Canon Danmark er sponsor for CPH:INDUSTRY Days

Under dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX på Charlottenborg vil man kunne møde Canon Danmark i forbindelse med CPH:INDUSTRY Days og høre mere om det workflow, der blandt andre har begejstret Pernille Rose Grønkjær.

På årets CPH:DOX dokumentarfestival er der verdenspremiere på Pernille Rose Grønkjærs nye dokumentarfilm ”Hunting for Hedonia”. Den er optaget på Canon-udstyr, og hos Canon Danmark er man meget glade for det samarbejde, man har haft mulighed for at etablere med den danske filminstruktør. Et samarbejde, der vil være mulighed for at høre mere om i forbindelse med CPH:INDUSTRY Days, der afvikles samtidig med den egentlige filmfestival.
 
”Vi er både glade og stolte over, at filmen er optaget på vores udstyr, og vi sætter ligeledes pris på den opbakning, der har gjort det muligt at etablere et Canon-område i Charlottenborgs øverste foyer, hvor vi både vil fortælle mere om filmproduktion og vise et udvalg af de Canon-produkter, der er i dag benyttes til filmproduktion”, siger marketingansvarlig for Pro Video, Salith Andersen, fra Canon Danmark.
 
Man vil ligeledes kunne se en ”behind the scenes”-sekvens, hvor Pernille Rose Grønkjær fortæller om den fleksibilitet, valget af Canon-udstyr har givet. Blandt andet fordi der i en produktion kan benyttes såvel professionelle C200 og C300 filmkameraer med CINE-SERVO-objektiver som EOS spejlreflekskameraer med EF-rødringsobjektiver i samme workflow. Det giver instruktøren mulighed for at vælge lige præcis det udstyr, der egner sig til optagesituationen.
 
”Det kan lade sig gøre takket være vores C-Log-teknologi, der sikrer ensartet post-produktion på tværs af platformen, blot der benyttes kompatible kameraer. C-Log er en logaritmisk tonekurve med ekstra stort dynamikområde og rigeligt eksponeringsrum for optimal farvegraduering”, fortæller produktchef John Hudson fra Canon Danmark. Det kan således nævnes, at ”Hunting for Hedonia” er optaget med både Canon C300 Mark II og EOS 5D Mark IV samt tilhørende Canon-objektiver. 
 
I forbindelse med den seneste uddeling af Oscar-statuetter kunne man i øvrigt konstatere, at de 5 film, der var nomineret i kategorien ”Bedste dokumentarfilm”, alle er optaget med Canon-udstyr. Flere af instruktørerne har desuden valgt netop at kombinere eksempelvis C300 Mark II kameraer med spejlreflekskameraer i EOS-serien.
 
På CPH:INDUSTRY vil der i Canons udstillingsområde være mulighed for at få hands-on på Cinema EOS C200 monteret med et CN-E 18-80 mm compact servo objektiv og C700 FF fullframekameraet. Der vil ligeledes være mulighed for at se udstyret ”in action”, idet Canon Danmark har udlånt 2 styk C200 med CN-E 18-80 mm objektiv samt 2 styk XF400 til DOX:TV.