Canon går forrest med verdens letteste og korteste 70-200mm f/2.8-objektiv

Søborg, den 24. oktober 2019 – Nu lancerer Canon verdens korteste og letteste* 70-200 f/2.8-objektiv – det tredje F2.8L-objektiv i RF-serien, som er et nyt portrætobjektiv med RF-fatning. Samtidig kommer også RF 85mm F1.2L USM DS; det femte og sjette RF-objektiv af i alt seks RF-objektiver til EOS R-systemet, som Canon lancerer i 2019.

RF 70-200mm F2.8L IS USM

RF 85mm F1.2L USM DS

RF 70-200mm F2.8L IS USM kompletterer treenigheden af Canon F2.8-objektiver med RF-fatning og er et objektiv til kameraer med udskiftelige objektiver¹ med en 35mm fullframe-billedsensor. RF 85mm F1.2L USM DS positioneres i den nye RF-portefølje som et alternativt objektiv til RF 85mm F1.2L USM. RF 85mm F1.2L USM DS kommer med den unikke Canon DS-belægning og deler samme optiske ydeevne som RF 85mm F1.2L USM. Det nye objektiv går ikke på kompromis med kvaliteten, så fotografer altid kan være sikre på at få den ønskede bløde bokeh. Med dets evne til at opnå en snæver dybdeskarphed er det perfekt til at indfange portrætter, hvor motivet står knivskarpt mod en blød baggrund.

Begge objektiver bliver en del af Canons innovative RF-objektivserie, der giver fotografer og videografer mulighed for at indfange alle typer stillbilleder og film i høj kvalitet – fra landskaber og arkitektur til portrætter og naturbilleder, eller sport og medier. Det komplette udvalg af RF-objektiver byder alle fotografer – både professionelle og hobbyfotografer – på utrolig kvalitet, holdbarhed og alsidighed.

RF 70-200mm F2.8L IS USM – et lettere og kortere objektiv
Efter lanceringen af RF 24-70mm F2.8L IS USM og RF 15-35mm F2.8L IS USM i august 2019 kompletterer RF 70-200mm F2.8L IS USM Canons treenighed af F2.8L RF-zoomobjektiver, så professionelle fotografer og hobbyfotografer nu har et komplet kit af RF-objektiver til at indfange motiver i stort set alle optagelsesscenarier med objektivernes store, lysstærke f/2.8-blænde og zoomområde.

RF 70-200mm F2.8L IS USM er et fantastisk eksempel på Canons engagement i at støtte fotografer med udstyr, der hjælper dem med at flytte kreative grænser og fremtidssikrer deres arbejde med EOS R-systemet. Med en vægt på ca. 1.070 g og en længde på ned til 146 mm – hvilket er ca. 28 % lettere og 27 % kortere end den eksisterende model med EF-fatning – har fotografer fleksibiliteten til at optage i længere tid, så de kan tage det perfekte skud uden besvær. RF 70-200mm F2.8L IS USM er det første RF-objektiv med en hvid varmeskjoldsbelægning og vil yde sit allerbedste uanset vejrforhold.

RF 70-200mm F2.8L IS USM er også det første Canon-objektiv med elektronisk fokuskontrol, som styrer de to grupper af linseelementer individuelt med to Nano Ultrasoniske motorer (Nano USM) – hvormed man opnår en utrolig støjsvag, strømbesparende og hurtig betjening, uden at det går ud over objektivets kompakte størrelse.

RF 70-200mm F2.8L IS USM er udstyret med to Nano USM og opnår i kombination med EOS R-seriens Dual Pixel CMOS AF meget nøjagtig AF ved stillbilledoptagelse og jævn AF ved filmoptagelse. Denne kombination reducerer focus breathing ved videooptagelse. Sammen med en 5-trins billedstabilisator (IS - Image Stabilizer) vil billederne være knivskarpe, selv ved lavere lukkertider og ved optagelser i svagt lys, hvilket åbner op for endnu flere muligheder for håndholdt optagelse.

RF 85mm F1.2L USM DS – et perfekt portrætobjektiv
Med tilføjelsen af RF 85mm F1.2L USM DS til Canons serie af RF-objektiver imødekommer RF-serien portrætfotografers forskellige behov og opretholder RF 85mm F1.2L USM's forbløffende billedkvalitet og brugervenlighed. Ved at kombinere den store maksimale f/1.2-blænde og nærbilledoptagelse – med en mindste fokuseringsafstand på 85 cm – med objektivets DS-belægning opnår RF 85mm F1.2L USM DS større udtryk. Dets dramatiske sløringsevner gør, at motivet står endnu mere frem end nogensinde før.

Denne bokeh-effekt muliggøres takket være Canons originale DS-belægning – en særlig belægningsteknologi, der har høj overføring ved midten og en lav overføring mod kanten. DS-belægningen findes på objektivets forreste og bageste overflader og slører hele bokehens omrids på en jævn måde uden at gå på kompromis med kvaliteten – ikke blot på én side, hvilket er almindeligt for lignende objektiver på markedet.

RF 85mm F1.2L USM DS’ bokeh-effekt er også perfekt til at optage det filmiske look i både film og dokumentarer, som mange video-content-creators er ude efter i dag. Kedelige, flade videoer hører fortiden til, og RF 85mm F1.2L USM DS er et RF-objektiv, som hjælper med at fjerne det helt.

Objektiver, som optimerer Canons optiske ydeevne
RF 70-200mm F2.8L IS USM's status som verdens korteste og letteste udskiftelige objektiv i dets klasse er gjort muligt takket være Canons innovative, nye optiske design. Ved at benytte en stor diameter og kort bagfokus får man ikke alene større frihed med hensyn til objektivdesignet jævnført med traditionelle EF-objektiver, men man kan samtidig opretholde en exceptionel høj billedkvalitet. Hver afvigelse korrigeres af glasstøbte asfæriske linseelementer, UD-linseelementer og Super UD-linseelementer for at sikre, at ethvert billede er af den allerhøjeste kvalitet. Derudover benyttes SWC – en belægning som modvirker refleksioner og reducerer flare og ghosting.

Ved at kombinere Canons patenterede teknologier som BR-optik² og UD-linseelementer undertrykkes kromatisk aberration fuldstændigt i RF 85mm F1.2L USM DS. Teknologierne afspejler den enestående optiske standard i hele serien af RF-objektiver og så fotografer kan opnå den allerhøjeste billedkvalitet. Med dets ASC anti-reflekterede belægning, der reducerer flare og ghosting, og den effektive opstilling af slebne asfæriske linseelementer giver RF 85mm F1.2L USM DS, præcis som RF 70-200mm F2.8L IS USM og resten af Canons RF-objektiver, professionelle fotografer og hobbyfotografer muligheden for at optage sublime billeder i deres ønskede stil.

Designet med både professionelle og hobbyfotografer i tankerne
Begge objektiver er støv- og vandbestandige, så fotografer kan optage i alle vejrforhold. Det giver dem også ro i sindet, at udstyret vil modstå presset og levere enestående billeder – uanset scenariet.

RF 70-200mm F2.8L IS USM's og RF 85mm F1.2L USM DS' kontrolring kan i høj grad tilpasses af brugeren og gør det muligt at tildele blænde, lukkertid, ISO-hastighed og eksponeringskompensation. RF 70-200mm F2.8L IS USM har et nyudviklet, kompakt stativbeslag, som nemt kan fjernes, hvis man skifter mellem lodret og vandret optagelse med et stativ.

Begge objektiver kan købes i butikkerne fra starten af december.

Vejl. pris
RF 70-200mm F2.8L IS USM: 23.190 DKK inkl. moms
RF 85mm F1.2L USM DS: 27.990 DKK inkl. moms

RF 70-200mm F2.8L IS USM – Vigtigste egenskaber:

  • Verdens korteste og letteste³ udskiftelige f/2.8-objektiv med en brændvidde på 70-200mm til kameraer med udskiftelige objektiver⁴ med en 35mm fullframe-billedsensor – ideelt til sport, wildlife og portrætter.
  • Hurtig f/2.8-blænde i hele zoomområdet
  • 5-trins IS (Image Stabilizer) til rystefri billeder
  • Hurtig fokusering med Dual Nano USM
  • L-seriens kvalitet og vejrbestandighed

RF 85mm F1.2L USM DS – Vigtigste egenskaber:

  • Højtydende 85mm prime-objektiv
  • DS-belægning til blød, jævn og ude-af-fokus gengivelse
  • Stor f/1.2-blænde
  • Kontrolring, som kan tilpasses af brugeren – til direkte kontrol over Tv/Av/ISO-indstillinger
  • L-seriens kvalitet og vejrbestandighed

* Ifølge en Canon-undersøgelse. Gælder pr. oktober 2019.


¹ Spejlreflekskameraer og spejlløse kameraer.
² BR-optik (Blue Spectrum Refractive-optik) mindsker kromatisk aberration og sikrer den allerbedste billedkvalitet.
³ Ifølge en Canon-undersøgelse. Gælder pr. oktober 2019.
⁴ Spejlreflekskameraer og spejlløse kameraer.