Sports Action Jump

Bring din action-fotografering op på næste niveau

Kompaktkamerakursus

Tips og teknikker med dit kompaktkamera

  • Zoom ind
  • Timing er vigtig
  • Tænd kameraet
  • Vælg det rette optagelsesprogram
  • Spor dine motiver
  • Skjulte helte

Zoom ind

Hvis du ikke er for langt væk til at gøre dit motiv større, så er det bedst at zoome manuelt og bruge digital zoom som sidste udvej, fordi det kan gøre billedet mere pixeleret. På store områder, såsom stadioner og arenaer, oplyser flashen kun to til tre rækker foran dig, så husk at slå den fra.

Timing er vigtig

De bedste billeder bliver taget på rette tidspunkt. Hvis du for eksempel kommer ind i rytmen i en tenniskamp, vil du bemærke, at spillerne sætter farten ned i et kort øjeblik, når de server – det er ideelt, fordi bolden ikke bevæger sig.

Tip: Brug fokus til at låse fast på målstregen ved at holde udløseren halvt ned. Når konkurrenterne laver det sidste dramatiske skub, skal du blot lige røre udløseren.

Tænd kameraet

Ikke så overraskende mister batteriet energi, når du tager mange billeder, så husk at medbringe et ekstra opladet batteri. Et ekstra hukommelseskort kan også vise sig at være en god idé.


Jeremy – Op i luften
Rettigheder: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Vælg det rette optagelsesprogram

Hvis dit kamera har dem, så er den bedste metode Lukkerprioriteret AE (Tv) eller Sport. Den første lader dig vælge lukkertiden, den anden vælger automatisk for dig.

Tip: Når nogen bevæger sig i høj hastighed imod dig, er det svært at spore dem. Prøv først at fokusere på det punkt, hvor du tror, begivenhederne skal finde sted, og tryk udløseren halvt ned. Når der så sker noget på det pågældende punkt, skal du blot trykke udløseren helt ned.

Spor dine motiver

Kig i din kameramenu, om dit kamera indeholder SERVO AF-funktionen. Når den er aktiveret, sporer kameraet kontinuerligt motiver i bevægelse, så de er skarpe. Det er bedst at begynde sporingen, lige inden motivet rammer det ideelle punkt.

Skjulte helte

Gode sportsbilleder er ikke kun af vinderne. Det er alle de små detaljer: Matchbolden, dommeren, en enkelt fans følelser i mængden. Alt dette gør dine billeder af begivenheden stærkere og giver det mere dybde. I disse tilfælde vil dine standardindstillinger eller automatiske indstillinger være tilstrækkelige.

Hold dig opdateret

Kommer snart: Se verden uden en søger

Abonnér på nyhedsbrevet