Optagelse af film i biografkvalitet

Det kræver kunstnerisk snilde at skyde film i biografkvalitet. En jævn fokusering – som sikrer, at dit primære motiv står skarpt i billedet – er en af de metoder, du kan bruge for at opnå et professionelt udtryk.

Denne teknik kan dog være svær at bruge uden øvelse. Hvis du gerne vil i gang, kan du prøve at fokusere på et stillestående motiv, mens du går hen mod det og justerer objektivet, så motivet hele tiden forbliver skarpt i billedet.

Hvis du vil henlede tilskuernes opmærksomhed på hovedmotivet, kan du overveje at sløre baggrunden i billederne, mens du holder hovedmotivet knivskarpt, eller, hvis der er tale om vidvinkelbilleder, at holde alt i fokus.

Vores nyeste kameraer kan hjælpe med at overvinde udfordringer i forbindelse med fokusering under filmoptagelser takket være Hybrid CMOS AF III-teknologien. Den muliggør jævn, automatisk sporing og får dit motiv til altid at stå skarpt, også selvom billedet bevæges. Nogle Canon-kameraer har desuden en touchscreen, så du nemt kan skifte fokus fra ét motiv til et andet, uden at du behøver røre objektivet. Du rører blot ved motivet på skærmen for at få det i fokus. Resultatet bliver mere jævne og stabile, professionelt udseende filmoptagelser i biografkvalitet.

Optagelse af film i biografkvalitet