Motion Roller Skating hero

Optagelse af bevægelse med dit LEGRIA-videokamera

Tips til LEGRIA

Hvis du vil indfange bevægelse på fotos, kræver det, at du vælger mellem at fastfryse action ELLER bruge kreativ sløring til at give fornemmelsen af bevægelse på dine fotos. Hvilken retning, du vælger, afhænger af, hvad du vil formidle med dit foto. Hvis du indfanger en tennisspillers ansigtsudtryk i et bestemt øjeblik, formidler du et andet budskab end med et billede, der viser sløret bevægelse i fuld fart på tværs af banen. De kan være lige effektive.

Uanset hvilket kamera du anvender, er der en række teknikker til at indfange bevægelse effektivt, tilføje kreativitet og formidle en historie gennem dine fotos. Canon-tutor Brian Worley forklarer, hvordan du får mest muligt ud af dit kamera. Han afslører nyttige tips til optagelse med dit LEGRIA.

Brug en blanding af statiske optagelser og optagelser med sporing

Når man optager film, handler det om bevægelse, og der er forskellige måder at vise bevægelse på i videoer. Motivet, som er i bevægelse, kan passere forbi billedrammen, mens kameraet holdes stille, hvilket er en statisk optagelse. Alternativt kan kameraet bevæges for at spore motivet eller panorere i takt med motivet, når det bevæger sig.

Brug en blanding af statiske og sporingsoptagelser for at skabe en mere interessant videooptagelse.

Hvis du filmer noget, der gentages på en forudsigelig måde – f.eks. atleter, der løber omgange på en løbebane – kan du på forhånd planlægge, hvordan du vil optage begivenheden.

Det er godt at starte med en vidvinkeloptagelse til at få en idé om scenen i dens sammenhæng og derefter skifte til en mere snæver synsvinkel, mens kameraet bliver stående i en fast position.

Når løbet er i gang, kan du forsøge dig med en blanding af bevægelige og stillestående kameraoptagelser. Sørg for at være klar til at indfange det vigtige opløb.

Det kan være en god idé at bruge en bredere optagelse af målstregen for at få alle løberne med, når de løber mod målstregen, men vær klar til at bevæge kameraet for at følge vinderen, der jubler, når løbet er slut.

Bevæg kameraet for at gøre din film mere interessante

Film bliver mere interessante med anvendelse af kamerabevægelser. Hvis motivet også bevæger sig, kan du planlægge at optage både statiske og panoramaoptagelser.

Statiske optagelser kræver ofte, at kameraet står stille, men med lidt øvelse er det ret enkelt at optage korte, håndholdte videoklip. Husk, at en vidvinkeloptagelse vil fremstå mindre sløret end et nærbillede. For at opnå den ultimative statiske optagelse er det bedst at bruge et stativ eller en anden støtte.

Statiske optagelser er ofte er ideelle til at starte ting. Start med en bred optagelse for at sætte motivet eller begivenheden i en kontekst. Lad begivenhederne gå i gang, og lad motivet bevæge sig uden for rammen. Når motivet er i bevægelse, skal du følge det ved at bevæge kameraet med den samme hastighed for at holde det primære motiv inden for den samme del af rammen. Det kan være ret svært, men hold videoklippene relativt korte. Korte vidoeklip giver en større fornemmelse af fart i redigerede film.

Optagelse af detaljer i bevægelse med både statiske og bevægelige kameraoptagelser. Ved at fokusere på en lille detalje i scenen, som er i bevægelse, får du et nyttigt filmklip, der kan indsættes mellem andre videoklip for at fortælle historien. Hvis motivet er en atlet, så sørg for at få optagelser med nærbilleder af skoene og fødderne.

Hold dig opdateret

Kommer snart: Se verden uden en søger

Abonnér på nyhedsbrevet