Canon er for trettende år i træk førende på det globale marked for digitalkameraer med udskiftelige objektiver

Søborg, den 29. marts 2016 – Canon, verdensførende inden for imaging-løsninger, annoncerede i dag at de for trettende år i træk er førende på markedet for digitalkameraer med udskiftelige objektiver – dette dækker både spejlrefleks og kompakte systemkameraer¹.

EOS 5DS


Canon introducerede EOS 300D i 2003, og dette kamera viste sig at være banebrydende for Canons position på DSLR-markedet. Kombinationen mellem den konkurrencedygtige pris og det kompakte- og letvægtige design var en stor succes. Det nyskabende kamera erobrede umiddelbart efter lanceringen stor global markedsandel og banede samtidig vejen for Canons dominans på DSLR-markedet. Siden da har Canon fortsat med at lancere industriførende produkter til både det professionelle-marked og forbruger-markedet. Herunder den ikoniske EOS 5D-serie, som startede med EOS 5D – et kamera der indeholdte en full-frame sensor, med evnen til at skyde video, som banede vejen for video på spejlreflekskameraer.

EOS-systemet - imaging defined
I løbet af 2015 introducerede Canon en række spændende nye modeller til EOS-sortimentet, herunder EOS M3 samt EOS 5DS og EOS 5DS R, som kan prale med at indeholde 50,6 megapixels, hvilket er verdens højeste antal pixel². Canons EOS-sortiment blev yderligere udvidet i 2016 med lanceringen af kameraflagskibet EOS-1D X Mark II. Det fremragende DSLR-kamera, som er rettet mod det professionelle marked, er i stand til at skyde 14 billeder pr. sekund. I 2016 er EOS 80D også blevet lanceret og det er et kraftfuldt og alsidigt DSLR-kamera for kameraentusiaster, som ønsker at kombinere kvalitetsbilleder med en hurtig og pålidelig skudtakt.

Hele EOS-serien er understøttet af Canons vidtrækkende EF objektiv-serie, som omfatter 98 modeller³. I juni 2015 kunne Canon fejre fremstillingen af objektiv nr. 110 million fra den ikoniske EF-serie.

Med konstante forbedringer og tilføjelser til produktlinjer fortsætter Canon med at producere industriførende produkter, som opfylder de øgede kreative krav fra en lang række forbrugere. Den konstante udvikling cementerer Canons position som en pioner inden for imaging-teknologi.¹ Baseret på en undersøgelse udført af Canon.
² Inden for digitale spejlreflekskameraer udstyret med 35mm full-frame billedsensor. I følge en Canon-undersøgelse per den 29. marts.
³ Medregnet EF Cinema-objektiver. Per februar 2016.