Canon udvider serien af UVgel-printere med den nye Colorado 1650 for optimal fleksibilitet

Canon lancerer i dag den nye Colorado 1650-printer og udvider dermed deres portefølje af rulle-til-rulle-storformatprintere med Canon UVgel-teknologi. Colorado 1650 kommer med en ny, fleksibel ink-type og FLXfinish, som opfylder et behov for at anvende flere forskellige medier og sætte skub i væksten.

Canon lancerer den nye Colorado 1650 64"-rulle-til-rulleprinter

Colorado 1650 har FLXfinish-teknologien til mat og gloss print uafhængigt af medie-finish

Den nye 64"-produktionsprinter bygger videre på den banebrydende produktivitet, output-kvalitet og mediealsidighed fra  Colorado 1640 og leverer optimal ydeevne for printleverandører indenfor flere forskellige applikationer som selvklæbende vinyl, papir, tapet, canvas, soft signage og backlit materialer.

Colorado 1650 benytter en ny version af Canon UVgel-ink med maksimal fleksibilitet, som øger 'strækkeevnen' af hver enkelte cured ink-dråbe. Printerens output kan bøjes og foldes til soft signage-applikationer uden at knække eller sprække.

Colorado 1650 har desuden FLXfinish – en ny metode inden for LED-curing, som gør, at der kan vælges mellem et mat eller gloss udtryk for hvert enkelt print og opnå forskellige æstetiske finishes, uden at ink eller medier skal skiftes. En gloss-finish giver en god visuel effekt på bannere og plakater, mens et mat udtryk er attraktivt for højkvalitets-, indendørs medier som tapeter eller POS-materialer, der ses i kunstigt lys. 

FLXfinish-teknologien gør det også muligt at printe på porøse medier og soft signage-materialer som tekstiler og grafiske applikationer med silikonekant, ved at 'fæste' hver ink-dråbe, når den sprøjtes på mediet, for at undgå at den absorberes af underlaget.

Colorado-seriens maskiner har præcis positionering, som booster både produktivitet og alsidighed, da de muliggør næsten perfekt registrering ved dobbeltsidet print og ved print, hvor den printbare overflade vender indad. 

Hans Dalmeijer, Produktchef hos Canon Danmark, forklarer: "Da vi lancerede Colorado 1640 på FESPA i 2017, var vi overbeviste om, at vores Canon UVgel-teknologi skulle være en platform for fremtidige produkter – designet til at give kunder den optimale blanding af høj produktivitet, et stort farverum, en bred vifte af applikationsmuligheder og lave ejeromkostninger." 

"Ud fra den positive feedback, vi har fået fra både vores kunder og partnere, har vi i de sidste to år kanaliseret vores R&D-arbejde ind på at udvikle en ny 64"-printer, der udnytter de meget populære produktionsfordele med UV-gelteknologien fuldt ud. Samtidig har vi løftet mulighederne indenfor medier og applikationer som for eksempel selvklæbende vinyl – en applikation, som vores kunder i stadig større grad fremstiller."

Hans Dalmeijer tilføjer: "Det faktum, at vi nu også kan tilbyde muligheden for at vælge mat og gloss print ved et enkelt tryk på en knap, er en meget interessant udvikling for grafiske virksomheder. Det sætter dem i stand til at finde nye forretningsmuligheder inden for indretning og indendørs POS med blot en enkel printer og uden at skulle udskifte medier eller ink-typer."

Colorado 1650 er testet af flere nuværende Canon UVgel-kunder i Europa, som har tilbagerapporteret enestående resultater på en række applikationer, herunder tapeter, labels og kampagnemateriale.

Canon fremviser den nye løsning i denne uge på FESPA Global Print Expo 2019 i München (stand B5-E30), hvor de besøgende kan opleve fremstillingen af applikationer som tapet og selvklæbende vinyl. 

Colorado 1640 vil også blive fremvist og fremstille POS-materiale som plakater vha. den automatiserede inline-skæreløsning fra Canons finishing-partner Fotoba.

Colorado 1640-løsningen er velegnet til printleverandører, der hovedsageligt fremstiller gulvgrafik, plakater og skilte samt applikationer til udsmykning af biler, hvor driftssikker ydeevne er et must. Kunder kan drage fordel af en kortere time-to-market, eftersom Canon UVgel-print tørrer øjeblikkeligt, og det større udvalg af medier gør, at der kan fremstilles højkvalitets- og iøjnefaldende indendørs applikationer ved hjælp af coatede offset-medier. Det originale ink byder på stærk holdbarhed og kan nemt modstå ridser, slitage, vask og skrubning, men også kemikalier og solvents, uden at der behøves ekstra laminering.

Colorado 1640 er pt. installeret på flere end 800 steder verden over. 500 af dem findes i EMEA-regionen og har også været en stor succes i Danmark. Data fra vores installationer viser, at hver Colorado-enhed i gennemsnit printer mere end 14.600 m2 om året, og 12 % af enhederne fremstiller over 25.000 m2. Dette understreger de enestående produktionsniveauer, man kan opnå med disse printere, takket være kombinationen af enestående output-hastighed, automatiseret vedligeholdelse af dyser og nem mediefremføring.

Du kan læse mere om den nye printer og dens egenskaber her.