Canon fejrer en markant milepæl i virksomhedens historie

Søborg, den 9. oktober 2019 – Canon fejrer produktionen af 100 millioner kameraer i EOS-serien. Den 20. september 2019 passerede Canon produktionen af 100 millioner sølvhalid filmkameraer og digitale kameraer med udskiftelige objektiver¹. Et spejlløst EOS R-kamera (lanceret i oktober 2018) var EOS-kamera nr. 100 mio., der blev fremstillet.

Kameraer i EOS-serien

Med et attraktivt produktudbud, der appellerer til en bred vifte af genrer, færdigheder og krav, samt et omfattende udvalg af over 70 EF- og EF-S-objektiver, stræber Canon efter at udvide grænserne for billedoptagelse og -udtryk. EOS-serien har understøttet mange brugere fra nybegyndere til professionelle fotografer igennem dens lange historie og gjort det muligt for Canon at fastholde sin førende, globale markedsandel på markedet for digitale kameraer med udskiftelige objektiver for 16. år i træk – fra 2003 til 2018².

I marts 1987 så EOS-serien dagens lys med lanceringen af EOS 650, et næste-generations AF single-lens reflex (SLR)-kamera med verdens første fuldt elektroniske objektivfatning. Produktionen af EOS-serien startede i Canons daværende Fukushima-fabrik og finder i dag sted forskellige steder – bl.a. i Taiwan, Miyazaki, Nagasaki og det centrale Oita Canon – hvor produktionen udføres under streng produktkvalitetsstyring. Efter lanceringen af EOS 650 fortsatte Canon med at udvikle innovative produkter og teknologier, der sætter hastighed, komfort og billedkvalitet helt i front – som for eksempel det avancerede EOS-1, der blev lanceret i 1989, og EOS 500, der blev lanceret i 1993 – hvormed EOS-serien blev udvidet til at imødekomme mange brugeres behov – fra hobbyfotografer til professionelle fotografer.

I starten af 2000-tallet, i takt med at flere og flere begyndte at bruge digitale spejlreflekskameraer (D-SLR), bestræbte Canon sig på at udvikle endnu flere attraktive produkter. EOS-seriens kernekoncept blev udvidet til også at omfatte "høj billedkvalitet", hvilket blev opnået gennem patenterede, banebrydende teknologier som for eksempel Canons CMOS-sensorer og DIGIC-billedprocessorer. EOS 300D – et kompakt og let DSLR til en overkommelig pris – bidrog til den større udbredelse af digitale kameraer med udskiftelige objektiver til forbrugere. Både EOS 5D-serien og 1D-serien udvidede digitale EOS til professionelle brugere – særligt EOS 5D Mark II, der hurtigt blev anerkendt af professionelle som et effektivt værktøj til filmoptagelse og produktioner af indie-film. Med etableringen af Cinema EOS-systemet med professionelle digitale filmkameraer i 2011 spredte Canons videoteknologier sig til B2B-segmentet og videoproduktionsbranchen.

Canon fortsætter med at udvikle nye teknologier og metoder ved at bygge videre på succesen af EOS-kameraerne og den originale EF-fatning, der gav fotografer og filmskabere alsidige optagelsesmuligheder – for eksempel gennem lanceringen af EOS R-systemet i 2018, der anvender den nye RF-fatning. Ved at udvide antallet af optagelsesmuligheder – både inden for stillbilled- og videooptagelse – understøtter EOS-serien med sine kamerahuse og EF-objektiver en bred vifte af brugere – fra nybegyndere til professionelle. Hastighed, komfort og høj billedkvalitet vil alle fortsat udgøre kernen af EOS-serien og styrke EOS-systemet yderligere mod at udvide foto- og videokulturen.1 Inklusiv Cinema EOS System-kameraer.

2 Baseret på antal solgte enheder. Ifølge en Canon-undersøgelse.