YouTube star and vlogger Mike Gray presses the Record button on the Canon PowerShot G7 X Mark III's touchscreen.

VLOGGING

Kreativ vlogging med Canon PowerShot G7 X Mark III: Tips og teknikker fra MikeVisuals

Da Mike Gray forlod universitetet efter at have studeret Visual Effects i blot seks måneder, vidste han ikke, hvad hans næste skridt skulle være. Han valgte at kombinere sit talent for videooptagelse med sin passion for rejser, og han har rejst jorden rundt og produceret rejse-vlogs og fotokurser. De har skaffet ham massevis af fans og gjort ham til en af Storbritanniens mest succesfulde stjerner på de sociale medier. I dag har den 22-årige influencer, der går under navnet MikeVisuals, mere end 200.000 følgere på Instagram og næsten 100.000 YouTube-abonnenter, og hans videoer er set mere end 5,5 millioner gange.

"Konsekvens og upload af materiale i god kvalitet hver dag er nøglen til at skabe sig en fanbase", siger Mike. "Men gør det, fordi du kan lide det, ikke på grund af tallene eller den mulige gevinst."

Tusindvis af mennesker har opnået berømmelse og rigdom gennem sociale medier, og Mikes historie er ikke enestående. Men hans blanding af ungdommelig entusiasme og en professionalisme, der rækker ud over hans unge alder, hjælper ham med at skille sig ud fra mængden. Han optager episke film af eksotiske landskaber, ofte optaget ved solopgang eller solnedgang, ved hjælp af en blanding af håndholdt optagelse og drone-videooptagelse. Mike er glad for slowmotion- og fastmotion-effekter optaget i levende detaljer, hvilket resulterer i redigerede visuelle effekter, der er så filmisk flotte, at man tror, de er produceret til det hvide lærred.

YouTube star and vlogger Mike Gray stands in a mountainous landscape filming himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mike kombinerer sine optagelser af ærefrygtindgydende landskaber med informative klip, hvor han deler tekniske og praktiske råd. "Jeg kan godt lide at dele den måde, jeg arbejder på, samt mit kameraudstyr og mine foretrukne indstillinger. Mit publikum elsker det." På en nylig tur til Isle of Skye opdagede Mike, at Canon PowerShot G7 X Mark III er perfekt til at optage 'behind the scenes'-klip. Kameraet optager 4K-video, det har en 180-graders touchscreen, der kan vippes op, og knapper, der kan tilpasses af brugeren. "Normalt er optageknappen på bagsiden af kameraet, så den kan være svær at finde, når du filmer dig selv, men Canon PowerShot G7 X Mark III har en knap på skærmen, så du skal bare klikke på den og begynde at optage med det samme. Du går aldrig mere glip af et øjeblik."

"Gør det, fordi du kan lide det, ikke på grund af tallene eller den mulige gevinst."

Mike fandt ud af, at det superbærbare kompaktkamera var perfekt til at indfange uventede øjeblikke. "Jeg optager på en spontan kør-og-skyd-måde – hvilket er, hvad vlogging går ud på. Noget af mit udstyr ligger i min kamerataske, men jeg kan have Canon PowerShot G7 X Mark III i min jakkelomme og lynhurtigt tage det frem. Det er fantastisk at have et så kraftigt, højtydende kamera, som kan være i lommen."

En af de funktioner, der mest imponerede ham ved Canon PowerShot G7 X Mark III, var 4K-timelapsefunktionen, som han bruger til at levere mere stabile og realistiske filmoptagelser. "Bare det at kunne sætte det op så hurtigt og nemt var utroligt – jeg kunne udnytte nogle virkelig bemærkelsesværdige øjeblikke. På ét sted rullede en stor bølge af skyer hen over bjergene. Det skete så hurtigt, men det lykkedes mig at sætte kameraet op i tide til at indfange det. Desuden er kvaliteten af 4K-optagelsen bare fantastisk."

YouTube star and vlogger Mike Gray films himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mikes tip til vlogging

1. Brug slowmotion til at opbygge interesse

Relaterede artikler
How to become a vlogger

VLOGGING

Sådan bliver du vlogger

Kom i gang, og producér kvalitets-vlogs med vores vlogging-tips til begyndere.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VLOGGING

De bedste Canon-kameraer til vlogging

Canons fantastiske vlogging-kameraer gør det nemt at gøre din vlog levende ved hjælp af masser af kontrol og enestående videokvalitet.

Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGING

Laura Bingham: Erobringen af Essequibo-floden

Eventyreren Laura Bingham stod i spidsen for verdens første tur ned ad Essequibo-floden, og hun vloggede om oplevelsen med et PowerShot G7 X Mark II.

En af de mest effektive teknikker, som Mike bruger til at skabe drama i sine videoer, er at reducere optagehastigheden. Canon PowerShot G7 X Mark III kan optage Full HD-film med op til 120 fps. "Det at gøre billedet langsommere er virkelig med til at skabe fokus og stemning, så det er fantastisk til vlogging. På Isle of Skye fandt vi dette smukke, tårnhøje vandfald, der faldt fra kanten af en klippe ned på en strand med småsten. Det lykkedes kameraet at indfange alle detaljerne i super-cool slowmotion, hvilket er virkelig sjældent for et så lille kamera. Jeg kan lide at optage i slowmotion og sætte farten op, men man kan også starte med, at det kommer virkelig hurtigt ned, og så sætte farten ned."

2. Film stort, redigér lidt

Jo flere muligheder, desto bedre, mener Mike, der har optaget videoer, siden han var 12 år gammel. "Det var første gang, jeg optog 4K til en vlog. Ud over den fantastiske kvalitet åbner det massevis af muligheder for efterproduktion. Jeg kunne beskære optagelserne og ændre brændvidden, hvilket hjælper med at engagere seerne."

3. Gør din stemme tydelig

Stærke visuelle effekter hjælper med at få en vlog til at skille sig ud, men ren lyd er lige så vigtig. PowerShot G7 X Mark III har tilslutningsmuligheder, der gør det muligt at optage og kontrollere lyd i høj kvalitet i realtid. "Det er en virkelig smart, avanceret funktion, især for brugere, der ønsker at tilføje en professionel mikrofon. Vandfaldet på Isle of Skye var meget støjende, men ved at bruge en professionel mikrofon med en blød vinddæmper kunne jeg eliminere al baggrundsstøjen og få krystalklar lyd. Der findes nogle superbærbare, lette eksterne mikrofoner. Du skal blot slutte mikrofonen til kameraet, sørge for, at den peger i retning af den, der taler, og så er du i gang."

4. Vær kreativ med usædvanlige vinkler

Vlogger Mike Gray sets up a Canon PowerShot G7 X Mark III on a tripod low to the grou

Med det væld af indhold, der uploades til videostreamingwebsider hver dag, hjælper det med at opbygge momentum, hvis du er kreativ og viser seerne flere unikke og usædvanlige scener. "Den 180-graders touchscreen, der kan vippes op, er perfekt til det", siger Mike. "Når du vil optage tæt på jorden eller fra en usædvanlig vinkel, kan du vippe skærmen for at tjekke, at du er tilfreds med kompositionen, uden at du skal ligge på jorden eller placere dig selv i en farlig position. På den måde kan du være meget alsidig med, hvordan du optager, og det er den kreativitet, der får folk til at vende tilbage for at se mere."

5. Optag og del på farten

Ud over at optage video kan Canon PowerShot G7 X Mark III optage 20,1 MP fotos og optage med op til 30 billeder/sek., selv når du optager RAW, hvilket giver den ultimative fleksibilitet i efterproduktionen. "Jeg fokuserede på video, men jeg tog nogle superskarpe billeder, som jeg kunne dele på Instagram", fortæller Mike.

Ved hjælp af kameraets indbyggede smartphone-tilslutningsmulighed kunne Mike straks dele sine fotos via Bluetooth eller Wi-Fi. "Jeg indlæste billeder direkte på min telefon, redigerede dem i Lightroom og overførte dem til Instagram. Det kan du gøre overalt i verden – kameraet har indbygget Wi-Fi, så du skal blot synkronisere det med din telefon."

Det er vigtigt for en vlogger, at man jævnligt opdaterer og engagerer sin fanbase. "Folk vil virkelig gerne vide, hvordan jeg laver mine videoer, og jeg elsker at vise dem det", siger Mike. "På Isle of Skye kunne jeg vise en masse indhold fra bag kulisserne på Instagram Stories – det er en fantastisk måde at vise den tekniske side af tingene på." Ud over at dele billeder på Instagram kan vloggere streame live-video fra PowerShot G7 X Mark III og interagere med deres YouTube-publikum, uanset hvor i verden de befinder sig.*

Skrevet af Natalie Denton

* Livestreaming-tjenesten for dette produkt understøtter kun livestreaming på YouTube. For at bruge livestreaming-tjenesten er forhåndsregistrering på image.canon påkrævet. I overensstemmelse med YouTubes "Begrænsninger for livestreaming" skal brugere have mindst 1.000 kanalabonnenter for at kunne streame live fra en mobil enhed. Denne begrænsning gælder også for YouTube-livestreaming-tjenesten, der er tilgængelig via Canon PowerShot G7 X Mark III.

Du kan finde opdaterede oplysninger om begrænsninger ved at besøge http://support.google.com/youtube/answer/2853834

Livestreaming på YouTube kan ændres, stoppes eller afsluttes uden varsel. Bemærk på forhånd, at Canon ikke påtager sig noget ansvar for tjenester, der leveres af tredjeparter, herunder livestreaming på YouTube.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

'Bliv inspireret' er din vigtigste kilde til nyttige fototips, købsguider og interessante interviews – alt, hvad du behøver for at finde det bedste kamera eller den bedste printer og gøre din næste kreative idé til virkelighed.

Tilbage til alle tips og teknikker