Canon lykønsker vinderen af årets World Press Photo

Søborg, 19 Februar 2016 – Canon sender i dag de varmeste lykønskninger til Warren Richardson, som har vundet World Press Photo of the year 2015. Det vindende pressefoto skildrer en mand og et barn, der forsøger at krydse grænsen fra Serbien til Ungarn om natten. Parret var en del af en gruppe flygtninge, som forsøgte at krydse grænsen til Ungarn, før et grænsehegn blev opført. Omstændighederne medførte, at Richardson ikke havde mulighed for at benytte flash’en, og derfor er billedet kun oplyst af måneskinnet.

Credit: Warren Richardson, Australia, 2015,Hope for a New Life

World Press Photo konkurrencen, globalt anerkendt som verdens mest prestigefulde konkurrence for fotojournalister, har været sponsoreret af Canon siden 1992 og kører i år på 59. år. 5.775 professionelle fotografer fra 128 lande har indsendt 82.951 fotos, og ud fra disse har konkurrencens dommere valgt Warren Richardson’s billede som World Press Photo of the year. Juryen har uddelt priser inden for 7 tematiserede kategorier samt to langsigtede projektkategorier.

Vi er meget stolte over at støtte verdens bedste fotojournalister i deres søgen efter at fortælle fængslende historier gennem dette prestigefulde og længe ventet event, udtaler kommunikationsdirektør for Canon Danmark, Else-Marie Westh. Fotos som Warren Richardsons spiller en stor og vigtig rolle i indfangelsen af den virkelige og menneskelige side af en historie og samtidig sikrer de, at et bredere publikum ser dem. Det er af denne årsag, at vi er beæret over at have støttet denne pris i de sidste 24 år, fortsætter Else-Marie Westh.

Warren Richardson skød sit vinderbillede med et Canon EOS 5D Mark II med et EF 24mm f/1.4L USM objektiv. Vinderbilledet vandt også en førsteplads i Spot News kategorien. I de øvrige kategorier blev flere af vinderbillederne også taget med Canon kameraer:

  • Eftervirkninger af et luftangreb i Syrien, taget af Sameer Al-Doumy med et Canon EOS 5D Mark III i ”Spot News stories”-kategorien
  • FIS World Championship, taget af Christian Walgram med et Canon EOS-1D Mark II i “Sports singles”-kategorien
  • Kinas kulafhængighed, taget af Kevin Frayer med et Canon EOS 5D Mark III i ”Daily Life singles”-kategorien
  • Stormvejr på Bondi Beach, taget af Rohan Kelly med et Canon EOS-1D Mark II i ”Nature singles”-kategorien
  • Barske tider for orangutanger, taget af Tim Laman med et Canon EOS-1D C i ”Nature stories”-kategorien

Som vinder af World Press Photo of the Year 2015 modtager Warren Richardson €10.000 Euros fra World Press Photo til prisuddelingsshowet i Amsterdam d. 25. april. Derudover vil Canon Europa belønne ham med et EOS-1D X Mark II.

Det prisvindende foto bliver præsenteret ved en udstilling, som i løbet af året besøger mere end 100 byer i over 45 lande. Udstillingen vil blive set af over 3,5 millioner mennesker verden over. Den første World Press Photo udstilling åbner i Amsterdam den 16. april. Billederne er printet på en Canon storformatprinter og en Arizona flatbed-printer.

I forlængelse af udstillingen, og i partnerskab med World Press Photo, afholdes der 80 foredrag på universiteter i hele Europa. Foredragene går under navnet ”Reflections” og de fortæller historien om professionel fotojournalistik og styrken ved fotografiet.

Mere information om World Press Photo er tilgængelig på : http://www.worldpressphoto.org/collection/photo/2016

Udstillingen kommer til København fra 30. september - 20. oktober 2016 og vises i Pressen, Politikens Hus i København.

Om World Press Photo

World Press Photo organiserer den internationale konkurrence i visuel journalistik. Organisationen er dedikeret til at større og udvikle høje standarder indenfor fotojournalistik og dokumentaristisk historiefortælling over hele verden. Målet er at skabe generelt offentlig interesse for arbejdet hos fotografer og andre visuelle journalister og den fri udveksling af information. Aktiviteterne hos World Press Photo inkluderer blandt andet at afholde fotojournalistiske og mulitimedie-konkurrencer samt globale udstillinger.

Agendaen for World Press Photo er at stimulere højkvalitets visuel journalistik gennem undervisningsforløb, økonomisk støtte og en række udgivelser. World Press Photo er en non-profit uafhængig organisation med kontor i Amsterdam i Holland og blev grundlagt i 1955