ARTIKEL

Vores arbejde med Science Based Targets (SBTi)

Hos Canon ønsker vi klart at signalere vores engagement i klimaarbejdet. Læs om vores arbejde med net zero gennem Science Based Targets initiative (SBTi) her.
Vores arbejde med Science Based Targets (SBTi)

Hvad er Science Based Targets (SBTi)?

SBTi (Science Based Targets initiative) er en global bevægelse, der opfordrer virksomheder til at sætte videnskabeligt baserede mål for at reducere deres drivhusgasemissioner. Formålet er at sikre, at virksomhedernes indsats er i overensstemmelse med, hvad den nyeste klimavidenskab anser for nødvendigt for at opfylde målene i Paris-aftalen, hvilket indebærer at begrænse den globale opvarmning til 1,5°C over førindustrielle niveauer.

Virksomheder, der deltager i SBTi, gennemgår en femtrinsproces, der inkluderer at forpligte sig til initiativet, udvikle emissionsreduktionsmål, der opfylder SBTi's kriterier, indsende disse mål til officiel validering, kommunikere deres forpligtelse og fremskridt til interessenter og regelmæssigt offentliggøre deres emissioner og fremskridt.

Inden for rammerne af SBTi er der forskellige scopes (udledningsområder), som virksomhederne skal forholde sig til:

Scope 1: omfatter direkte emissioner fra virksomhedens egne aktiviteter, eller som virksomheden kan styre, såsom emissioner fra egne fabrikker, køretøjer osv.

Scope 2: dækker indirekte emissioner fra forbrug af indkøbt energi, såsom elektricitet, damp, varme og køling.

Scope 3: omfatter alle andre indirekte emissioner, som ikke kommer fra virksomhederne selv, eller som ikke kontrolleres af virksomhederne.

Hvorfor er det vigtigt for virksomheder at tilslutte sig SBTi?

Vi erkender vigtigheden af at påtage os ansvar for vores planets fremtid. Derfor er tilslutningen til SBTi et afgørende skridt for vores virksomhed. At tilslutte sig SBTi betyder ikke bare, at vi forpligter os til at gøre fremskridt; det handler om at sikre, at vores bæredygtighedsstrategi er både målbar og konkret, og at den stemmer overens med videnskabelige data og global konsensus.

For Canon er dette engagement ikke bare en virksomhedsforpligtelse; det er en kerneværdi, der driver alle aspekter af vores forretning. Inspireret af vores Kyosei-filosofi, som betyder at leve og arbejde sammen for det fælles bedste, stræber vi efter at opnå en harmonisk balance mellem samfund og miljø. Vi er dedikerede til at sikre, at vores produkter og processer ikke kun skaber værdi for vores kunder, men også beskytter og bevarer den verden, vi alle er fælles om.

Vores målsætninger:

For 2030:

Vi sigter mod konsekvent at nå miljømålene om en gennemsnitlig årlig forbedring på 3% i indekset for CO2-emissioner pr. produktenhed, sammenlignet med 2008, og realisere en kumulativ total forbedring på 50% inden 2030.

Derudover sigter vi mod at reducere scope 1 og scope 2 drivhusgasemissioner med 42% og scope 3 drivhusgasemissioner med 25% inden 2030 fra et basisår i 2022 i overensstemmelse med SBTi's kriterier. Disse mål er godkendt af SBTi.

For 2050:

Vi sigter mod at opnå net-zero CO2-udledning på tværs af alle vores forretningsaktiviteter inden 2050.

Canons vej mod net zero

Energieffektive enheder

Canon er dedikeret til at minimere CO2-udledningen i hele vores produkters livscyklus, fra design- og udviklingsfasen til produktion, emballage, transport, brug og til sidst bortskaffelse ved slutningen af produktets levetid. Vores tilgang til designet fokuserer på at skabe produkter, der er så kompakte og lette som muligt, hvilket ikke kun reducerer brugen af råmaterialer og energi under produktionen, men også gør dem mere miljøeffektive at transportere på grund af deres reducerede størrelse og vægt.

Eksempel:

ImagePROGRAF TM-305 plotteren fra 2018 vejer 13% mindre end sin forgænger, ImagePROGRAF 785 fra 2014, hvilket giver mulighed for mere effektiv transport af produkter.

Vi designer også vores produkter til at bruge mindre strøm under brug, f.eks. ved at udvikle nye teknologier såsom:

* Hurtig opstart af printerne og mest mulig dvaletid med lavt strømforbrug på 0,8 W
* Ny tonerteknologi med lavere smeltepunkt
* On-demand fixing-teknologi (Se mere her)

Eksempel:

imageRUNNER ADVANCE DX C5860i-printeren er designet med energibesparende funktioner som tonerteknologi med lavt smeltepunkt og en motor, der styrer elektriciteten optimalt. Dette resulterer i en CO2-reduktion ved brug af maskinen på ca. 13% sammenlignet med den tidligere model, imageRUNNER ADVANCE DX C5740i.

Cirkulær økonomi

Vores forpligtelse til at minimere CO2-udledningen gennem energieffektive produkter går hånd i hånd med vores dedikation til den cirkulære økonomi, hvor vi stræber efter at maksimere vores produkters levetid inden endelig bortskaffelse. Vi har en proaktiv tilgang til udvikling og implementering af metoder til genbrug af dele og reparation af maskiner og reservedele med det mål at genanvende så mange materialer som muligt.

Genbrug er ikke kun et bidrag til en cirkulær økonomi, men også en strategi til at reducere de CO2-emissioner, der genereres under indsamling og transport af nye materialer og under produktionen af nye produkter.

Med fem genanvendelsesfaciliteter placeret i Japan, USA, Europa (med to fabrikker) og Kina sikrer vi, at brugte maskindele ikke kun genfremstilles direkte til nye produkter, men også bliver til nye råmaterialer til fremstilling af nye produkter.

Fra 2008 til 2022 har vi genanvendt 79.559 tons materiale. Det omfatter 44.343 tons plast fra brugte produkter, der er blevet genanvendt som råmaterialer, og yderligere 35.216 tons produkter og dele, der er blevet direkte genanvendt. Vi vurderer, at denne indsats har resulteret i en reduktion på ca. 7.900 tons CO2-udledning.

Hvordan arbejder vi med cirkulær økonomi?

Produktion af nye multifunktionsprintere fra brugte modeller

Siden 1992 har Canon dedikeret sig til et program, der fokuserer på at producere multifunktionsprintere ved at genbruge dele fra tidligere brugte modeller. På vores tyske fabrik bliver brugte printere indsamlet og skilt ad. Efter en omhyggelig og streng inspektionsproces udskiftes slidte dele, mens de resterende komponenter rengøres grundigt for at blive genbrugt i samlingen af en "ny" multifunktionsprinter.

Produktions- og inspektionsprocesserne for disse renoverede printere er tilpasset standarderne for vores nye modeller, og vi garanterer den samme høje kvalitet som en helt ny maskine.

Eksempel:

Vores imageRUNNER ADVANCE ES-serie er fremstillet af mindst 90% genbrugte dele. ES-serien er lavet af renoverede enheder fra imageRUNNER ADVANCE-serien, og gennem omhyggelige vaske- og rengøringsprocesser, sammen med sandblæsning for at fjerne de mindste ujævnheder og andre specialbehandlinger, opnår vi en multifunktionel printer, der har samme standard som en helt ny.

Genanvendelse af toner- og blækbeholdere

Canon introducerede branchens første tonergenanvendelsesprogram i 1990 og har siden været pioner inden for genanvendelse af tonerpatroner. Vi indsamler brugte tonerpatroner i 24 lande og regioner (med en kumulativ indsamlingsmængde på ca. 454.000 tons ved udgangen af 2022) til genbrug på fire anlæg verden over. Her bliver de sorteret efter model og skilt ad, hvorefter de genanvendelige dele bliver vasket og genbrugt i nye tonerbeholdere. Det primære materiale i tonerpatronerne, polystyren, er specielt udvalgt til at kunne genbruges flere gange. Fra og med 2022 har vi opnået en kumulativ reduktion i brugen af nye ressourcer på ca. 322.000 tons.

Vi har indsamlet og genbrugt blækpatroner siden 1996. Ved udgangen af 2022 var Canons indsamlingsprogram operationelt i 30 lande og regioner verden over, og den samlede mængde patroner, der var blevet indsamlet frem til udgangen af 2022, nåede op på 2.731 tons. I Japan er Canon en del af Ink Cartridge Satogaeri (Homecoming) Project, et fælles program for printerproducenter, der indsamler patroner via kasser placeret på postkontorer, biblioteker og andre lokale offentlige faciliteter. Skoler indsamler også patroner gennem aktiviteter i forbindelse med Bellmark-kampagnen. Uden for Japan placerer vi indsamlingsbokse i store detailbutikker, tilknyttede salgssteder, indkøbscentre, virksomheder, skoler, biblioteker, togstationer, Canon-servicebutikker, Canon-showrooms og andre steder, afhængigt af omstændighederne i det enkelte land eller den enkelte region.

Vedvarende energi

I 2021 udgjorde elektrisk energi 45% af vores samlede energibehov i Europa, hvoraf 82% kom fra vedvarende energikilder. For eksempel anvender vores lokale kontorer i Søborg og Vejle 100% vedvarende energi fra vindmøller, og det samme gør vores produktionsanlæg i Poing, Tyskland.

Vores nye EMEA-hovedkvarter og vores hovedkvarter i Storbritannien og Irland har opnået en BREEAM-klassificering på "Excellent" takket være deres energieffektive design og brug af vedvarende energi. Med det nye BMS-system og solpaneler på taget har vi opnået næsten 50% reduktion i energiforbruget i disse bygninger.

I Venlo, Holland, bruger vores bygning et varmepumpesystem, effektive systemer til opbevaring af varmt og koldt vand og LED-belysning til at minimere energiforbruget. Solpaneler og ladestationer til elbiler er også implementeret på stedet, hvilket fremhæver vores holistiske tilgang til energistyring og vores forpligtelse til at fremme bæredygtighed på alle niveauer af vores organisation.

Hvordan sporer vi vores fremskridt?

Hvert år udgiver vi en bæredygtighedsrapport for at holde vores interessenter opdateret om vores fremskridt inden for miljømæssige, sociale og økonomiske mål. Rapporten, der er udarbejdet i overensstemmelse med internationale standarder som GRI (Global Reporting Initiative) og TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures), giver en dybdegående analyse af vores resultater og fremtidige forpligtelser.

Vi sikrer rapportens pålidelighed gennem tredjepartsrevisioner og tilpasser løbende vores strategier baseret på disse resultater. Læs rapporten.

Vil du vide mere om bæredygtighed hos Canon?

Læs mere