balancing on tightrope with flare signal

Fem inspirerende ideer til din fotografering

Et nyt år byder på spændende muligheder for at få det bedste ud af dit kamera ved at tage fotos af øjeblikke, som du aldrig har tænkt over at tage før. Bliv inspireret af din familie og dine venner, af nye (eller gamle) steder samt af nye oplevelser, du begiver dig ud i. Her er fem inspirerende ideer, som kan stimulere din kreativitet, samt tips til at hjælpe dig med at indfange de magiske øjeblikke.

1. Under åben himmel

Ved at begive dig udenfor får du masser af mulighed for at opleve magiske øjeblikke. Tag ud i naturen, og brug det naturlige lys til at fotografere dem du holder af, i smukke omgivelser. Tag en dag til stranden, eller brug et par timer på at vandre rundt i skoven. Du kan også nøjes med en gåtur i den nærmeste park. Frisk luft og naturlige omgivelser vil uden tvivl hjælpe dig med at bruge dine fotoevner på bedste vis.

For at bevare motivationen hele året kan du vælge et sted, som har en særlig betydning for dig og din familie, og aftale en dato for hver årstid, hvor I skal tage hen og se stedet igen. Tag en picnic-kurv med om sommeren eller varm chokolade om vinteren, men husk fremfor alt dit kamera, så du kan indfange forandringerne i omgivelserne og i din familie i løbet af året.

2. Al sportsaction

På denne tid på året er mange mennesker opsat på at komme i form og blive sundere. Fokusér på at få følelsen af energi frem i dine billeder - jo mere blod, jo mere sved og jo flere tårer, desto bedre! Uanset om det er din nevøs håndboldkamp, en lokal fodboldkamp eller isskøjteløb med børnene, er sportsbegivenheder altid fulde af spændende øjeblikke, som kan give dine billeder liv og intensitet.

Hvorfor ikke bruge kameraet til at dokumentere dine anstrengelser for at komme i form? Måske har du løbet lidt længere, opdaget en ny cykelrute eller langt om længe fået bøjet dig ned i den omvendte yogastilling. Uanset hvad du foretager dig, så indfang øjeblikket, så du kan se tilbage på det om et år og sætte dig nye mål.

3. Summen i en menneskemængde

Begivenheder med masser af mennesker kan være en god baggrund for dine fotos. At indfange spændingen i en menneskemængde med blot ét billede kan være en udfordring, så prøv at lege med fokus for at indfange enkelte personer og få dem til at stå frem. Tag ud til de store festivaler, eller find nogle små mere lokale for at få den der helt specielle stemning.

Hvis bedre fotos og flere rejser er blandt dine vigtigste nytårsforsæt, kan du jo vælge fem festivaler, som du gerne vil besøge, enten hjemme eller i udlandet. Sammenlign kulturen, folk og farver, og indfang dine oplevelser med kameraet.

4. Gadeoplevelser

Din by - eller måske en ny by, som du er på besøg i - indeholder en masse interessante ting at fotografere, og som udtrykker det pågældende steds ånd. Gå lidt rundt med dit kamera, og se, hvad du kan finde. Kig efter interessant arkitektur, både gammelt og nyt. Besøg det lokale marked, og fotografér de levende farver og oplevelser. Gadekunstnere og -musikere er altid gode til at tryllebinde folk og udgør normalt øjeblikke, der er gode at forevige.

Ved at udvælge et tema kan du nemmere fokusere på et område, hvor du måske skal forbedre dig, for eksempel at arbejde med din lukkertid eller at lave sort/hvid-billeder.

5. En ny måde at se verden på

Dit år kommer til at være fyldt med inspirerende øjeblikke, så sørg for at være klar til at indfange dem. Tænk over, hvordan du kan fotografere anderledes. Du kunne ændre dit perspektiv, og pludselig kommer din verden til at indeholde nye, interessante vinkler. Eller fotografér på forskellige tidspunkter på dagen for at se, hvordan lyset ændrer sig. Ved at udfordre dig selv på denne måde vil du nemmere kunne opbygge en portefølje som fotograf og producere bedre fotos.