Grey goods

Gå ikke på kompromis med din Canon-oplevelse

Opdag de skjulte omkostninger ved parallelprodukter >

Du behøver ikke at nøjes

Få den fulde Canon-oplevelse med produkter, som Canon har tiltænkt dit område.

Nogle gange importeres Canon-produkter til dit område, som Canon aldrig havde tiltænkt skulle sælges der. Disse er kendt som parallelprodukter og sælges ofte billigere, men ulempen er, at de kan koste dig langt mere i det lange løb.

Skjulte omkostninger ved produkter, Canon ikke har tiltænkt dit område

Canon gør sig stor umage for at sikre, at hvert Canon-produkt er omhyggeligt lokaliseret til området, hvor Canon har tiltænkt, at det skal sælges og anvendes. Canon sørger omhyggeligt for, at produktet har den/de rette hardware, software, manualer på relevante sprog, tilbehør (stik og tasker) og en garanti, der gælder i et bestemt område.


Parallelprodukter kan umiddelbart se ud til at være en god handel, og sælgere lokaliserer ofte varerne kunstigt ved selv at tilføje, ændre eller fjerne tilbehør, manualer og garantier, hvilket kan kompromittere din Canon-oplevelse. Nogle internetforhandlere hævder at være baseret i dit område uden at være det, så det betaler sig at være opmærksom.


Her er blot nogle af de risici, problemer og ekstraomkostninger, du kan komme ud for, hvis du vælger at købe parallelprodukter:


 1. Ekstra importafgifter og toldafgifter – disse kan pålægges den anførte pris på varen.
 2. Refundering og returnering kan være vanskeligt eller umuligt – da sælgere uden for dit område måske ikke er underlagt din lokale forbrugerlovgivning om returnering af produkter.
 3. Forbrugergaranti er muligvis ikke tilgængelig – parallelprodukter er ikke berettiget til lokale Canon-garantiordninger. Det er op til forhandleren at tilbyde garantiordninger til parallelprodukter. Hvis sælger befinder sig uden for dit område, kan du muligvis ikke få den hjælp, du forventer fra sælgeren, fordi denne ikke er underlagt den lokale forbrugerlovgivning om garantier. Alternativt kan garantiordninger, hvis de ikke leveres af sælger, tilbydes af uafhængige servicecentre, hvis garantiservices ikke er i overensstemmelse med Canons standarder.
 4. Netledninger eller strømadaptere, der ikke er fra Canon, kan være farlige eller af dårlig kvalitet – Der kan medfølge upålidelige tredjepartsprodukter, som ikke er godkendt af Canon, og som ikke opfylder gældende lokale regler.
 5. Ukorrekte softwarediske – Som muligvis ikke virker i dit område.
 6. Manualer af dårlig kvalitet – Parallelprodukter leveres ofte af forhandlere uden lokal manual eller med ulæselige fotokopier.
 7. Ingen cashback – Du er muligvis ikke berettiget til at anmode om en cashback (hvis en sådan tilbydes) eller drage fordel af andre lokale Canon-kampagner.

Fordelene ved at købe Canon-produkter, der er beregnet til dit område

Du kan undgå alle disse problemer ved at købe produkter, som Canon har tiltænkt dit område, fra anerkendte forhandlere i området. De er konfigureret specifikt til dit område, og de leveres med fuld support, godkendt tilbehør og den forbrugerbeskyttelse, som kun Canon kan tilbyde, så du kan få den fulde Canon-oplevelse og maksimal fornøjelse af dit køb. Du kan samtidig drage fordel af Canons cashback-tilbud eller andre kampagner (hvor og når de er gældende) og opnå store besparelser.

Find en anerkendt Canon-forhandler i dit område

Vi anbefaler, at du besøger siderne "Find forhandler" for at sikre, at det Canon-produkt, du køber, er beregnet til din region.Find forhandler >Hvis international forsendelse af dit Canon-produkt er nødvendigt, f.eks. fra Asien eller USA, eller hvis sælgeren er bosiddende uden for dit område, kan du risikere at modtage et parallelprodukt.

Sådan slår du fast, om Canon-produkter er parallelprodukter

Følgende identifikationsmærker og sprogfunktioner kan hjælpe dig med at finde frem til, om et produkt er et parallelprodukt:Kompakte digitalkameraer – IXUS og PowerShot

Hvis en af disse funktioner/egenskaber mangler, kan det være et parallelprodukt:

 1. Der bør fremgå tekst på engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk og russisk på æsken.

  Languages-IXUS_PowerShot

 2. Inde i æsken skal der være en Canon-garanti, der er gældende i dit område.
 3. Produktet skal bære navnet IXUS eller PowerShot. Canon-produkter kan have forskellige navne på forskellige markeder. Kameraer med navnet IXY Digital ELPH er ikke tiltænkt af Canon til dit område.


Videoprodukter

Hvis en af disse funktioner/egenskaber mangler, kan det være et parallelprodukt:

 1. Der bør fremgå tekst på engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk og russisk på æsken.
 2. PAL-logoet skal vises på æsken. PAL er videoformatet i Europa, mens NTSC primært bruges på det amerikanske marked.

  PAL

 3. Produktet skal bære navnet LEGRIA. Produkter kan have forskellige navne i forskellige områder. F.eks. er videokameraer med navnet VIXIA ikke beregnet til brug i dit område.
 4. Æsken og produktet skal bære EAC- og CE-logoerne i dit område.

  EAC-CESpejlreflekskameraer

Hvis en af disse funktioner/egenskaber mangler, kan det være et parallelprodukt:

 1. Der bør fremgå tekst på engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk og russisk på æsken.

  Languages

 2. Produktet skal bære navnet EOS. Spejlreflekskameraer med navnet Kiss og Rebel er ikke beregnet til brug i dit område.
 3. Æsken skal have et irista-logo.

Kontrollér serienummeret

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt dit Canon-produkt er beregnet til salg i dit område, skal du blot sende modelnavn og serienummer til ipr.info@canon-europe.com. Det kan tage et par dage for os at kontrollere og svare dig via e-mail. Bemærk, at denne forespørgselsservice er begrænset til kompakte digitalkameraer, spejlreflekskameraer, EF-objektiver og videokameraer.


Hvis et produkt, du har købt, ikke er, som du forventede, kan du i henhold til den lokale forbrugerbeskyttelseslovgivning muligvis returnere ubrugte og ubeskadigede produkter til sælgeren, med kvitteringen, inden for en nærmere fastsat periode efter købet.


Oplysninger efter produkttype og område >