En af vinterens mest ekstreme sportsgrene

Engang var det en måde at rejse gennem yderområderne i vintermånederne, og i dag er skiløb med heste en af vinterens mest ekstreme konkurrencesportsgrene. En person på ski holder tøjlerne og bliver trukket efter specialtrænede væddeløbsheste uden rytter. Deltagerne løber i hastigheder op til 50 km/t.

Skiløb med heste var en opvisningssport ved Vinter-OL i 1928, og i dag afholdes der løb i mange lande, blandt andet USA, Canada, Frankrig og Skandinavien. De fleste løb er mellem 5 km og 20 km lange. I alle tilfælde bliver hestene opdrættet og trænet til at bevare roen under løbsforhold og til at være fortrolige med tøjlerne og skiløberen bag dem.

For at komme tættere på spændingen og mærke adrenalinsuset ved skiløb med heste fulgte vi 55-årige Franco Moro - regerende verdensmester, fartdjævel og sneskytte - mens han trænede i Argentina. Han har været besat af skiløb med heste i 31 år og har deltaget i White Turf i St. Moritz i Schweiz i mere end tre årtier. Hans passion for sporten viser en anden måde at opleve den koldeste tid af året på - han fejrer de sneklædte ekstremer, snarere end at gå i dvale indendørs. Come and see.

Billeder © Richard Walch. Canon-ambassadør