Changing City Night

Byfotografering med dit kompaktkamera

Kompaktkamerakursus

Dit IXUS eller PowerShot er fremragende valg til at indfange byboer og bylandskaber døgnet rundt. De er nemme at have med i lommen eller tasken, er små nok til at tage billeder i det skjulte uden at være anmassende og tilbyder alle en bred vifte af optagelsesmuligheder, så du kan være kreativ.

© Johan Liénard

Ændring af fokus

I store byer med mange mennesker kan det være svært at fokusere på fjerne motiver. Kameraet vil ofte finde motiver tæt på, som kommer i vejen, og fokusere på dem i stedet. F.eks. fokuserer IXUS-kameraer automatisk på det motiv, som er tættest på kameraet. På tætbefolkede steder ønsker du måske at zoome yderligere ind på scenen.

De nyeste IXUS-modeller tilbyder variable fokuspunkter, AF-punktzoom og Kontinuerlig AF, så du kan indfange skarpe billeder af alt lige fra store menneskemængder til portrætter af mennesker på farten eller små, spændende detaljer af bylivet

Små detaljer skaber stærke billeder

St Paul's & Millennium Bridge af Alan Keating

Fotografering i en by handler ofte om de små detaljer, som gør billedet unikt. Det kan være en god idé at besøge byens markeder og fotografere ting til salg (og de mennesker, der sælger dem).

Ud over at indfange ting, der er anderledes end der, hvor du bor, kan du også tage billeder af ting, som er ikoner i en bestemt by, f.eks. Sevillas appelsiner, de parisiske flutes eller en bratwurst i Berlin.

Tip: Når det gælder små genstande, skal du bruge fokusknappen til at vælge makro- eller close-up-metoden (det er knappen med blomsten eller MF-symbolet) og derefter sørge for at komme tæt på motivet, så det fylder hele billedrammen.

I metoden Smart Auto bør kameraet automatisk skifte til Makro. Hold kameraet stille i ca. et sekund, og så bør du kunne se, at ikonet øverst til højre på skærmen skifter til en blomst.

Optag den samme scene på forskellige tidspunkter

Hvis der er tid til det, kan du fotografere den samme del af byen på forskellige tidspunkter af dagen for at vise livsrytmen, og hvordan den ændrer sig.

Med tid tilovers i byen kan du vælge at besøge et sted igen på forskellige tidspunkter af dagen for at indfange de skiftende menneskemængder og lysforhold. Blot tre eller fire billeder taget med lige store intervaller i løbet af dagen kan give en fornemmelse af, hvordan byen forandrer sig.

Optagelse af motiver i bevægelse

Når du optager motiver i bevægelse, f.eks. folk, der går hen over en bro eller en plads, er det bedre at holde kameraet stille og slå flashen fra - dette vil medføre, at kameraet vælger længere lukkertider for at fremhæve motivets bevægelser. Når du forsøger at tage denne type billede, skal du se efter overflader og steder, hvor kameraet kan placeres eller holdes fast for maksimal stabilitet. Hvis du har et PowerShot og er mere fortrolig med de forskellige fotograferingsteknikker, kan du prøve at eksperimentere med metoden Lukkerprioritet (Tv), hvis dit kamera har denne funktion. Den giver mulighed for at justere lukkertiden og udforske din kreativitet.

Harlem Line Departures af Erich Poole

Vær beredt

Sørg for, at dit kamera og du selv er klar til at tage billeder af byen hele dagen og natten. Uanset hvilken type eller model dit kamera er, er det klogt at holde batteriet opladet og have masser af plads på hukommelseskortet, så du ikke går glip af et unikt billede.

Indsend dit billede til vores Galleri

Hvis du har følt dig inspireret til at indfange en bys forandringer i løbet af 24 timer, hvorfor så ikke sende dine fotos til You Connects Galleri? Det er her, vi viser og deler vores favoritbilleder, som er indsendt af Canon-fællesskabet. Upload dine fotos.

Hold dig opdateret

Kommer snart: Se verden uden en søger

Abonnér på nyhedsbrevet