BÆRBARE KAMERAER

Den ideelle ledsager på dit næste eventyr: Canon IVY REC

Lille, let og bærbart – opdag, hvordan Canon IVY REC-aktivitetskameraet tog udfordringen op på en krævende bjergklatringsoptagelse.
Klatreren Molly Thompson-Smith står på en klippe og kigger gennem søgeren på et Canon IVY REC-aktivitetskamera.

Eventyr giver en fridag fra hverdagen, en chance for at opleve naturen og leve i øjeblikket. Uanset om du kravler op på et bjerg, løber gennem skoven eller roer kajak ned ad en flod, vil det superbærbare og robuste Canon IVY REC ikke holde dig tilbage. Det stødsikre1 og vandtætte2Canon IVY REC er designet til at klipses på en rygsæk, et bælte eller et seletøj og gør det muligt for både cyklister, vandrere, klatrere og roere at efterlade klodsede kameraer og dyre smartphones derhjemme og bare fotografere derudad, når de er på farten.

Vi lagde Canon IVY REC i de stærke, smidige hænder på Molly Thompson-Smith, en 22-årig professionel klatrer, og bad hende om at prøve det af, mens hun tackler nogle af de mest berygtede klipper i Storbritanniens Peak District. Sådan gik det hende.

Klips på, og gå i gang

Klatreren Molly Thompson-Smith gnider kridt på hænderne inden klatreturen.

Klatreren Molly Thompson-Smith holder sit udstyr på et minimum, når hun er på eventyr, og hun har brug for udstyr, der ikke tynger hende.

Klatresko, reb og en karabinhage på jorden ved siden af et Canon IVY REC-aktivitetskamera, der er fastgjort til en bæltestrop.

Klipsen på det lette Canon IVY REC gør det muligt at fastgøre det til et bælte eller en taske, så du ikke engang har brug for lommer.

"Jeg tror, at det at have noget lille og bærbart bliver mere og mere vigtigt for folk, der ønsker at tilbringe lange dage ude i det fri," siger Molly. "Når jeg tager ud at klatre, har jeg sko, crash pads, seletøj … der er så mange ting, jeg skal bruge.

"På en klatretur i Frankrig skulle vi vandre i en time op ad en bakke for at komme til bjerget. Jeg tog mit digitale spejlreflekskamera med den første dag, men den anden dag tænkte jeg: 'Det er bare ikke det værd – det er ikke den ekstra vægt og plads i min taske værd'. Men det var en skam, fordi udsigten var utrolig."

Canon IVY REC er bygget til eventyr og designet med henblik på bærbarhed. Med en bredde på kun 110,5 mm og en vægt på kun 90 gram kunne Molly stort set ikke mærke, at hun havde det kompakte kamera med. Klipsen, der også fungerer som søger, betød også, at hun kunne sætte den fast i bæltet. "Jeg klatrer med et sæt quickdraws [klatreværktøj] på siden af kroppen," siger hun, "så det lille kamera på ryggen kom ikke i vejen for mig overhovedet."

Lille, men robust

Klatreren Molly Thompson-Smith hænger ud fra en klippe med et Canon IVY REC-aktivitetskamera fastgjort til sit bælte.

Molly undlod at tage en smartphone med på sine klatringer, fordi hun var bekymret for at tabe den, men hun ønskede stadig at tage billeder af sine eventyr.

Klatreren Molly Thompson-Smith bestiger en klippevæg.

Molly ønskede et udendørs aktivitetskamera til at optage sine imponerende præstationer – og Canon IVY REC klarede udfordringen uden besvær.

Molly vil ofte gerne fange det øjeblik, hvor hun når toppen af sin klatring – især efter en mere krævende præstation – men hun var altid bekymret over at tage sin smartphone med. "Det er bare for stressende," siger hun. "Jeg ville bekymre mig om at tabe den eller smadre den mod en klippe."

Heldigvis for Molly giver Canon IVY REC ro i sindet. Ikke alene er der ingen skærm, der kan knække, men det er også udviklet til at klare et fald fra 2 meter1, og det kan overleve at blive nedsænket i op til to meter ferskvand i 30 minutter2, hvilket gør det ideelt til vandaktiviteter som kanosejlads og paddleboarding.

"Det var virkelig beroligende at klipse Canon IVY REC fast på mit seletøj eller kridtpose og vide, at det var robust nok til at tage et par slag", siger Molly. "Det var så godt at kunne få det sidste billede oppe på toppen."

Brugervenlig

Molly Thompson-Smith med et gråt Canon IVY REC-aktivitetskamera.

Klipsen på Canon IVY REC fungerer også som søger, så du kan komponere dine billeder. Og hvis det bliver snavset, kan du bare skylle det af med rent vand og tørre det.

En kvinde, der holder et gråt Canon IVY REC-aktivitetskamera og en smartphone.

Med Canon IVY REC's Wi-Fi- og Bluetooth-funktioner kan du bruge din smartphone som fjernudløser og øjeblikkeligt dele dine fotos på sociale medier.

Selv om Molly beskriver sig selv som "amatør", når det gælder fotografering, havde hun ingen problemer med at vænne sig til Canon IVY REC, der har 13 Megapixel opløsning og kan optage Full HD 1080p-video ved op til 60 fps [frames per second] samt stillbilleder. "Det er et ret selvforklarende kamera og supernemt at bruge," siger hun. "Du skal bare klipse det på og bruge vælgeren med én hånd. Symbolerne er nemme at vælge, der er ingen besværlig touchscreen, og det kan tørres af, så du behøver ikke bekymre dig om at bruge det med tilkridtede eller mudrede hænder.

"For at træne genskaber folk de udendørs klatremuligheder i fitnesscenteret", fortsætter Molly. "Før dette kamera kom frem, var der så mange gange, hvor jeg sad på rebet og så på et naturligt klatregreb og tænkte, "jeg ville ønske, at jeg kunne tage et billede af dette, så jeg kunne genskabe det". Det er genialt at have mulighed for at tage billeder af klatregrebene mere end 40 meter oppe, især hvis det er den centrale del af klatringen. Det er virkelig et nyttigt kamera."

For at få mere kreative optagelser, herunder forbløffende selfies, har Canon IVY REC Wi-Fi og Bluetooth, så du kan slutte det til din smartphone og bruge den gratis Canon Mini Cam-app3 som fjernudløser. App'en gjorde det også muligt for Molly at holde sine følgere glade – lige efter sin klatring kunne hun overføre sine billeder og videoer til sin smartphone og dele dem på sociale medier.

Det prisbillige Canon IVY REC fås i fire flotte farver – grå, pink, grøn og blå – så du kan vælge en farve, der skiller sig ud fra det terræn, du bevæger dig rundt i, uanset om det er klipper, mudder, sand eller vand. "Jeg føler, at jeg kan tage det med overalt," siger Molly.


Skrevet af Natalie Denton

 1. Stødsikkert op til to meter. Testmetoderne for modstandsdygtighed over for stød er unikke for dette produkt og er ingen garanti mod beskadigelse af eller funktionsfejl i produktet.
 2. Vandtæt op til 30 minutter ved en dybde på to meter. Kun testet i ferskvand. Hvis det udsættes for andet vand end ferskvand, anbefales det at skylle det med ferskvand med det samme.
 3. Brug af den valgfri Canon Mini Cam-app kræver, at der tilsluttes en kompatibel enhed til Canon IVY REC via Bluetooth® og Wi-Fi®. Canon Mini Cam-app'en kan downloades gratis fra App Store og Google Play. Der opkræves muligvis datagebyrer. Kompatibel med mobile enheder med iOS 11 eller nyere og Android-enheder med Android 5.1 eller nyere.

Relaterede artikler

 • En surfer holder IVY REC op og kigger gennem søgeren.

  BÆRBARE KAMERAER

  Mød Canon IVY REC

  Optag action på farten med det prisbillige, bærbare kamera, du kan klipse fast på dit tøj eller en rygsæk

 • En ung pige med hue sidder sammen med sine forældre i skoven, alle tre ser på noget uden for billedet, mens hendes far bruger et Canon PowerShot ZOOM.

  BÆRBARE KAMERAER

  Se længere: PowerShot ZOOM

  Find ud af, hvorfor dette kompaktkamera er ideelt til familieeventyr.

 • To mænd med rygsæk skøjter over en frossen sø.

  ADVENTURE-FOTOGRAFERING

  Tips til adventure-fotografering

  Fem tips til at fange dine udendørs eventyr med EOS M6 Mark II.

 • UDENDØRS FOTOGRAFERING

  5 gode tips til optagelse af udendørsaktiviteter

  Se, hvordan du kan tage mere kreative action-billeder på hverdagens eventyr med tips fra den professionelle fotograf Tom Bing.