Sea-Kite-Surfer

Action-billeder af vandsport

Tips til kompaktkameraer

Surfing, kajakroning og andre former for vandsport kan være iøjnefaldende fotomotiver. Spændingen, springene, vendingerne og hastigheden betyder, at det både kræver en vis indsats og lidt tålmodighed for at få gode billeder. Vi har samlet nogle gode råd, så du kan tage bedre billeder og få flotte print af dine anstrengelser.

• Brug et undervandshus
• Kombinér stillbilleder og korte filmklip
• Brug Servo-fokus
• Fotografér folkemængder

Agilité entre ciel et mer, Yannick Rosaz
Rettigheder: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Brug et undervandshus

Brug et af Canons dedikerede undervandshuse, så dit kamera er beskyttet i nærheden af vand, for eksempel på stranden. Med disse huse med hård skal kan du fotografere under vand helt ned til 40 meters dybde, så sand og vandstænk ikke udgør noget problem. Husene har også forseglede knapper, så du fortsat kan få adgang til alle kameraets funktioner.

Det er en god idé at starte med et fuldt opladet batteri samt et hukommelseskort med masser af ledig plads, så du ikke skal åbne huset, når du er i gang med at fotografere. Et par små poser med silicagel inde i huset sørger for at holde luftfugtigheden nede.

Kombinér stillbilleder og filmklip

IXUS- og PowerShot-kameraer kan optage både stillbilleder og video. Det passer perfekt, når du vil indfange action i høj hastighed.

Det kan godt være, at du koncentrerer dig hovedsageligt på stillbilleder, men et par korte videoklip kan bidrage til at skabe en stærkere historie. Mange kameraer har en særlig knap til videooptagelse, som gør det nemt at begynde videooptagelse i stedet for at tage stillbilleder. Du kan derefter dele begge slags i dine foretrukne sociale netværk.

Brug Servo-fokus til at låse fokus på dit motiv

Nogle gange kan det være svært at få et hurtigtbevægende motiv til at fremstå skarpt. Kompaktkameraer fokuserer ofte på et motiv og låser fokus. Når motivet bevæger sig, er det sværere hurtigt at opnå fokuslås. Adskillige af vores seneste PowerShot-kameraer har en Servo AF-fokusindstilling, der sporer motivet kontinuerligt. Servo AF er perfekt til sport og action. Hvis kameraet indeholder optagelsesprogrammet Sport, er kameraet gearet til at optage action i høj hastighed.

Husk også at fotografere folkemængder

Jo større zoom, jo større sandsynlighed er der for, at du kan gøre fjerne motiver større i dine billeder. Så afprøv en anden tilgang, og lav 'bredere' fotos, der viser både selve sportsbegivenheden og publikum. Hvis du kigger i aviserne, er der kun få nærbilleder af sportsbegivenheder, langt de fleste er bredere fotos, der viser sportsbegivenheden i sammenhæng med stedet og fansene. Sådanne billeder er vigtige at indfange, og dit PowerShot/IXUS passer perfekt til den slags billeder.

Hold dig opdateret

Kommer snart: Se verden uden en søger

Abonnér på nyhedsbrevet