Indfang øjeblikket

At tage det perfekte action-billede handler lige så meget om forberedelse som at være i selve øjeblikket. Når du fotograferer sportsbegivenheder, skal du kende dine omgivelser, så du kan være på rette sted på rette tidspunkt og med det rette udstyr, så du kan fange øjeblikket. Besøg gerne stedet, inden begivenheden finder sted, så du kan finde ud af, hvor og hvordan du kan få de bedste billeder.

Du skal også vide noget om den sportsgren, du fotograferer. Hvis du f.eks. tager billeder af en fodboldkamp, skal du prøve at kigge efter et mønster i bevægelserne. Det er meget nemmere at få et godt billede, hvis du på forhånd kan se, hvad der vil ske.

Somme tider sker ting så hurtigt, at du ikke har tid til at reagere. Aktivér indstillingen med Kontinuerlig optagelse sammen med den kontinuerlige autofokus, AI Servo. Ret derefter kameraet mod dit motiv, og tryk udløserknappen halvt ned for at begynde sporing. Når du trykker knappen helt ned, får du en serie af skarpe billeder, hvilket vil øge dine chancer for at få det perfekte billede.

Hastigheden varierer fra model til model. For eksempel er EOS 7D Mark II udstyret med en skræddersyet lukkerenhed og et spejlsystem samt Canons DIGIC-billedprocessor, der gør det muligt at skyde hele 10 billeder i sekundet.

Action-fotografering - Indfang øjeblikket