Gymnast-Eddie-Keogh.jpg

Eddie Keogh

Den prisvindende Canon Explorer Eddie Keogh er freelance sportsfotograf. Han arbejdede for britiske aviser fra 1986 til 2005, hvor han skiftede til Reuters som fastansat fotograf. Eddie dækkede sit første OL i Los Angeles, USA, i 1984, 21 år gammel. Han har fotograferet 8 VM-fodboldturneringer – og næsten samtlige sportsgrene, der findes.

Et splitsekund

Som Eddie siger: "Den sande udfordring er at fange det ene splitsekund, der definerer en bestemt sportsbegivenhed." Så hvordan gør han det?


© Eddie Keogh – Canon EOS-1D Mark IV; eksponeringen var 1/1250 sek. ved f/2.8, ISO 1600.

"Gymnasten på den høje barre drejede så hurtigt rundt, at jeg bare skød løs i håbet om at få en interessant form. Efterfølgende gav jeg mit kort til en redaktør, og han fortalte mig, at han elskede billedet af en fyr uden hoved. Jeg anede ikke, hvad han mente, før jeg så billedet. Lykken havde igen tilsmilet mig."


© Eddie Keogh – Canon EOS-1D X med et EF 8-15mm f/4L Fisheye USM-objektiv; eksponeringen var 1/1600 sek. ved f/4.5, ISO 400.

"Det var sidste løb på Cheltenham Festival. Da solen gik ned, gik jeg ud på banen for at finde et hegn, der vendte mod solen, og jeg placerede mit kamera på et søm i bunden af hegnet og udløste det med en radioslave."

Canon spiller en rolle

"Jeg har brugt det nye Canon EOS 1-D X Mark II, og sporingen fungerer fremragende. Den fokuserer hurtigere og holder fokus bedre end noget andet Canon-kamera, jeg har brugt. Uanset hvor hurtig action det drejer sig om, kan jeg stole på, at AF-systemet giver mig bedre muligheder for at indfange det afgørende øjeblik."

Hold dig opdateret

Kommer snart: Se verden uden en søger

Abonnér på nyhedsbrevet