Abstract-Dance-Shadow

Abstrakt fotografering med dit kompaktkamera

Kompaktkamerakursus

Tag kontrol
PowerShot- og IXUS-kameraer er spækket med teknologier til automatisk optagelse, men nøglen til flotte fotos ligger i at få lidt mere kontrol over de automatiske programmer, således at du kan bruge dem til at skabe nøjagtigt de fotos, du ønsker.

Leo Hidalgo, Gennem vinduet – Copyrightoplysninger: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Skift fokus

Et godt sted at begynde er ved at flytte dit fokuspunkt væk fra midten af billedrammen. Indstil først kameraet til det manuelle optagelsesprogram – Manual. Få derefter motivet i midten af billedrammen, og tryk udløserknappen halvvejs ned. Fortsæt med at trykke udløserknappen halvvejs ned, hvorefter du kan genkomponere dit billede og bevæge kameraet, indtil du opnår den bedste komposition. Efterfølgende skal du blot trykke udløserknappen helt ned for at tage billedet.

Tænkt stort

Programmet 'Landskab', der automatisk vælges i Smart Auto, lader dig optage scener med skarpe detaljer fra forrest til bagest – dette kaldes også udvidet dybdeskarphed. På den måde kan du også få vist mere af dine omgivelser, uanset om du befinder dig i byen eller på landet

Prøv dette

Når du tager et landskabsbillede, så prøv at inkludere noget i forgrunden, for at afbalancere scenen. Og glem ikke, at landskabsbilleder også kan optages ved at holde kameraet lodret.

Hold øje med lys og skygger

Lyset er det centrale element i al fotografering. At lære at se den måde, som skygger og højlysområder skaber deres egne former og strukturer i billedrammen, er et stort skridt mod at blive en bedre fotograf. Når solen står lavt på himlen, typisk tidligt om morgenen eller sent om aftenen, er skyggerne lange, og de kan give dine fotos en ekstra dimension. Et miljø, der er kedeligt midt på dagen, forvandles til lange skygger på grund af lys fra lave vinkler. Du kan bruge funktionen GPS via mobil på mange Wi-Fi-kompatible kameraer til at finde tilbage til stederne med gode skygger og besøge dem igen.

Hiroyuki Takeda. Blue Shadow. Copyrightoplysninger: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Sæt skub i farverne

Hvis du fotograferer et landskab, kan farvemætning af de mest fremhævende farver hjælpe dig med at få dit billede til at skille sig ud. Du kan bruge funktionen My Colors til at forstærke farvemætningen. I naturlige miljøer får blå himmel, vand og grønne nuancer f.eks. ekstra mætning for at få dem til at se mere levende og tiltrækkende ud.

Indsend dit billede til vores Galleri

Hvis du har følt dig inspireret til at optage et billede fra et andet perspektiv, hvorfor så ikke sende dine fotos til You Connects Galleri? Det er her, vi viser og deler vores favoritbilleder, som er indsendt af Canon-fællesskabet.

Hold dig opdateret

Kommer snart: Se verden uden en søger

Abonnér på nyhedsbrevet