KREATIVT PRINT

Kom i gang med håndværket her til foråret med et printet sommerfugleprojekt

Aimee Graham, der laver papirhåndværk, viser, hvordan man kombinerer print og maling for at skabe smuk kunst med sommerfugletema.
En printer i Canon PIXMA TS5350-serien ved siden af en udstilling med farverige sommerfugle.

Ankomsten af sommerfugle er et sikkert tegn på, at foråret er på vej, og hvilken bedre måde findes der at byde sæsonskiftet velkommen på end ved at skabe dine egne sommerfugledekorationer til hjemmet?

Kunstneren Aimee Graham, der arbejder med papirhåndværk, begyndte at lave origami-smykker, men i det seneste år har hun udviklet nye idéer, eksperimenteret med nye materialer og slået sine kreationer op på sin Instagram-profil (@aimee__designs).

"Jeg har altid været kreativ, og det er blevet en del af min selvplejerutine at lave papirhåndværk. Da jeg blev klar over, at folk satte pris på mit arbejde, fik jeg selvtilliden til at begynde at opbygge et brand," forklarer Aimee. "Jeg vil skabe sjove, individuelle og bæredygtige ting, som folk kan bruge til at lave tilbehør til sig selv eller deres hjem. Jeg vil også gerne hjælpe folk med at åbne op for deres kreativitet."

Her forklarer Aimee, hvordan hun brugte en printer fra Canon PIXMA TS5350a-serien, skabeloner fra Canons inspirationsspækkede og gratis indholdstjeneste Creative Park og lidt papirhåndværksevner til at producere fantastisk og fantasifuld sommerfuglekunst.

1. Udvælgelse og print af skabeloner til din sommerfuglekunst

En kvinde, der printer sommerfugleskabeloner til hobbyhåndværk på en printer i Canon PIXMA TS5350-serien.

Du kan finde en række færdige sommerfugleskabeloner i Creative Park, så du kan komme i gang. "Du har ikke brug for komplicerede værktøjer og udstyr for at være kreativ," siger Aimee.

Du kan finde nogle smukke skabeloner på Creative Park, som kan fungere som grundlag for dine designs, herunder sommerfugle-uroer og 3D-vægklistermærker. Du kan også finde inspiration til dit papirhobbyprojekt i Creative Park-app'en, som er tilgængelig for både iOS og Android. Hvis du vil printe fra app'en, skal du tilslutte en kompatibel Canon PIXMA-inkjetprinter – se listen over understøttede printermodeller*.

"Print er et godt udgangspunkt for dine kreationer," siger Aimee. "Hvis du finder noget, der er for udfordrende, kan du altid starte med at printe skabeloner og skitser. Dem kan du bruge til at følge og klippe dine egne designs til découpage, collager eller blot til inspiration."

Aimee brugte en printer fra Canon PIXMA TS5350a-serien og både Plus Glossy og Matte Photo Paper til at printe sine skabeloner og syntes, at printeren var hurtig at indstille og nem at bruge. "Den var superbrugervenlig med hensyn til fremføring af papir og ændring af indstillingerne for papirstørrelse. Den er lidt mere kompakt end andre printere, jeg har brugt, så den ser også godt ud.

"Papirkvaliteten var også perfekt," tilføjer hun. "Nogle gange kan papiret gå lidt i opløsning, når du har arbejdet videre med det, så det var virkelig godt at bruge noget, der var stærkt nok under hele processen, og som fortsat var stabilt som et færdigt produkt, efter at jeg havde manipuleret det ved at prikke huller og trække wire igennem det!"

2. Dekorering af dine papirsommerfugle

En kvinde med store hoops-øreringe skærer et billede af en sommerfugl ud med en hobbykniv.

For Aimee er papirhåndværk også en form for selvpleje. "Ud over den tilfredshed, du opnår i processen og med det færdige produkt, er det en "mindful" aktivitet, der kan bruges som en form for meditation," siger hun.

En kvinde, der folder farverige papirsommerfugle ved siden af sin printer i Canon PIXMA TS5350-serien.

Når du har printet din skabelon, kan du bruge din kreative side til at dekorere dine sommerfugle, som du vil.

Aimee brugte 3D-vægklistermærkerneCreative Park som udgangspunkt for sine design. "Skabelonerne gav mig et bestemt sted at starte. Jeg vidste, hvilke former jeg bedst kunne lide, og det gjorde tingene enkle og gjorde det muligt for mig at undgå at overtænke det," forklarer hun. "Sommerfuglene var hovedmotivet i arbejdet, og alt andet blev bare skabt for at udgøre scenen." Aimee downloadede skabelonen og instruktionerne for at skabe et sæt sommerfugle, som hun ville arrangere i en osteklokke (glaskuppel) sammen med blomster og løv af crepepapir og nogle flere af sine egne malede kreationer.

Hun fokuserede så sin opmærksom på de individuelle design til boksrammen, denne gang ved hjælp af sommerfugleskitser uden farvelægning, som hun havde købt online og malet de fine vingemønstre selv med akvareller og penne, hvor hun brugte sine foretrukne Creative Park-sommerfugle som guide.

"Mit primære fokus var at omdanne skitseskabelonerne til fuldfarvede sommerfugle, som jeg så ville lave om til 3D. På dette tidspunkt var det hovedsageligt indfarvning. Det var forfriskende at tage den kreative proces tilbage til de barnlige rødder og bare have det sjovt," siger Aimee.

Hvis du ikke har akvareller og penne, kan farveblyanter også gøre det. "Printenes kvalitet var fantastisk", fortæller Aimee. "Intet udtværet blæk overhovedet, og de printede streger var virkelig fine."

3. Udstilling af papirsommerfuglene

En kvinde, der viser tre papirhåndværk med sommerfugle i en boksramme af træ.

Brug en boksramme til at udstille din sommerfuglevægkunst, så du kan fremvise dit hårde arbejde.

En kvinde, der samler en udstilling med sommerfuglepapirklip ved hjælp af en lille glaskuppel.

Papirhåndværk kan være en utrolig alsidig hobby. "Det er et 2D-medie, der kan behandles som sådan eller laves om til 3D. Med blot en smule fantasi kan du vække så mange idéer til live," siger Aimee.

Crepepapirblomster i bunker, vægophæng og boksrammer er nogle af Aimees specialiteter, så hun kunne med det samme se, hvor nemt det ville være at indarbejde sommerfuglene i sit design.

"Alt mit arbejde er inspireret af naturen, så jeg kunne forestille mig, hvor godt sommerfuglene ville fungere," siger hun. "Jeg kunne med det samme se osteklokken for mig, så jeg var virkelig spændt på at gøre det til virkelighed."

For at udstille sine malede sommerfugle som vægkunst valgte Aimee en træboksramme og satte en håndskreven artsmærkat ved siden af hver af dem.

"Jeg elsker at bruge klokkeformede krukker og boksrammer på denne måde," forklarer hun. "Det minder mig om de prøveglas, man ser på steder som Naturhistorisk Museum. Ved at bevare skønhed, natur og historie på denne måde forvandles et objekt til et kunstværk."

4. Vær ikke bange for at gå i gang

En kvinde, der hænger en boksramme af træ med tre papirsommerfugle på en murstensvæg.

Brug af forskellige udstillingsformer kan tilføje endnu et element til papirhåndværket, f.eks. denne elegante boksramme.

En kvinde placerer en glaskuppel fyldt med farverige papirsommerfugle på en træoverflade.

Når det kommer til papirhåndværk, er det bedst at starte i det små. "Du kan gøre projekterne mere udfordrende, efterhånden som dine færdigheder forbedres – der er ingen grund til at springe direkte ud i noget virkelig vanskeligt," siger Aimee.

Aimee var virkelig glad for sine færdige produkter, og selvom hun har været kreativ hele sit liv, mener hun, at det er muligt for alle at opnå lignende resultater.

"Jeg tror, at alle har en kreativ åre inderst inde et sted", fortæller hun. "Kunst kan være overvældende, især at lave noget ud af ingenting. Men hvis du starter simpelt og bare påbegynder processen ved at lægge din energi i den og ser, hvor det bærer dig hen, vil du sikkert glemme alt omkring dig – og det er magien.

"Det handler meget mere om den kreative rejse end det færdige produkt. Bare hold det enkelt, gør det sjovt, og bliv ved med at prøve."


Følg os på Pinterest for at få mere håndværksinspiration. Og glem ikke at dele dine kreationer på sociale medier ved hjælp af hashtag'et #MadeWithPIXMA.Skrevet af Andrea Ball* Hvis din printer ikke understøttes, skal du se websiden Creative Park.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Kunstpapirklip

  Kunstneren Zack McLaughlin er inspireret af en Canon Creative Park-isfugleskabelon.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Papirklipudfordring til foråret

  Opdag, hvordan Hannah Bullivant skabte en glad udsmykning af papirklip for at fejre foråret.

 • KREATIVT PRINT

  Borddekorationer i papir

  Gør borddækningen smuk til alle lejligheder med Creative Park.

 • PRINT

  Bedste printere til papirklip

  Fra familieprojekter til en professionel finish – Canon har den perfekte printer til dig.