Sepia-Station-Nelson- Lourenço

At indfange "smilende sjæle" og stilhedens kraft

Nelson Lourenço, der er født i den portugisiske hovedstad Lissabon, er hobbyfotograf og uddannet ingeniør og har studeret marketing. Fotografering er noget, han altid har været interesseret i, og det blev en passion, da Nelson fik lov til at låne en venindes Canon-kamera i en weekend – det var kærlighed ved første klik. Ved det første kluntede billede forstod han, at der lå en helt ny verden foran ham, der skulle opdages.

Rush hour, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/60s, f/5.6, ISO 100

Hvorfor elsker du at fotografere?

"Fotografiet giver mig mulighed for at vise verden, som jeg ser den. Når jeg tager mit kamera op for øjet, leder jeg efter "sjælen" i ting… men sjæle er sky, og du skal finde en måde at få dem til at smile på. Alt er nemmere med et smil. Når jeg får det øjeblik, så ved jeg, at jeg har et godt billede. At kunne udtrykke mig på den måde, får mig til at føle mig fri."


Shadows will always follow us, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1,6 sek., f/4.0, ISO 100

Hvad inspirerer dig til at tage de billeder, du har valgt?

"Der er faktisk én ting fælles for dem alle: ventetiden. Jeg plejer at vandre rundt på udkig efter en stemning, der rammer mig. Når jeg har fundet stedet, tilbringer jeg al den tid, det tager at observere folk, indtil jeg føler mig som en af dem. Så venter jeg. Når alt går op i en højere enhed, optager jeg."


The surfer, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/125s, f/16, ISO 100

Hvordan skaber du en stemning med dine billeder?

"Jeg forstår stemning som evnen til at fremkalde bestemte følelser eller fornemmelser hos dem, der ser på et af mine billeder. For at dette kan ske skal du have elementer, der guider dig gennem en historie i selve billedet. Jeg kan sige, at en af de måder, jeg forsøger at gøre det på, er ved at indarbejde den menneskelige faktor, når jeg kan, selv om det så er i baggrunden. Jeg er også særlig opmærksom på lyset og bruger det til at fremhæve hovedpersonerne."


A splash of joy, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/2000s, f/5.6, ISO 100

Hvis du kunne indfange et øjeblik i tiden, hvad skulle det så være og hvorfor?

"Stilheden. Det øjeblik, hvor en person er isoleret fra omverdenen, selv om vedkommende befinder sig midt i en menneskemængde. Indeni den stilhed finder du måske frygt, glæde, tårer, håb eller bare en absurd tomhed. Det er stilheden, jeg har prøvet at indfange. At forstå andres stilhed gør os rigere som mennesker."


Ready to shoot, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/15s, f/6.3, ISO 100

Følg Nelson for at få mere at vide om hans fotografering her