Christine Sonvilla looking through printed copies of photographs scattered on a table.

PRINT

Billeder med gennemslagskraft: Derfor gør print en forskel

Hvis du ønsker at blive en bedre fotograf, er det virkelig vigtigt, at du kan identificere de elementer af et billede, som du kan lide eller ikke kan lide, og de aspekter, der kan forbedres. Den nemmeste måde at gøre det på er at printe en fysisk kopi, som nøjagtigt gengiver farverne og billedkvaliteten, og som du kan holde i hånden og kigge nærmere på.

I mere end et årti har Christine og hendes mand Marc Graf specialiseret sig i naturfotografering med fokus på naturbeskyttelse. Deres arbejde er udgivet i bøger og tidsskrifter over hele verden, herunder National Geographic.

"Et printet foto ser anderledes ud end på skærmen," siger Christine, "så det er faktisk en afgørende opgave at printe billeder og se dem på en næsten helt ny måde. Identificér de ting, du synes om, og de ting, du synes mindre om på billedet, og brug derefter denne viden, næste gang du optager. Find ud af, hvordan du retter eventuelle fejl, du har bemærket. Jo mere du gør dette, jo hurtigere vil din indlæringskurve være."

"Den effekt, der skabes med et printet billede, vil altid være større end digitale billeder på internettet eller sociale medieplatforme, hvor der dukker tusindvis af billeder op hver dag," tilføjer Marc. "Når du printer billedet, bliver det noget særligt."

Christine and Marc stand by a printed version of one of their shots displayed as part of an outdoor exhibition in a forest.
Christine og Marc eksperimenterer med innovative måder at præsentere deres arbejde på, herunder udendørs udstillinger, der forbinder mennesker med den natur, der omgiver dem — ikke kun på billederne. Printene skal naturligvis være store, robuste, levende og iøjnefaldende.

Den stilfulde, trådløse 3-i-1 Canon PIXMA TS8350-serie er ideel til print derhjemme. Med seks separate blæktanke og Canons FINE-teknologi kan denne A4-multifunktionsprinter skabe print i professionel kvalitet og også håndtere arbejdsprojekter og sjov for hele familien. Med Canons ChromaLife100-blæk kan du nyde holdbare print med op til 100 års levetid. Der er endda et SD-kortslot, så du kan printe direkte fra dit hukommelseskort.

Hvordan kan print af dine fotos forbedre din fotografering, uanset hvilken printer du bruger? Christine og Mac deler deres ekspertviden.

Viser billederne i et nyt lys

A Canon   Colorado 1640 printing out a large-scale shot of a brown bear in a forest.
Når Christine og Marc har brug for at printe billeder i naturlig størrelse af deres motiver, sætter de deres lid til den professionelle standard, de får med Colorado 1640.

Print giver dig en måde at dele dine yndlingsbilleder på, der ikke er via USB. Hvorfor ikke lave et album med dine bedste billeder og dele det med vennerne? Prints fysiske egenskaber betyder, at billederne tillægges større værdi, særligt som en gave.

"Der vil være mange lejligheder, hvor man ser på et trykt foto og siger: 'Åh, jeg havde slet ikke opdaget, at det var med på billedet'," siger Christine.

Som ivrige udstillere bruger Christine og Marc Canon imagePROGRAF Pro-1000 til at printe og evaluere deres billeder, og udnytter dermed både dens evne til at printe i op til A2-størrelse og farvenøjagtigheden i dens system med 12 blæktanke. Hvis de skal bruge større alsidighed, som f.eks. grafiske displays i bannerstørrelse og udstillingsværdige billeder i naturlig størrelse eller større af deres motiver, som omfatter et utal af truede arter som bjergbjørne og store katte, sætter parret deres lid til Colorado 1640.

Print genererer mere omtale

A close up shot of a red squirrel on the driveway to a stately manor in Vienna.
Processen med at vælge fotografier, der skal printes – uanset om du printer billeder, der skal hænge på væggene eller vises på en udstilling – lærer dig, hvordan du vælger gode billeder blandt dårlige.

Nogle gange er vejen frem at tage et skridt tilbage, og hvis du vil forbedre den måde, du optager på, skal du være ærlig, når du evaluerer dit arbejde. Du kan understøtte denne proces ved at bruge en printer som f.eks. Canon PIXMA TS8350-serien.

Ved at gennemgå en serie af billeder for at vælge det billede, der skal printes, tvinges du til at finpudse dine evner til at identificere, hvilke egenskaber der gør et billede godt. Hvis du stadig er usikker, kan du bare spørge andre, som Marc anbefaler.

"Vi får den bedste feedback, uanset om den er god eller dårlig, når vi viser vores billeder printet fysisk til vores udstillinger," siger han. "Seeren koncentrerer sig om noget i retning af ti billeder sammenlignet med muligvis hundredvis på Instagram. Ved at indsnævre deres fokus kommer det til at føles mere virkeligt, mere alvorligt. Folk er mere ærlige omkring hvad de synes, hvilket – alvoren omkring vores naturbevaringsfotografering taget i betragtning – er så meget desto vigtigere."

Bekend kulør

Wildlife photos by Christine Sonvilla and Marc Graf on display in an outdoor exhibition in a forest.
Christine og Marcs store print, der er produceret på Colorado 1640 med den innovative UVgel-teknologi, forbliver skarpe og klare, selv når de vises udendørs.

Et af de største problemer med at dele billeder online er den manglende kontrol over, hvordan andre ser dit arbejde, og især hvordan farverne fremstår. Ved hjælp af en Canon PIXMA TS8350-printer med ChromaLife100-blækteknologi sikrer du, at dine print forbliver levende i både farve og kvalitet i op til 100 år* i et album.

"En af grundene til, at vi har valgt Canon-printere, er, at farverne er meget mere holdbare," siger Christine. "Selv efter et helt år udenfor, hvor de har været udsat for UV-stråling, ser vores billeder ud, som om de blev printet i går, og derfor kan vi genbruge billederne fra vores udstillinger år efter år."

Skrevet af Natalie Denton


* Baseret på fremskyndet test udført af Canon i mørk opbevaring under kontrollerede temperatur-, fugtigheds- og gasforhold og simulering af opbevaring i et album med plastlommer. Canon kan ikke garantere varighed af print. Resultaterne kan variere afhængigt af det printede billede, tørretid, visnings-/opbevaringsforhold og miljømæssige faktorer.

Relaterede artikler
The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

PRINTTIPS

Ofte stillede spørgsmål om printer, blæk og papir

Canon-ekspert Suhaib Hussain besvarer almindelige spørgsmål om printerteknologi, blæk og papir.

A squirrel looks up, paws in front of its body, surrounded by a field of white daisies and lush green grass up to its shoulders.

WILDLIFE-FOTOGRAFERING

Fotografering med et formål: Sådan fotograferer du naturen og gør en forskel

Christine Sonvilla og Marc Graf deler deres bedste tips til fotografering af vilde dyr og sætter fokus på naturbeskyttelse.

A before and after image of a marshy landscape, unedited on the left and in black and white on the right.

GRUNDLÆGGENDE REDIGERING

Sådan redigerer du landskabsbilleder til print

Redigeringsteknikker, der gør dine naturbilleder til kunstværker

Relaterede produkter

Relaterede artikler

'Bliv inspireret' er din vigtigste kilde til nyttige fototips, købsguider og interessante interviews – alt, hvad du behøver for at finde det bedste kamera eller den bedste printer og gøre din næste kreative idé til virkelighed.

Tilbage til alle tips og teknikker