Lifeboat-Portait-Clive-Booth.jpg

Brug af tilgængeligt lys

Clive Booth er mode-, skønheds- og portrætfotograf og filmskaber. Han er kendt for sin særprægede stil med selektivt fokus på naturligt, tilgængeligt, kontinuerligt og fundet lys, hvilket giver hans arbejde en stemningsfuld, intim og æterisk kvalitet.

Han bruger et kæmpe udvalg af Canon-objektiver med fast brændvidde og udvalgte EF-zoomobjektiver, og alt efter motivet kan det til tider nå op på tre til 15 pr. optagelse.

Seneste opgaver har bl.a. været reklamefilm og kortfilm for Asus, Ernst & Young, Fiat, H&M, Intel, L'Oreal, Louis Vuitton, MAC Cosmetics og The Mail on Sunday.

Vi spurgte Clive om brugen af tilgængeligt lys og hvordan det har formet hans fotografier og film.

Definition af tilgængeligt lys

"Der er et par måder, du kan tale om det, men jeg plejer at kalde det tilgængeligt lys. I bund og grund handler det om et opmærksomt blik...at holde dine øjne friske og se, hvilket lys der er, og hvad der vil fungere godt i dine billeder. Det handler om, hvor lyset falder på motivet og hvordan det vil udmønte sig i et billede."

Arbejde med naturligt lys

"En af mine foretrukne måder til at udnytte lysforholdene er at optage et motiv indendørs ved et vindue. Ofte når jeg er på en opgave, tager jeg et par ting med, for at sikre at jeg kan få mest muligt ud af lyset. Det kan være ganske simple ting som f.eks. nogle gardiner eller et net. Det betyder, at jeg kan bruge det tilgængelige lys, sprede det og arbejde med det".

Bruge objektiver med fast brændvidde

"Jeg bruger næsten aldrig flash eller lys. En af de mest nyttige ting til optagelser med det lys, der er, er at investere i et godt objektiv. Jeg var med til en vens bryllup for nylig, og tog af sted uden en masse udstyr for at tage et par billeder. De så godt ud. Jeg brugte mit Canon EOS-1D X med et Canon EF 85mm f/1.2L II USM-objektiv. Det er fantastisk til optagelse ved svagt lys og de situationer, hvor jeg gerne vil have den smukke korte dybdeskarphed. Objektiver med fast brændvidde behøver ikke være dyre, og de er perfekte til portrætfotos i svagt lys".

Clives kreative vision

"Som billedmager spørger jeg altid mig selv: Hvordan kan jeg bedre forstå den måde, jeg ser og opfatter verden omkring mig og derefter viderebringe det til et publikum? Det lyder enkelt, men det er formentlig et af de mest udfordrende aspekter ved fotografering og film. Det, der er imellem os og vores motiver er af afgørende betydning, og det er det, der bliver vores pensel, pen og stemme".

Kraften indefra

"Mekanikeren David McArthur står og grubler i maskinrummet mellem de mægtige MTU 22,3 liters V10 turboladede motorer på Severn-redningsbåden. I en given situation kan båden nå en topfart på 26 knob på 17 sekunder og har en rækkevidde på 250 sømil, og den kan stoppe på en bådlængde".

© Clive Booth - Canon Explorer. Taget med et Canon EOS 5DS med et EF 35mm f/1.4L II USM lens-objektiv, eksponeringen var på 1/15 sek. ved f/2.8, ISO 640. Der blev brugt et stativ og kablet udløser.

Stilhed før stormen

"Dette portræt af den frivillige redder Cara McEachern fra Islay, i sin uniform er et eksempel på, hvordan alle elementerne arbejder sammen. Renheden af det tilgængelige lys suppleret med en førsteklasses optik indfanger en følelse og intensitet, som er svær at slå."

© Clive Booth - Canon Explorer. Taget med et Canon EOS-1D X med et EF 85mm f/1.2L II USM-objektiv, eksponeringen var på 1/160 sek. ved f/2.8, ISO 1000.