Kom tæt på begivenhederne

Komposition er en vigtig del af fotografering, og nøglen er at vide, hvad der skal inkluderes, og hvad der kan udelades. Når du fotograferer action, er en af de bedste måder, hvorpå du kan bevare et højt niveau af drama i dine billeder, at fylde billedet ud med motivet. Det giver et tættere forhold til det, der sker.

Forsøg at komme så tæt på som muligt rent fysisk. Det gør det nemmere at fylde billedet ud med action. Hvis du fotograferer på et stadion, kommer du på denne måde også næsten i øjenhøjde med spillerne, hvilket giver dig den slørede baggrund, du ikke kan opnå, hvis du skyder fra et højereliggende punkt.

Der er dog ofte grænser for, hvor tæt på du kan komme rent fysisk. I den situation må du bruge et længere objektiv eller et kamera med stor zoom for at reducere afstanden til dit motiv.

Når du zoomer, specielt ved stor brændvidde, er du så tæt på, at du nemt kan miste dit motiv. Canon har opfundet en ny, genial teknologi, der løser denne udfordring.

Zoom Framing Assist hjælper dig med at holde motivet i billedet ved at zoome ud, når vedkommende når ud til kanten af billedet. Det zoomer så ind igen, når du placerer motivet midt i billedet.

Dette giver dig alle fordelene ved zoom, uden at du mister perspektivet eller dit motiv.

Action-fotografering - Zoom