Makeover af restaurant i Stockholm

Restaurant i Stockholm får en total makeover – indretningen er fremstillet af Canon

Bistro Casper på Dalagatan i den stockholmske bydel Vasastan har taget et lidt mere utraditionelt middel i brug for at profilere sig. Op til årets julefrokoster og Safranfestival er den lokale restaurant blevet piftet op fra gulv til loft. Med hjælp fra Canon har restauranten fået en helt ny indretning. Der er blandt andet blevet printet menukort direkte på træ, og store flotte billeder af safran på døre, tapeter, måtter og glas.

Babak Kharazmi der er manden bag den nu lukkede persiske restaurant Kharazmi, som blev nomineret til 'Gulddraken' og 'Årets Smaksättare', tilbyder i år en anderledes julefrokost på Bistro Casper – en restaurant med både et internationalt køkken og en international medarbejderstab. Maden er inspireret af Kharazmis persiske baggrund og er præget af safran; et krydderi, som man både kan opleve i maden og i indretningen.

– Jeg har rejst mange gange til blandt andet Iran og Spanien for at se, hvordan man dyrker og anvender safran i madlavning. Jeg er blevet mere eller mindre besat af safran, og vil bruge det hyppigt i min restaurant  på en elegant måde. I Sverige bruges safran typisk i en kort periode inden jul, og det bruges på en måde, så safransmagen tager over, fortæller Babak Kharazmi. 

Under Safranfestivalen vil gæsterne kunne smage en række retter, som har fået et ekstra touch af det eksklusive krydderi. Man vil for eksempel kunne finde det i kartoffelgratin, sild, mayonnaise, honning og knækbrød. Inden, eller efter, retten kan gæsterne nippe til en safrandraja, en safranmojito eller tage et safranshot. 

– Vi har tænkt meget over, hvilke drikkevarer der vil passe godt sammen med safranretterne. Derfor har vi fundet specielle vine til netop dette. Nysgerrige kan også kigge forbi og smage.

Gæsterne vil ikke alene få en smagsoplevelse. Der er også noget at opleve for øjet. Foruden menuerne, som er printet på træ, har hele restauranten fået et varmt safrantema. Canon har bidraget med print på døre, stolper, vægge, måtter og glas. Langs med hele baren, og på væggene, kan man se billeder af krokusser fra Iran og spanske La Mancha. Billederne har Babak Kharazmi selv taget på sine mange safranrejser.

– For os er det en ny og innovativ måde at vise, hvad Canons printteknik kan realisere: At man kan printe på stort set alle underlag, og at man ved hjælp af print kan skabe et helt nyt miljø. Konceptet, som vi har døbt Canon Digital Art, giver for eksempel popup-butikker, food trucks, hotellobbyer og barer mulighed for at skabe midlertidige, kreative ændringer. Vi opfordrer folktil at kigge ind, få inspiration og se slutproduktet i virkelige omgivelser. Og så skader det ikke, at man samtidig kan få noget godt at spise og drikke, fortæller Joerg Gugel, adm. dir. hos Canon Svenska. 

Safranfestivalen afholdes mellem den 15. november og 20. december 2017. Du finder Bistro Casper på Dalagatan 44 i Stockholm. De visuelle elementer er skabt af Inhouse AD Åsa Törnquist. Projektleder og konceptudvikler er Linda Rosén. Samarbejdspartnere: Pod Sthlm og Allduplo. Fotograf: Annci Gustavsson.

Hvis du vil vide mere om mulighederne indenfor personaliseret print til décor, kan du downloade vores Think Décor-magasin her.