See the difference with a specialist action lens

Se forskellen med et specialiseret action-objektiv

Action-fotografer kan lide at trække seeren ind i deres billeder for at formidle oplevelsen af at stå på banen, sidde i safaribilen eller flyve ved siden af en rovfugl.

En populær måde at opnå dette med er at udfylde billedet med en action-fyldt scene og vise motivet med en detaljerig næroptagelse. Der vil være lejligheder, hvor du kan placere dig selv blot få meter fra handlingen. Men typisk vil du blive skubbet tilbage bag barrierer eller et hegn og være nødt til at optage fra afstand. I disse tilfælde er det bedst at bruge et objektiv med lang brændvidde til at føre dine billeder ind i hjertet af det, der foregår.

Brændvidden måles i mm, og jo større tallet er, jo større er forstørrelsen på kameraets sensor. Objektiver med brændvidder på mere end 85mm kaldes normalt telefoto, men for at optage action tæt på skal du bruge et objektiv med en brændvidde på 200mm eller mere, f.eks. EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM eller EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM. Disse telezoomobjektiver byder på en række brændvidder og er populære til optagelse af action-billeder med forskellige afstande til din optageposition.

Lad os se på nogle eksempler:

Disse billeder blev taget med et EOS-kamera fra samme position ved vandkanten. I det første billede blev der brugt et 18-55mm-objektiv – et objektiv med et standard brændviddeområde til almindelig optagelse. Billedet viser en masse omgivende hav, og du føler dig ikke umiddelbart draget ind i handlingen. Motivet er for lille i billedet. I det andet billede blev der imidlertid brugt et 55-250mm-objektiv, der fokuserer ind på action-scenen og indrammer kitesurferen. Dette billede fokuserer på de små detaljer, f.eks. de individuelle dråber af det plask, han skaber, når han vender, og hans ansigt. Dette nærbillede gør, at handlingen fylder hele billedrammen og fjerner alle distraktioner i baggrunden og bringer beskueren helt ind i handlingen.

Relaterede artikler
Taking your camera to the match: 7 tips for improving your sports photos

SPORTSFOTOGRAFERING

Tag dit kamera med til kampen: 7 tips til at tage bedre sportsfotos

Fotografering af sport giver et stort antal kreative muligheder, og det er en god lejlighed til at prøve nogle af kameraets metoder og funktioner, som du måske ikke har brugt før.

Zoom in and capture fast action

ACTION-FOTOGRAFERING

Zoom ind, og fang de hurtige bevægelser

Action-fotografering handler om at fange ganske korte øjeblikke. Men du behøver ikke bevæge dig helt så hurtigt, hvis du er forberedt.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

'Bliv inspireret' er din vigtigste kilde til nyttige fototips, købsguider og interessante interviews – alt, hvad du behøver for at finde det bedste kamera eller den bedste printer og gøre din næste kreative idé til virkelighed.

Tilbage til alle tips og teknikker