A table is filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

Print af håndværk

Så er det tid til at være kreativ – seks ting, du selv kan lave til jul med hjælp fra din printer.

Lige siden barndommen har mange af os forbundet julen med at klippe i papir, og uanset alder så er det at lave hjemmelavede julegaver og julepynt en sjov og afslappende måde at tilbringe tid sammen med vores kære på, mens vi samtidig laver nogle helt personlige gaver til familie og venner. Håndværk er også en afslappende måde at bruge noget tid for dig selv på, når juleforberedelserne bliver for hektiske.

Uanset om du samler familien omkring dig eller tager noget kreativ alenetid, har Canons gratis online-tjeneste Creative Park et stort udvalg af skabeloner, som du nemt kan printe og sætte sammen, så du kan lave alt fra gaveæsker til julekalendere og børnelegetøj. Alt, hvad du skal bruge, er en printer, noget papir og nogle redskaber til papirklip (se nedenfor). Så find de nybagte småkager frem, og sæt verden omkring dig på pause – det er tid til at være kreativ!

Du skal bruge:

1. Lav din egen julepynt

Two homemade cardboard snowman decorations, one with a blue scarf and one with red.

Pynt overalt med stjerner, klokker, sokker eller julemænd – Creative Parks Home And Living-sektion har et stort udvalg af gør det selv-julepynt, du nemt kan printe, klippe ud og samle. Disse skønne snemænd ser lige så festlige ud på juletræet som på kaminhylden. Bare print skabelonen, og følg den illustrerede vejledning.

Tip: Før du limer, skal du folde og presse langs foldelinjerne og tilføje kurver, hvor det er nødvendigt.

2. Tæl ned med en hjemmelavet julekalender

A homemade advent calendar shaped like a Christmas house.

Der er masser af julekalendere i butikkerne, men ingen af dem er så personlige som en, du selv laver. Uanset om du vil forkæle dine kære eller gøre nisselegen sjovere på dit arbejde, bliver modtageren imponeret over at se en unik, håndlavet kalender fyldt med slik.

Tip: Hold styr på, hvilken del det er, ved at skrive delens nummer med blyant på bagsiden.

3. Giv personlige gaver i hjemmelavede gaveæsker

Relaterede artikler
How to shoot festive pet portraits

PORTRÆTTER AF KÆLEDYR

Sådan tager du festlige portrætter af kæledyr

Opdag, hvordan du får mest muligt ud af din fotografering af kæledyr, og tag juleportrætter med disse gode tips.

Lena Petrova's top 10 Christmas photography tips

FAMILIEFOTOGRAFERING

Lena Petrovas 10 bedste tips til julens fotografering

Fang julestemningen med denne familiefotografs 10 tips til at tage sjove og naturlige portrætter.

Three homemade decorative gift boxes in different shapes.

Ikke alene er håndlavede æsker sjove og nemme at lave, de gør også dine gaver til noget særligt – og så er de meget billigere end at købe julegavepapir. På Creative Park kan du finde gaveæsker, der er formet som juletræer og stjerner, eller elegante gaveæsker med julelook samt et væld af sjove og dekorative æsker, som kan bruges hele året rundt. Du kan også printe dine egne gavemærker eller måske endda lave et håndlavet pop op-julekort.

Tip: Sørg for at lime delene sammen i den rækkefølge, der angives af tallene.

4. Lav din egen underholdning med hjemmelavede spil

A homemade block puzzle depicting Santa on his sleigh being drawn by two reindeer in a winter scene.

Med al den fritid, som juleferien byder på, er det rart med en aktivitet, der kan samle familien. På Creative Park kan du finde skabeloner til en række spil, som du selv kan lave og spille med din familie bagefter. Ud over dette juleinspirerede puslespil er der klodspuslespil til de små, geometriske puslespil til de ældre børn og spil som bingo og roulette, som hele familien kan spille sammen.

Tip: Brug en pincet, når du samler smådele op og sætter dem fast.

5. Pynt børneværelset med håndlavede juleuroer

A variety of homemade Christmas decorations including Santa, a reindeer, and a mobile with a twirling Christmas tree and snowflakes.

Børnenes legetøj behøver ikke at blive købt i butikken. Denne søde uro med et snoet juletræ og snefnug er en kreativ og personlig måde at skabe julestemning på dit barns eller dine kæres børneværelser, og på Creative Park kan du også finde uroer med andre temaer, bl.a. elefanter, fugle, varmluftballoner og rummet.

Tip: Tegn langs folderne med lineal og en skarp genstand, f.eks. en gammel kuglepen uden blæk, for at få en skarpere og nemmere foldning.

6. Lav håndlavet legetøj til den unge opdagelsesrejsende

A papercraft model stegosaurus.

Uanset om det er dinosaurer, store pattedyr, fugle, fly eller tog, som dine børn er fascinerede af, har Creative Park masser af legetøjsfigurer, som et nysgerrigt barn virkelig kan fordybe sig i. Du kan selv printe og samle legetøjet, gøre det til en ferieaktivitet sammen med dine børn eller printe et sæt skabeloner, du kan give som gave til et kreativt barn sammen med redskaber som lim og saks.

Tip: Brug en tandstik, når du påfører lim. Lim, der påføres i et tyndt lag, giver en pænere finish.

Skrevet af Kathrine Anker

Relaterede produkter

Relaterede artikler

'Bliv inspireret' er din vigtigste kilde til nyttige fototips, købsguider og interessante interviews – alt, hvad du behøver for at finde det bedste kamera eller den bedste printer og gøre din næste kreative idé til virkelighed.

Tilbage til alle tips og teknikker