Hvor digitalt er jeres kontor?

Find frem til jeres digitale modenhed, og start jeres transformation

DOWNLOAD GUIDEN

En guide til en vellykket digital transformation

42 % angiver ældre infrastruktur som den største hindring for transformation. Se, hvordan I kan digitalisere jeres virksomhed

Download guiden

Winding mountain road lit up brightly

Er jeres kontor digitaliseret?

Vi står midt i en bevægelse mod digital transformation, og overalt forsøger virksomheder at opnå det væld af rigdomme, der er blevet lovet ved slutningen af rejsen. På trods af dette synes virkeligheden at være, at virksomhederne ikke får det forudsagte afkast. I 2016 konstaterede en undersøgelse blandt IT-chefer udført at Couchbase, at 90 % af de digitale transformationsprojekter kun havde medført mindre forbedringer, præsteret mindre end forventet eller helt var mislykkedes. Et år senere forudsagde IDC, at 70 % af de digitale transformationsinitiativer fortsat er dømt til at fejle.

Aspiration og motivation er vigtige aktiver for virksomheder, der ønsker at transformere. Men mange støder ind i det faktum, at den digitale transformation ikke sker på et øjeblik. Så hvordan kan virksomhederne lægge realistiske planer og undgå skuffelser?

Modernisering af ældre systemer

Kernen i udfordringen er, at de fleste virksomheder er udstyret med en besværlig infrastruktur baseret på ældre systemer. I år fandt undersøgelser* ud af, at 42 % af virksomhederne angav dette som en af de tre største hindringer, de stod over for i forbindelse med digital transformation. Nutidens organisationer opererer i et konkurrencepræget og dynamisk landskab, der belønner fleksibilitet, og de er under stigende pres for at modernisere og migrere centrale systemer for at gøre dem mere fleksible.

* Mulesoft, Connectivity Benchmark Report, 2018

Sådan vurderer I jeres digitale modenhed

En af de vigtigste måder at klargøre jeres virksomhed til en vellykket transformation på er at have en præcis forståelse af, hvor den står lige nu med hensyn til digital modenhed. Dette vil sandsynligvis variere fra afdeling til afdeling. Mens alle kontoransatte ofte er bekendt med en række digitale processer som en del af deres daglige opgaver, er økonomi- og HR-afdelinger typisk mere præget af papirbaserede processer. Ved at vurdere den digitale modenhed i hele virksomheden er det muligt at forstå, hvor I skal starte, og hvordan der skal prioriteres.

Group of people on a hike in the snow

Faser i den digitale transformation

Digitalisering
Virksomheder, der lige er startet på deres rejse, kan spænde fra en overvejende eller udpræget manuel status, der kun overholder et krav om digitale processer, når det er nødvendigt. Et eksempel på denne type virksomhed er advokatfirmaer, som typisk er overbebyrdet med papirarbejde, hvilket resulterer i, at de bruger en enorm mængde tid på at administrere det. 

Virksomheder i denne kategori bør sigte mod at digitalisere flere processer med et særligt fokus på dokumentscanning og -registrering. Muligheden for digital scanning af bunker af papirarbejde og for at finde dokumenter med det samme kan spare advokatfirmaer for ekstremt værdifuld tid.

Procesautomatisering
Automatisering bliver i stigende grad indført på arbejdspladsen for at fjerne de trivielle, rutineprægede opgaver, der optager værdifuld tid. For virksomheder, der allerede har indført en betydelig mængde digitalisering, er automatisering af forretningsprocesser det næste trin. Automatiseringen af opgaver som mailroom-sortering, prioritering af kundeserviceforespørgsler og digitale signaturer kan hjælpe virksomheder med at strømline workflows og forbedre effektiviteten. 

Optimering
For virksomheder på det højeste niveau af modenhed bør optimering af forretningsprocesser være målet. Det er vigtigt at overveje sammenhængskraften i virksomheden: Transformationen bør fokusere på at prioritere, hvor processer kan optimeres for at levere højere standarder for kundeoplevelsen.

Virksomheder kan ikke transformere på nul komma fem og bør opstille realistiske mål, når de planlægger en transformation. Det første trin er en fuld forståelse af virksomhedens modenhedsstadie, før der tages en beslutning om mulighederne og prioriteterne for fremtiden. Ligesom lignelsen om skildpadden og haren er nøglen til succes at bevæge sig langsomt, men støt.

Håndtér udfordringerne ved digital transformation sammen med Canon

Relaterede løsninger

Se mere

Se, hvordan I kan stævne ud på rejsen mod digital transformation

KONTAKT OS