Artist Hattie Newman looks at the Canon EOS 4000D to configure some settings

SCENOGRAF HATTIE NEWMAN

Sådan hjælper Canon EOS 4000D med at gøre mine idéer levende

Hattie Newman
Hattie Newman

Modelbygger og scenograf


Hattie skaber modeller og scener, der kombinerer en fornemmelse af sjov med et flot og farverigt æstetisk udtryk. De er alle fremstillet af ét enkelt materiale, nemlig papir.

Det er en passion, der startede på kunstskolen, da hun valgte det som sit medie, fordi "det var billigt og nemt at få fat på". Hun har ikke set sig tilbage siden, og i dag pryder hendes værker gallerier, tidsskrifter, bøger, reklamer og websider over hele verden.

Hattie forklarer, at hendes inspiration til disse projekter kan komme alle steder fra: "gallerier, haver, bygninger…eller noget så simpelt som en farve, et mønster eller en struktur". Derfor er fotografering blevet en vigtig del af hendes proces.

"Jeg er altid på udkig efter nye idéer, så hvis jeg ser noget, der inspirerer mig, stopper jeg og tager et billede. På den måde har jeg har en optagelse af billedet, som jeg kan vende tilbage til senere."

Relaterede artikler
canon-get-inspired-christmas-craft-related-article-1-185

PRINTERE

Hvilken printer er den rigtige for dig?

Uanset om du er forælder, selvstændig erhvervsdrivende eller kunstfotograf, findes der en printer til dig. Find ud af, hvilken der passer til dine behov.

A table filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

KUNSTHÅNDVÆRK FRA PRINTEREN

Så er det den tid på året, hvor du skal være kreativ – seks ting, du selv kan lave til jul ved hjælp af din printer

Vær kreativ og lav dine egne julegaver, pynt og spil til jul. Alle skabeloner er gratis at downloade og printe.

Two people skateboard down a city street at night, colourful lights from buildings reflecting in the wet road surface.

REJSER

11 tips til fotografering på storbyferien

Med et par enkle tips og tricks kan du få mest muligt ud af dit kamera på en storbyferie og indfange ånden og stemningen i den hektiske storby.

Artist Hattie Newman photographing botanics as inspiration for her work

For Hattie er fotos også en vigtig måde at dele sine tanker og sit igangværende arbejde på, med kunder, atelierassistenter og hendes online-følgere. Det er ikke bare det færdige arbejde, hun nyder at dokumentere: "Jeg elsker at indfange det, der foregår bag kulisserne, så jeg har altid et kamera med mig. Herfra lægger jeg det på min blog eller sociale medier, og nogle gange printer jeg fotos til min portefølje".

"Det er meget vigtigt, at jeg kan tage nøjagtige billeder af den model, jeg er i gang med, så kunden kan se, hvordan den kommer til at se ud", siger Hattie. Billedkvaliteten er lige så vigtig, når det drejer sig om at tage fotos af hendes færdige arbejde. "Jeg har brug for fotos i høj kvalitet af mine tidligere projekter, så hvis jeg nu skal lave noget lignende, så kan jeg kigge på billedet og huske, hvordan jeg lavede modellen".

In the studio sharing images of the creative process

Tidligere brugte Hattie sin telefon til at tage fotos, men blev mere og mere bevidst om dens begrænsninger.

"Selvom mobiltelefonkameraer er praktiske, kunne jeg aldrig tage fantastiske billeder ved svagt lys, og billederne var ikke skarpe nok til det, jeg skulle bruge dem til."

Så snart Hattie begyndte at bruge EOS 4000D, bemærkede hun væsentlige forbedringer. "Den mest iøjnefaldende forskel var, at billederne havde mange flere detaljer. Farven blev mere præcis, og kameraet fungerede meget bedre i svagt lys". Det havde også andre fordele, at hun nu var i stand til at tage billeder med langt højere opløsning af sit arbejde. "Nu kan jeg printe mine fotos og være sikker på, at de ser godt ud. Og fordi de er i høj kvalitet, kan jeg skyde løs og redigere dem senere, f.eks. beskære for at få en detalje til at stå tydeligt frem".

Shooting with background blur

Hattie, der ikke før havde arbejdet med digitale spejlreflekskameraer, blev imponeret over, hvor nemt EOS 4000D var at bruge. "Da jeg fik kameraet, begyndte jeg at tage mange flere billeder af mine modeller, fordi det var så nemt at få dem til at se smukke ud". Hun fandt kameraets Wi-Fi-tilslutning lige så intuitiv: "Det er virkelig nemt at få billederne fra kameraet på min telefon, så når jeg er ude, kan jeg dele dem med mine kunder eller med det kreative team hjemme i studiet."

A leafy morning at the Barbican Conservatory provides inspiration for the next paper set

Udstyret med sit EOS 4000D tager Hattie nu fotos i høj kvalitet, som hun er stolt over at dele – ikke bare fordi de ser professionelle ud, men fordi de virkelig indfanger hendes kunstneriske vision. Dette, forklarer hun, skyldes i høj grad de nye kreative muligheder, kameraet har åbnet for. "Det er fantastisk, fordi jeg kan bruge forskellige objektiver, f.eks. kan jeg bruge et makroobjektiv, hvis jeg ønsker at tage et nærbillede af en model, jeg har lavet. Og jeg er vild med dybdeskarpheden. Baggrundssløringen får virkelig mit arbejde til at skille sig ud".

Hattie konkluderer: "Fordelen ved at bruge EOS 4000D er, at jeg har meget mere kontrol over de billeder, jeg tager. Selvom jeg har travlt, ved jeg, at jeg kan tage fantastiske billeder, der yder mit arbejde retfærdighed".

Relaterede artikler'Bliv inspireret' er din vigtigste kilde til nyttige fototips, købsguider og interessante interviews – alt, hvad du behøver for at finde det bedste kamera eller den bedste printer og gøre din næste kreative idé til virkelighed.

Tilbage til alle tips og teknikker

Er du interesseret i EOS 4000D?

Optag nemt og intuitivt, og del karakteristiske fortællinger med farver, detaljer og smuk baggrundssløring, der adskiller dig fra de andre.

Få mere at vide

image of the Canon EOS 4000D at a slight angle