VLOGGING

Hvilket er det bedste kit til content creation?

Godt kameraudstyr er afgørende for at kunne skille sig ud som online-skaber – find ud af, hvad vores Crew Create-kunstnere bruger, og hvordan det hjælper med at gøre deres indhold unikt.
Et Canon PowerShot G7 X Mark III med et håndholdt ophæng, der er placeret på en væg ved siden af nogle dåser med spraymaling.

Hvis du er en etableret influencer eller blot bruger mere tid på dine sociale opslag, har du sikkert bevæget dig videre fra blot at bruge din smartphone. Det er afgørende at vælge kameraudstyr, der kan holde trit med din kreativitet. At løfte kvaliteten af dit indhold gennem fantastisk udstyr er en fremragende måde at få det til at skille sig ud på, og da online-platforme er fulde af mange forskellige content creators, har det aldrig været vigtigere at blive set.

Canons Crew Create-kampagne har forenet fire innovative online-kunstnere, der alle bruger Canon-kit, for at samarbejde og inspirere andre til at fremme deres kreativitet. Her afslører vi det vlogging- og fotoudstyr, som kunstnerne hver især bruger, hvorfor de elsker det, og hvordan det hjælper med at gøre deres arbejde så markant.

På farten med EOS M50 Mark II

Et selvportræt af en kvinde med en pink jumper og blåt hår på touchscreenen på et Canon EOS M50 Mark II.

"Jeg har brug for, at mit kamera er nemt at forstå, at det er nemt at arbejde med, men så også have plads nok til at lære om det og lære nye tricks," siger Nifè, der bruger Canon EOS M50 Mark II og elsker dets touchscreen, der kan vippes og drejes.

Når hun optager håndholdt eller vlogger på farten, har Nifè ofte brug for noget, der er så let, at det passer til både hjemmet og gaden. Hendes indhold skal være frisk og unikt, så en smartphone er ikke nok – hendes udstyr skal levere høj kvalitet og fremragende kreativ kontrol.

"Jeg bruger Canon EOS M50 Mark II. Det er rart og let. Jeg kan bare lægge det i min taske," siger Nifè. "Kvalitet bliver stadig vigtigere. Alle elsker organiske smartphone-videoer, men når man parrer bevægelseskvaliteten med kvalitetsvideoer, fanger man folks opmærksomhed."

"Hvis jeg vil have rene billeder i højere kvalitet, bruger jeg mit kamera. Så har jeg mulighed for at prøve forskellige objektiver for at ændre udseendet. Hvis jeg f.eks. vil have en sløret baggrund, kan jeg bruge et bestemt objektiv. Hvis jeg vil have flere personer med på billedet, f.eks. når jeg er ude at vlogge, så er et vidvinkelobjektiv perfekt."

En kvinde med blå fletninger og en pink jumper holder et Canon-kamera i dets stativ.

Nifè

London-baseret Afrobeat-danser og vlogger.

Sociale medier: 1,5 mio. følgere på TikTok @itsjustnifee
Favoritkit:
Canon EOS M50 Mark II
Canon stativgreb HG-100TBR
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Mens kameraets sensor på 24,1 Megapixel giver fantastiske resultater, er skarpe optagelser ikke den eneste egenskab Nifè er på udkig efter. Skarpe videoer vil ikke skille sig ud, hvis de er rystede. "Jeg har ikke den roligste hånd," indrømmer hun. "Når jeg vlogger, danser eller filmer nogen, er det fantastisk, at mine objektiver har indbygget stabilisering. Jeg behøver ikke bekymre mig om at være perfekt."

Nifè bruger Canons stativgreb HG-100TBR, som fungerer som et robust stativ eller vlogging-greb og har en aftagelig Bluetooth-fjernbetjening. Når det parres med kameraets touchscreen, der kan vippes og drejes, giver det hende ultimativ fleksibilitet.

"Jeg kan konfigurere kameraet, tage fjernbetjeningen af og begynde at optage, uanset hvor jeg står. Det er supernyttigt, fordi jeg laver forskellige typer indhold," siger hun. "Da jeg arbejder meget med musik, og jeg danser, er det rart at have en selvudløser, så jeg kan komme væk fra kameraet, komme i position og vide, hvordan jeg ser ud, før jeg kommer ind i bevægelsen."

Vær kreativ med EOS RP

En mand i en mørk bluse, der sidder foran et skrivebord i et hjemmeoptagelsesstudie og holder et Canon EOS RP-kamera op for øjet.

"Jeg er ikke professionel fotograf på nogen måde. Jeg bruger Canon EOS RP, og med det samme fandt jeg ud af, at det bare var et fantastisk kamera at fotografere med," siger Jack Garratt, der elsker, at hans kamera udfordrer ham til at udvide sin kreativitet, samtidig med at det er intuitivt og nemt at bruge.

Hvis du vil skille dig ud som content creator, skal du skubbe dine grænser. Som musiker, der altid stræber efter at overgå sin egen kreativitet, har Jack Garratt brug for sit kit – uanset om det er et instrument eller et kamera – for at kunne klare enhver kunstnerisk udfordring. Canon EOS RP lever op til hans forventninger, samtidig med at det er enkelt nok til, at hans kunstneriske dygtighed kan udfolde sig takket være det intuitive layout og den trådløse funktionalitet.

"Det er virkelig instinktivt", siger Jack. "Jeg fandt meget hurtigt ud af, at mine billeder bliver, præcis som jeg forestiller mig, hvilket er fantastisk – det er tillidsvækkende og tilskynder mig til at lære det bedre at kende." Kameraets intuitive karakter opfordrer Jack til at dykke dybere ned i indstillingerne og arbejde med sit kamera som et kreativt instrument.

Du kan få mere at vide om dit kamera ved at downloade Canons Photo Companion-app.

En visning bagfra af en mand med brunt, krøllet hår vendt mod venstre og set gennem søgeren på et Canon EOS RP.

Jack Garratt

Brit Award-vindende musiker og producer.

Sociale medier: 90.900 følgere på Instagram @jackgarratt
Canon-kit:
Canon EOS RP
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

"Hastighed er virkelig vigtigt, fordi en idé kun er frisk, så længe den er med dig. At kunne tage et billede, sende det til min telefon med det samme og dele det derfra – det holder alting i live, holder øjeblikket i gang i lidt længere tid."

Du kan dele billeder fra din smartphone ved hjælp af Canon Camera Connect-appen, og du kan gemme dine billeder ved hjælp af Canons medieoverførsels- og cloud-lagringssystem, image.canon, som tager billeder fra dit kamera og gør dem tilgængelige på dine enheder og cloud-delingsplatforme.

Ved at vælge det bedste kamera til både vlogging og fotografering kan du maksimere standarden for alt dit indhold. Ved hjælp af det funktionsrige Canon EOS RP og dets store fullframe-sensor vil du aldrig føle dig begrænset. "At vide, at det har mulighed for at optage 4K betyder, at jeg ikke føler mig begrænset," siger Jack.

"Når jeg streamer, bevæger jeg mig meget rundt," siger han. "AF-sporing af ansigt og øjne gør det muligt for mig at lave præcis det indhold, jeg gerne vil."

High-speed-sport med EOS R6

En person, der tager et Canon EOS R6 ud af en kamerataske ved siden af en fodbold.

Ewan Baggot elsker den utrolige kvalitet, som Canon EOS R6 giver hans indhold. "Billedkvaliteten er helt afgørende for mig. Online-platforme er så mættede i dag, at du skal skille dig ud."

"Jeg elsker at bruge Canon EOS R6, fordi det er så alsidigt," siger han. "Jeg har Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM-objektivet, der zoomer op til 240mm. Det er bare vanvittigt. Jeg kan placere det på midterlinjen og stadig zoome ind i boksen. Jeg kan gå superlangt tilbage eller helt tæt på.

"Billedkvaliteten er fantastisk. 4K ved 60 fps er smukt: Det er problemfrit, det er jævnt. Og 120 fps for super slowmotion er også smukt," fortsætter han. "Sporingsfunktionen på autofokus er fantastisk. Med fodbolden bevæger jeg mig så hurtigt, at jeg ofte risikerer at miste fokus. Men autofokus er så hurtigt: Det kan spore mine øjne, mine fødder, mine ben – lige hvad jeg vil."

En mand i en hvid hættetrøje, der holder en fodbold under sin venstre arm med et Canon-kamera i sin højre hånd.

Ewan Baggott

Fodbold-freestyler, presenter og producer.

Sociale medier: 107.000 følgere på Instagram @eabskills
Canon-kit:
Canon EOS R6
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-240mm F4-6,3 IS USM

Men det er ikke bare billedspecifikationer, der gør Canon EOS R6 perfekt til Ewan. Når du skaber indhold, er brugervenlighed og håndtering også meget vigtigt – og kameraet scorer også her.

"Jeg kan vende skærmen rundt og se, hvad jeg laver," siger Ewan. "Når du prøver at øve noget, vil du gerne se det med det samme.

"Med Canon elsker jeg, at du kan vælge et hvilket som helst kamera, og det har altid en lignende menu. Det er noget, jeg virkelig elsker, den alsidighed ved at kunne tage et andet kamera op og genkende interfacet. Du ved, hvor du er, og du kan bare optage."

Problemfri kunst med PowerShot G7 X Mark III

En mand, der sidder på hug bag sit Canon PowerShot G7 X Mark III foran en graffitimalet væg.

For Street-kunstneren Fat Cap Sprays skal kameraet fjerne besværet ved at skabe det betagende indhold, han deler online. "Jeg vil bare fokusere på at producere min kunst," siger han. " Canon PowerShot G7 X Mark III giver mig mulighed for ikke at bekymre mig som kunstner. Jeg ved, at det vil optage fantastisk indhold, så det giver mig mulighed for at fokusere på at male."

For skabere som Fat Cap Sprays, der konstant er på farten for at producere kunst og videoer, er en vigtig egenskab ved ethvert kit dets fysiske form. Uden noget bærbart og let som Canon PowerShot G7X Mark III kan det være svært at levere fantastisk indhold på farten.

"Jeg har mange materialer med til at producere min kunst, og jeg vil aldrig lade en farve blive tilbage. Så det er vigtigt, at mit kamera er kompakt nok til at kunne være i min taske med alle mine ting," siger han.

Et Canon-kamera på et stativ, der peger mod en gadekunstner i mørkt tøj, som sidder på hug foran en væg med graffiti, med nogle spraydåser.

Fat Cap Sprays

Gadekunstneren fra East London er kendt for sit skinnende neondesign i tegneseriestil.

Sociale medier: 5,3 mio. følgere på TikTok @fatcapsprays
Canon-kit:
Canon PowerShot G7 X Mark III
Canon stativgreb HG-100TBR
Canon DM-E100-stereomikrofon

"Jeg har brugt Canons stativgreb HG-100TBR til at tage nærbilleder med den ene hånd, mens jeg maler med den anden. Jeg kan godt lide størrelsen, og at det er virkelig kompakt og let. Fordi jeg holder en spraydåse i min anden hånd, kan jeg ikke have noget for tungt, der får mig ud af balance."

Der er selvfølgelig mange ultrabærbare enheder, der optager video, men Fat Cap Sprays har også brug for, at kameraet gengiver videoen jævnt og – endnu vigtigere – med helt naturtro farver.

"Den indbyggede stabilisering i Canon PowerShot G7 X Mark III er fantastisk, for når jeg laver procesvideoer, skal det være superjævnt," siger han. "Jeg kan også godt lide billedkvaliteten. Jeg arbejder med masser af klare farver, og det fanger dem, som jeg vil have at de skal ses. Det er vigtigt at afspejle en sand repræsentation af min kunst, fordi det, jeg gør, er Street Art – folk ser det personligt."


Skrevet af Peter Wolinski

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • Et kig over fotografens skulder på LCD-skærmen på et Canon EOS R10, der viser to flamencodansere, der bliver filmet.

  TEKNOLOGI

  DSLR versus spejlløst

  Overvejer du at skifte til spejlløst? Vi sammenligner forskellene for at hjælpe dig med at beslutte dig.

 • En ung kvinde med blå fletninger, der filmer sig selv med et kamera på et håndholdt greb foran en jernbanelinje.

  VLOGGING

  Løft dit online-indhold

  Seks eksperttips og -teknikker til at få dit indhold på sociale medier til at skille sig ud fra mængden.

 • En person, der vlogger med et Canon EOS R10. I baggrunden er der et appelsintræ fyldt med frugt.

  VLOGGING

  De bedste Canon-kameraer til vlogging

  Canons fantastiske vlogging-kameraer gør det nemt at gøre din vlog levende ved hjælp af masser af kontrol og enestående videokvalitet.

 • VLOGGING

  Rejse-vlogging med et ultravidvinkelobjektiv

  Rejse-vlogger Chloe Gunning tager på en bydagstur med Canon RF 16mm F2.8 STM.