Kunde i Europa installerer fem Océ Colorado 1640 64” rulle-til-rulle-printere og sætter skub i væksten

Søborg, den 4. december 2017 – Canon Europe er glade for at kunne annoncere, at den første Europæiske kunde – Comdatek GmbH i Tyskland – efter en vellykket testfase har valgt at installere hele fem Océ Colorado 1640 64" rulle-til-rulle-printere.

Comdatek, den første Océ Colorado 1640-kunde i Europa, bestiller fem printere

Sammen med de første to printere, der blev installeret tidligere i år, vil yderligere tre Océ Colorado 1640-printere med den nye Canon UVgel-teknologi blive installeret på Comdateks produktionsanlæg i Hückelhoven i nærheden af Mönchengladbach ved udgangen af 2017.

Virksomheden, der specialiserer sig i digitalt printet reklame- og kampagnemateriale, tog den første Océ Colorado 1640-printer i brug ved siden af deres eksisterende flåde af latex- og eco-solvent-printere med henblik på at øge produktiviteten og som en del af en ambitiøs plan om at fastholde deres vækst.

Den første Océ Colorado-printer blev installeret hos Comdatek i marts 2017 – inden printerens officielle lancering på FESPA 2017 – og er blevet testet meget omhyggeligt af Comdatek-teamet på en række applikationer, med særlig vægt på plakater og backlit materiale. Ud fra printerens stærke performance og Canons omfattende support under testfasen, valgte Comdateks ledelse at udvide deres printerflåde og investere i flere Canon-løsninger.

Comdatek blev oprindeligt præsenteret for Océ Colorado 1640 af Canon-partner Heinrich Steuber GmbH, der fandt frem til, at Canon UVgel-teknologien kunne være en potentiel løsning på Comdateks behov for højproduktive output-teknologier til en bred vifte af medier. Heinrich Steuber-teamet var overbevist om, at printerens evne til at fremstille højkvalitetsprint ved 150 m2 i timen kunne booste Comdateks output-kapacitet, mens det høje automatiseringsniveau og mediealsidigheden ville opfylde det travle produktionsmiljøs høje krav.

Begrænsningerne ved de gængse rulle-til-rulle-teknologier var en vigtig faktor i Comdateks indledende beslutning om at introducere Canon UVgel-teknologien i virksomheden, hvilket ejer og administrerende direktør Viktor Kelm forklarer: "De traditionelle teknologier er gennemprøvede, men de har deres begrænsninger, når de skal anvendes til applikationer af højere kvalitet. For eksempel kan farvegengivelsen være inkonsistent, og banding er et tilbagevendende problem. Vores solvent- og latexsystemer kræver også en hel del daglig vedligeholdelse, hvilket bliver lidt af en udfordring, eftersom vi får flere kundeforespørgsler, og fordi vi i stigende grad arbejder med treholdsskift på de fleste enheder.

Comdatek kan fejre 10-års jubilæum i branchen i 2017, og den unge virksomhed er vokset fra tre til 200 medarbejdere og opererer fra et 6.000 m2 stort produktionsanlæg. Digital produktion er i dag kernen i virksomhedens vækststrategi. De afprøver løbende innovative teknologier, som vil forbedre deres evne til at levere højkvalitetsprodukter til marketingkunder, der er opsat på at minimere time-to-market for deres kampagnemateriale.

Viktor Kelm fortsætter: "Med Océ Colorado 1640 mener vi, at Canon har leveret et unikt rulle-til-rulle-system, som åbner op for mange fremtidige forretningsmuligheder. Colorado-printerne fremstiller højkvalitets- og holdbart output dobbelt så hurtigt som vores eksisterende solvent-printere, hvilket er et utroligt stort boost for vores produktivitet. Blækforbruget er lavere sammenlignet med eksisterende teknologier, og UVgel-systemets lave temperatur sætter os også i stand til at arbejde med flere forskellige medier, herunder billigere ikke-coatede medietyper."

Produktionen er overvejende automatiseret vha. Hot Folders, der håndterer opgaver, som kommer fra Comdateks webportal, mens Océ Colorado 1640's automatiserede dyserensning og det enkle skift mellem medieruller betyder, at printerne kræver et minimum af manuel indblanding fra teamet, så produktionen kan stort set fortsætte uden opsyn. Det intuitive interface har også givet Comdatek muligheden for at uddanne flere teammedlemmer i at bruge printeren, hvilket øger virksomhedens fleksibilitet yderligere.

Hans Dalmeijer, produktchef hos Canon Danmark, udtaler: "Comdatek har været utroligt proaktiv og har allerede på et tidligt stadie taget Canon UVgel-teknologien til sig. De har arbejdet tæt sammen med vores produktspecialister og løbende givet konstruktiv feedback om deres erfaringer med Océ Colorado 1640-printeren. Dette har til gengæld hjulpet os til at finjustere maskinens performance på tværs af en række medier og applikationer.

"Vi er utroligt glade for, at Comdateks erfaringer med Océ Colorado har været så positive, og at fordelene ved Canon UVgel-teknologien har vist sig at være så overbevisende, at de har valgt at installere fire printere til. Det er meget givende at vide, at Canons storformat-produktionsløsninger nu vil spille en afgørende rolle i Comdateks dynamiske, fremtidige vækstplaner."