KREATIV MINDFULNESS

Udtryk dig med print: Bær dit hjerte på ærmet

Deltag i samtalen om mental sundhed, og frigør din kreativitet, med disse stilfulde og inspirerende design.
En Canon-printer printer et ark papir med tre hjertedesign på. Omkring den ligger der farveblyanter, en pakke overførselspapir og en hvid t-shirt med en hjerteoverførsel på.

Når du føler dig nedtrykt, kan det være meget nyttigt at tale med venner og familie, men vi ved, at det nogle gange er svært at række ud og bede om hjælp. Det er her, vores kreative projekt med to førende illustratorer, Ricardo Cavolo og Agathe Sorlet, kan hjælpe. Vis, at du har brug for kærlig omsorg – eller er villig til at hjælpe andre – ved at bære deres smukke hjertedesign, der ikke blot ser elegant ud, men også tjener et formål med at sende et diskret budskab til verden om, at du er åben for at tale om velvære.

Ricardo, der kommer fra Barcelona, har lavet komplekse og kalejdoskop-lignende farvede design, der er inspireret af folkekunst og tatoveringskultur. Hans kunstværker pryder murene rundt omkring i verden fra Frankrig til Hongkong i form af kæmpe vægmalerier, og de er også dukket op på bogsider og endda på tarotkort.

Agathe, der bor i Bordeaux i Frankrig, har en mere stilmæssigt enkel tilgang. Kunder til hendes varme og vittige stregtegninger omfatter The New Yorker, The New York Times, Yoplait og WWF Verdensnaturfonden.

Her fortæller Ricardo og Agathe os om deres design, og hvordan du kan bruge dem til at øge din kreativitet og skabe forbindelse til andre vedrørende mental sundhed og velvære.

Vælg dit design

En farverig illustration, der viser en kvinde, der er dækket af tre hjertedesign. Fugle med øjne i deres vinger flyver rundt om hendes hoved.

"Hjertesymbolet passer perfekt, da det er til stede i alt mit arbejde," siger den spanske kunstner og illustrator Ricardo Cavolo, som producerede en række sammenhængende design, der fortæller en kronologisk historie om kampagnen. "Jeg fik idéen til at skabe en kronologi, da jeg gennemgik en depression for nogle år siden, og jeg ved, at dette er en meget vigtig proces." © Ricardo Cavolo

En illustration af et stort pink hjerte, der omfavner en lille kvinde.

"I dag sker der mange ting på en skærm i den virtuelle verden," siger den franske kunstner Agathe Sorlet. "At kunne printe disse design ind i den "virkelige" verden kan virkelig gøre godt ved at lade os få kontakt til virkeligheden og nutiden og få en ny opfattelse af tegningerne." © Agathe Sorlet

Ricardo og Agathe tog begge hjertet som udgangspunkt.

"Hjertet er et symbol, der taler ind til mental sundhed og behovet for at dele den situation, du oplever, med nogen, uanset om det er dine venner eller familie," forklarer Ricardo. "Hver af mine illustrationer repræsenterer et skridt på den vej. Den første, der viser én person, handler om at beslutte, at du har brug for at tale – dette er det vanskeligste og vigtigste skridt af alle. Det andet handler om, når du taler med nogen, og det tredje viser den cirkel af hjælp, du kan få fra alle, der holder af dig."

Agathe ønskede, at hendes design skulle føles som "trøstende og fulde af kærlighed til at håndtere emner som mental sundhed og ensomhed på en positiv måde". Hvert billede repræsenterer "et øjeblik af glæde ved at dele og elske", forklarer hun. "Jeg ville repræsentere en feminin figur med et stort hjerte, fordi hjertet kan symbolisere alle forskellige typer kærlighed – fra din familie, dine venner, elskere og dyr, men også selvkærlighed."

Gør designet levende

En Canon-printer er placeret på et bord, et ark papir med et hjertedesign kommer ud af den. Ved siden af ses en arm, der stryger en overførsel over på en hvid t-shirt.

"Ved at vise disse hjerter på deres person håber jeg, at folk kan finde dem nyttige i forbindelse med kommunikation og bruge dem til at føle sig stærkere og gøre dem villige til at tage sig af deres mentale sundhed," siger Ricardo.

Først skal du vælge og downloade dit eller dine hjertedesign. Nu skal du bare bruge:Med den gratis Canon PRINT-app kan du oprette forbindelse til din Wi-Fi-aktiverede Canon PIXMA TS7450-printer direkte fra din telefon. Overførselspapiret er i A4-format, så du kan printe et større motiv eller flere mindre, afhængigt af hvad du foretrækker. Brug Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen til nemt at arrangere flere motiver på én side.

Når du har printet dit design på det korrekte overførselspapir, skal du klippe det pænt ud (evt. overskydende papir kan ses i overførslen). Placér tekstilet på strygebrættet, og beslut dig for, hvor på din t-shirt eller anden del, du vil placere designet, træk derefter bagbeklædningen af, og læg det ned på stoffet. Læg det stykke pergament, der følger med overførselspakken, over designet, og stryg på overførslen. Til sidst skal du fjerne pergamentpapiret, så er du klar!

Læs vores vejledning om, hvordan du bruger overførselspapir til at printe på tekstiler, eller tag det op på næste niveau ved at pynte dit print med broderi.

Du kan dele disse design med venner og familie og forklare, at de signalerer en villighed til at diskutere alt, der kan gøre dig ked af det eller få dig til at føle dig bange eller bekymret.

"Du kan bruge hjertet som et flag til at vise, hvilket sted i processen du er i," foreslår Ricardo. At dele det er den bedste del af projektet. Kunst handler om at skabe forbindelse til mennesker. Og det her er en fantastisk måde at gøre det på."

Omfavn din kreative side

En illustration af et stort hjerte, der spiser en lille, smilende kvinde.

"Canon PIXMA TS7450-serien er meget nyttig til projekter som dette, fordi den kan virkelig vække dem til live," siger Agathe. "Jeg håber, at folk kan føle glæde og kærlighed, når de ser mine illustrationer, og at de kan føle sig mindre alene."

En kvinde sidder i en stol, slapper af og læser en bog om mindfulness. Hun bærer en hvid t-shirt med tre hjerteillustrationer på.

"Jeg er virkelig glad for, at mine illustrationer kan bruges i 'virkeligheden'," siger Agathe. "Jeg tror, det giver projektet mere varme." © Agathe Sorlet

Der er mange positive ting ved at være kreativ, uanset om det er at fotografere billeder eller skrive dagbog. For det første tvinger det dig til at sætte farten ned og eksistere i øjeblikket, at træde tilbage fra stress i arbejde og liv.

"Hvis jeg arbejder på min kunst, er jeg glad. Det er handler bare om, hvor meget og på hvilken måde jeg investerer min energi i det," siger Ricardo, som fik depression i et år efter at have oplevet udbrændthed i forbindelse med overarbejde, men efter han modtog terapi, har han fundet en bedre balance.

"Det at tegne har spillet – og spiller fortsat – en vigtig rolle for mit daglige velbefindende og mentale helbred," siger Agathe. "Grundlæggende hjælper det mig med at udtrykke følelser, som jeg måske ikke ellers kan udtrykke. Jeg deler de fleste af mine tegninger på de sociale medier, men jeg holder også personlige dagbøger som en ventil for visse følelser, bekymringer og frygt."

Stop ikke nu

En illustration af en kvinde, der omfavnes af mange små hjerter, der dækker hele kroppen, hvor hendes hoved stikker frem foroven med et smil i ansigtet.

Hjertet i Agathes illustrationer repræsenterer alle forskellige former for kærlighed, fra familie og venner til kæledyr og selvkærlighed. © Agathe Sorlet

En illustration af en hjerteform, der indeholder flere ansigter, hvert med to sæt øjne og flere smilende sole.

Ricardo har en tendens til at designe mest i det digitale rum "så det er meget tilfredsstillende at arbejde på det og kunne printe det derhjemme og se det endelige resultat og format", siger han. © Ricardo Cavolo

Din hobbyarbejdsrejse behøver ikke starte og slutte med dette projekt. Hvorfor ikke lade Ricardos og Agathes design inspirere dig til at udvikle og printe dine egne motiver? Du kan endda bruge den samme teknik til at printe mønstre, som du kan bruge til broderi. Som Agathe siger: "Du behøver ikke være professionel illustrator for at tegne. Alle kan skabe, og det er virkelig en fordel for dit velbefindende og din mentale sundhed."

Med en Canon PIXMA-printer kan du slippe fantasien løs. "At have den teknologi derhjemme betyder, at du kan få en idé, arbejde på den og derefter printe den og se det endelige resultat," siger Ricardo.

Og at færdiggøre dit projekt behøver heller ikke betyde afslutningen på samtalen. "Mental sundhed er ikke noget negativt – det handler om, at vi alle får det bedre," konkluderer Ricardo. "Vi er nødt til at forhindre dette emne i at være et tabu og sikre, at det bliver noget, vi kan tale om frit."


Se vores Pinterest-side for at få flere tips og tricks.Skrevet af Rachel Segal Hamilton

*Light Fabric Iron-on Transfers LF-101 kan bruges med: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (undtagen TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (undtagen TR45xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien, MG68xx-serien/MG67xx-serien/MG57xx-serien/MG56xx-serien/MG36xx-serien, iX68xx-serien.

Dark Fabric Iron-on Transfers DF-101, kan bruges med: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (bortset fra TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (bortset fra TR45xx-serien), G-serien (bortset fra GM40xx-serien/GM20xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien/MG67xx-serien, iP87xx -serien/iX68xx-serien.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • Black Canon PIXMA printer with a colouring printout and print paper on a desk.

  KREATIV MINDFULNESS

  Undgå stress over dit skrivebord

  Vi deler et par enkle måder at lette hverdagens pres på.

 • En hvid T-shirt med et printet broderimønster af stueplanter ved siden af en pakke Canon-overførselspapir til påstrygning.

  KREATIVT PRINT

  Print broderimønstre

  Det er nemt at lave spændende tøj eller vægkunst med printede broderimønstre.

 • En person, der skriver i en scrapbog, siderne er fyldt med fotos og klistermærker.

  KREATIVT PRINT

  Udtryk dig gennem kreativ dagbogsskrivning

  At skrive dagbog kan være en måde at udtrykke din kreativitet og styrke din mentale sundhed på.

 • Vægophæng af tropiske bladformer, der er skåret ud af farverigt papir i pink og grøn og tropiske print.

  KREATIVT PRINT

  Enkle, sansestimulerende dekorationer

  Kombinér natur og design for at skabe beroligende rum i dit hjem.