Canon klar med XC15 - en kompakt og højtydende 4K camcorder med professionelle lydfunktioner

Søborg den 1. september 2016: Canon har annonceret XC15 - en kompakt 4K (UHD) og Full HD video camcorder med mulighed for at skyde stillbilleder I en opløsning på 8.29 megapixel. Camcorderen, der afløser XC10, henvender sig blandt andet til videojournalister og andre, der f.eks. arbejder med dokumentarfilm. XC15 kombinerer ganske som sin forgænger det bedste fra såvel video som stillbilledverden, men byder nu på endnu bedre funktionalitet. Således har Canon arbejdet på optimering af lyden, idet XC15 leveres med en minkrofonadapter med dobbelt XLR-indgang, lige som autofokushastigheden er forbedret.

XC15


Nem integration i workflowet
Da XC15 som sin forgænger kan optage i Canon Log format, er camcorderen perfekt til en karriere som ”B” eller ”C” kamera i et større produktionssetup. Canon Log giver nemlig samme imponerende dynamisk arbejdsområde på 12 blændetrin (800 %) som i Canons EOS C500. XC15 kan optage 4K UHD (3840 x 2160) video i 25p eller 24p til et CFast 2.0 kort med hele 305 Mbps, eller optage Full HD video til et SD kort med 50 Mbps. Kombineret med muligheden for at optage i 24p gør funktionen Look Setting det i øvrigt nemt at integrere optagelser fra andre camcordere i workflowet.

Fleksibel og funktionel
Videojournalister og produktionsfolk ved, at god lyd er mindst lige så vigtig som flotte optagelser. Selv om XC10 er blevet populært, har der blandt brugerne været et ønske om bedre og mere avancerede lydfunktioner. Det har Canon efterkommet, idet XC15 som standard leveres med en MA-400 mikrofonadapter hvortil kan tilkobles to XLR-mikrofoner med mulighed for at arbejde i såvel balanceret stereolyd som med to separate monokanaler.

Selv om XC15 primært er tiltænkt en funktion som camcorder, er det både muligt at trække stillbilleder i en opløsning på 8.29 megapixel ud af 4K (UHD) optagelserne som enkeltstående frames og skyde egentlige stillbilleder i fotoindstilling. På den nye model er som nævnt endvidere autofokusfunktionen forbedret, lige som der er mulighed for at benytte Face Detection, hvilket er bekvemt, når der skal arbejdes hurtigt og effektivt.

Arbejd under alle lysforhold
XC15 dækker et ISO-spænd fra 100 til 20000, hvilket gør camcorderen anvendelig også under dårlige lysforhold. Ligeledes sørger det integrerede ND-filter (Neutral Density) for nedblænding, hvis fotografen skal arbejde i ekstremt kraftigt lys. Den store 1.0 type CMOS sensor og Canons DIGIC DV5 processor gør det nemt for fotografen at optage 4K video med minimal støj, lige som det er enkelt at arbejde kreativt med dybdeskarpheden. Blandt andet takket være objektivet med 10x optisk zoom, der desuden er forsynet med optisk kendte og pålidelige billedstabilisator.

Let og kompakt design
Det kompakte design og den lave vægt gør XC15 til det perfekte arbejdsredskab både under rejse og under snævre arbejdsforhold. Desuden skal nævnes, at håndgrebet kan roteres således, at fotografen opnår den ultimative, ergonomiske komfort. Ligeledes skal nævnes den vipbare LCD-skærm med touchfunktion, hvor alle væsentlige funktioner kan betjenes med et enkelt tryk på skærmen. I kraftigt sollys er det hurtigt og enkelt at montere den medfølgende søger.

Altid forbindelse til omverdenen
XC15 er endvidere forsynet med integreret dual band Wi-Fi, hvilket gør det muligt at fjernbetjene camcorderen via en browser eller en mobil enhed såsom smartphone eller tablet.

Nøglefunktioner XC15:

  • Optag professional 4K og Full HD video.
  • Dobbelt XLR indgang til professionel lyd.
  • Enkel integration i workflowet.
  • Mange fleksible funktioner.
  • Høj grad af brugervenlighed.