I Helsinki støder Ossi nogle gange tilfældigt på dyrene, men ved at forstå adfærden hos de dyr, han forsøger at fotografere, ved han, hvor og hvornår han skal lede. "Om foråret prøver jeg at finde rævegrave på steder, der er lidt uden for byens centrum, men stadig tæt på mennesker. Jeg prøver at finde huller i jorden, hvor de kan have en rævegrav, og så leder jeg efter spor af pels og deres stærke lugt", siger Ossi.
"Jeg tror, at det at kende dyrenes vaner er en af de vigtigste ting ved dyrefotografering. Hvis jeg har fundet en rævegrav med små unger, ved jeg, at de tilbringer al deres tid der, så jeg kan bare lægge mig ned i nærheden og fotografere ungerne, mens de leger. De voksne ræve går rundt om natten og nogle gange endda også om eftermiddagen. De bruger normalt den samme vej igen og igen, så jeg kan følge dem for at se, hvilke veje de bruger – og næste gang kan jeg stille mig midt på denne vej og vente på, at ræven kommer."
Byens travle gader, trafikerede veje og lyden af civilisationen går ikke så godt i spænd med naturfotografering – men det betyder ikke, at naturen ikke er der og venter på at dukke frem, når menneskerne trækker sig tilbage. "Jeg fotograferer aldrig midt på dagen", siger Ossi. "Mange dyr er mere aktive om natten, men det er sværere at tage billeder i mørke, så jeg fotograferer ved solopgang og solnedgang. Lyset er bedre på det tidspunkt, så billederne bliver stærkere."
Selvom et fullframe-kamera (som f.eks. Canon EOS 6D) fungerer bedre ved høje ISO-indstillinger, kan du stadig tage fantastiske naturfotos med et kamera med en APS-C-sensor (som f.eks. Canon EOS 7D Mark II), siger Ossi. "Når det gælder fugle og bier, hvor du ikke kan komme så tæt på, kan et kamera med en APS-C-sensor endda hjælpe dig med at få dyret til at virke større på billedet". Motiver fremstår større takket være det begrænsede synsfelt fra en sensor med en forlængelsesfaktor (som APS-C-sensoren).