Your photos, our favourites: Urban and street

Dine fotos, vores favoritter: Byer og gader

Dine billeder, vores favoritter: By- og gadefotografering

Tag med os Polen, Indien og Kroatien, og se vores favoritbilleder, som er blevet delt i vores Galleri efter vores seneste udfordring. Hvert billede indfanger et øjeblik i et bymiljø og er samtidig en indgang til den interessante historie bag.

Glædesudbrud af Joy Michal Patron

“Jeg tog dette billede ved åbningen af en gadekunstbegivenhed i Lublin i Polen. Jeg vidste ikke, hvad der skulle ske, så jeg tog en plads i folkemængden og ventede. Pludselig begyndte en maskine at lave kunstig røg og store skyer, hvilket fremkaldte stor glæde hos en gruppe børn lige ved siden af. Jeg så mit snit.

Selvom røgen dækkede for mit udsyn, valgte jeg den videst mulige vinkel med børnene i forgrunden og spøgelsesagtige silhuetter i baggrunden. Det varede kun i få sekunder, så var børnene væk, og paraden begyndte.

Billedet fik førstepladsen i Grand Press Photo 2015 – Polens fornemste fotojournalist-konkurrence."

Fri af by Susana Hinojo

"Jeg gik op til Amber Fort i Jaipur og opdagede, at der fandt en meget speciel festival sted. Folk havde samlet sig for at protestere mod Indiens århundredegamle kultur med manglende ligestilling mellem kønnene.

Hele scenen var magisk, og pludselig opstod dette perfekte øjeblik lige foran mig. Et helt naturligt udtryk for glæde og kærlighed mellem en mor og hendes datter.

I det øjeblik var mit hjerte fuldstændig i overensstemmelse med det, mine øjne så.”

Facade med patina af Frederik Frydendal

“Under en rickshaw-tur i Split i Kroatien kørte jeg forbi dette lille vindue og følte mig tiltrukket af billedet. Endda så meget, at jeg var nødt til at gå tilbage og fotografere det.

Mit instinkt viste sig at holde stik. Med en afslappet stemning, en naturlig patina og et kompliceret mønster er historien bag dette billede ganske enkelt "Hjem, kære hjem".

Til rejse- og gadefotos fotograferer jeg altid i RAW og med Av-metoden. I dette tilfælde brugte jeg en blænde f/8. Det giver mig mulighed for at indfange så mange detaljer som muligt."

Prøv denne måneds udfordring

Disse fotografer har hver delt et øjebliksbillede, indfanget i løbet af deres oplevelser i et dagligdags bymiljø. Hvad sker der i verden omkring dig? Lad dig inspirere af vores månedlige tema i Galleriet, del din historie, så kan det blive dig, der bliver fremvist i vores Showcase næste måned!