Canon cameras

Udforsk Canons historiefortælling

@Cecilie Harris

Hos Canon har vi hjulpet mennesker med at fortælle historier i over 80 år. Få personer har oplevet mere innovation og udvikling end Mike Burnhill – vores produktspecialist, der har over 11 års erfaring. Vi fangede Mike for at tale om Canons fortid, nutid og fremtid.

Fortæl os lidt mere om dig selv, Mike. Hvad er din rolle hos Canon, og hvor længe har du haft den?

Jeg har været hos Canon i 11 år nu, og jeg er produktspecialist for professionelle kameraer. Mit ansvarsområde omfatter EOS 1D-serien, EOS 5D-serien, objektiver i L-serien og nu det nye EOS R-system.

Jeg startede som generel produktspecialist og blev senere ansvarlig for professionelle produkter i hele Europa. Jeg rejser meget og deltager i store arrangementer, hvor CPS (Canon Professional Services) findes med, hvilket omfatter alle førende sportsbegivenheder på verdensplan. Jeg var i Korea under de olympiske vinterlege, til F1 i Monaco og tilbragte flere uger i Rusland under VM. Vi tilbyder support og serviceydelser til professionelle fotografer, som f.eks. rensning, eftersyn og reparationer af deres udstyr. Som produktspecialist vejleder og underviser jeg folk i nye måder at bruge deres kameraer og funktioner på. Det betyder, at fotograferne kan koncentrere sig om alle de fantastiske historier – uden at bekymre sig om, at noget går galt.

@Alessandro Trovati

Du må have oplevet en masse forandringer i løbet af din tid hos Canon. Hvad fremstår som de mest betydningsfulde udviklinger for dig?

Der er to, jeg gerne vil fremhæve. Det første er, da Canon EOS 5D Mark II blev lanceret i 2008. Vi introducerede videofunktioner i et digitalt spejlreflekskamera for første gang. Det banede vej for vlogging. Før Canon EOS 5D Mark II skulle man bruge et meget dyrt videokamera til at optage denne type indhold. Det ændrede videobranchen fra den ene dag til den anden. Det var en spændende tid, hvor vi lærte nyt undervejs. Nu er Canon PowerShot G7 X-serien verdens mest populære vlogging-kamera i Europa.

Det andet er 2014, da Dual Pixel AF blev introduceret i Canon EOS 70D. Denne teknologi, der er unik for Canon, gør det muligt for sensoren at fokusere, mens du tager billeder. Vi tænkte på det for første gang tilbage i 1981, men kunne ikke indføre det, før teknologien var udviklet nok til at understøtte det.

Du er selv en ivrig fotograf. Hvilket kamera bruger du nu, og hvorfor?

Mit primære kamera i øjeblikket er Canon EOS 5D Mark IV. Jeg har også leget lidt med det nye EOS R-system, der har AF-ansigtssporing, hvilket betyder, at du ikke behøver tænke på, hvor fokuspunktet er. Det er fantastisk for mig, fordi jeg lige er blevet far, så i stedet for at se gennem søgeren kan jeg nøjes med at fokusere, nogenlunde samtidig med at jeg laver sjove ansigter for at indfange den følelse, jeg ønsker.

@Mike Burnhill

Hvis du tænker på udvalget af udstyr i dag, kan du så anbefale et kamera til en nybegynder og et til en erfaren fotograf?

Til den nystartede fotograf vil jeg anbefale Canon EOS 200D. Det er lille, let og har et enkelt brugerinterface. Som nybegynder kan kameraer virke meget tekniske. Men Canon EOS 200D er designet med et overskueligt menusystem, der gør det nemt at bruge. Mange mennesker ved, hvad de ønsker at opnå, men de ved ikke hvordan. Canon EOS 200D har et brugerinterface, som forklarer, hvordan du kan opnå forskellige resultater, og når du først har forstået det, kan du skifte menuen til en mere avanceret struktur, som ligner resten af EOS-systemet.

Til mere øvede fotografer vil jeg anbefale Canon EOS 6D Mark II – det er et skridt mod en ny form for fotografering for mange mennesker. Den store sensor kan indfange historier med snæver dybdeskarphed, der er populært blandt professionelle fotografer.

Hvad bliver næste skridt for Canon?

Vi har netop lanceret det nye EOS R-system, som er kompatibelt med alle Canon EF-objektiver, helt tilbage til 1987. Vi brugte 6 måneder på at arbejde med vores ambassadører for at optage billeder til lanceringen og testede kameraet i alle slags miljøer. For eksempel kunne Daniel Etter afslutte et tidligere umuligt projekt i en kulmine. Han havde allerede påbegyndt dette projekt, men kunne ikke fotografere, hvad han ønskede, fordi det var for mørkt og hans kameraer ikke kunne fokusere. Med det nye EOS R-system kunne kameraet fokusere blot ved lysskæret fra minearbejdernes pandelamper. Så vi glæder os til, at den nye teknologi kommer på markedet.

Der er desværre ikke mere, jeg må fortælle dig om lige nu. Men hold øje med os, der er nogle spændende ting på vej.

@Daniel EtterSkrevet af Sasha Newbury