Kreativt lys og krystalklar lyd med nyt Canon tilbehør

Søborg den 11. maj 2016: Canon har netop annonceret to tilbehørsnyheder til EOS systemet - nemlig Speedlite 600EX II-RT og Shotgun Stereo Microphone DM-E1. To nyheder, der henvender sig til fotografen som videofotografen, som ikke ønsker at gå på kompromis med hverken lys eller lyd.

Speedlite 600EX II-RT

Shotgun Stereo Microphone DM-E1


Speedlite 600EX II-RT er en kraftfuld high-performance flash, der frem for alt er skræddersyet til at matche Canons nye DSLR-flagskib EOS-1D X Mark II, idet den er født til kunne følge dette kameras kapacitet på op til 14 billeder i sekundet. Dermed er den især velegnet til sportsfotografering. DM-E1 er Canons første eksterne mikrofon til EOS systemet, og her er tale om en såkaldt shotgun - altså retningsbestemt mikrofon - der gør det muligt at få lyden perfekt, når der optages video med DSLR kameraet.

Kreativ lyslægning med Speedlite 600EX II-RT
Speedlite 600EX II-RT har en forbedret kapacitet på op til 50 procent, når der fotograferes kontinuerligt, mens forbedringen er på hele 100 procent sammen med den nye, eksterne batteripakke CP-E4N. Desuden er flashen beskyttet mod overophedning. Ledetallet er 60 ved ISO 100, hvilket giver et fornemt arbejdsområde selv ved store begivenheder med mange mennesker, og flashen kan benyttes ved brændvidder fra 20 til 200 mm. samt helt ned til 14 mm. ved hjælp af en indbygget adapter.

Endvidere skal nævnes trådløs slavefunktion, som styres via radiofunktion og gør det muligt at placere yderligere kompatible Speedlite flash op til 30 meter væk. I alt kan op til 15 Speedlite flash tale sammen i et set-up, der giver ultimativ, kreativ frihed med lyslægningen. Speedlite 600EX II-RT er endvidere forsynet med en ny bounce adapter - SBA-E3 - der giver bedre muligheder for at arbejde med indirekte belysning, lige som fotografen kan benytte en række nye farvefiltre, der blot klikkes på flashen.

Optimal lydkvalitet med DM-E1
DM-E1 er en kompakt stereo shotgun mikrofon, der giver perfekt lydkvalitet ved optagelse af video. Mikrofonen er retningsbestemt, hvilket især er anvendeligt, når der skal optages klar og tydelig tale fra en lydkilde umiddelbart foran kameraet. Optagevinkelen kan justeres fra 90 til 120 grader, og mikrofonen er forsynet med integreret ophæng, der eliminerer forstyrrende lyde fra f.eks. zoom eller betjening af kameraet, lige som den leveres med vindhætte, der eliminerer vindstøj. Frekvensområdet går fra 50 Hz til 16 kHz, og signal/støjforholdet er 66dB S/N, mens følsomheden går helt ned til -42 db.

Nøglefunktioner Speedlite 600EX II-RT:

  • Forbedret kapacitet ved kontinuerlig fotografering.
  • Trådløs slavefunktion (radiostyret).
  • Fornemt ledetal - 60 ved ISO100.
  • Intuitivt brugerinterface.

Nøglefunktioner DM-E1:

  • Compact shotgun type design
  • 90 og 120 graders optagevinkel.
  • 50 Hz til 16 kHz frekvensområde.
  • 66 dB S/N signal/støjforhold, -42 dB følsomhed.
  • CR2032 Lithium batteri.