burano-italia-estelle-moreau.jpg

Dine fotos, vores favoritter: Min by

Fra Stockholm til Seoul og fra Portland til Palau: I denne måned har I sendt os billeder fra hele verden, hvilket har givet os et glimt af jeres byer vha. ét foto. Her er vores favoritter blandt de billeder, I har delt i Galleriet.

Burano i Italien af Estelle Moreau

Burano i Italien af Estelle Moreau

“Burano er en ø i Venedigs lagune i det nordlige Italien. Stemningen i Burano gengives perfekt af de flerfarvede huse: varm og åben. Når man går igennem de små gyder på øen, bliver man klar over, hvor meget mere afslappet der er i forhold til Venedig. Med sin mangfoldige og smukke arkitektur, den rolige atmosfære og skvulpende kanaler er Burano en helt anden verden end sin mere berømte søsterby. Øen er også kendt for sin fremstilling af kniplinger, som er et kompliceret håndværk, der passer perfekt til denne smukke by.

Jeg tog dette billede efter at have gået rundt en hel dag i Venedig og Murano. Jeg var træt af de store grupper af turister, men da jeg kom til Burano, kom jeg i bedre humør. Dette sted har en positiv indflydelse på de folk, der går i gaderne, for både de lokale og turisterne ser ud til at smile hele tiden.

Hvis du blot er der en eftermiddag, kan du ikke undgå at mærke den dejlige atmosfære. Jeg tog derfra i glad og fornyet tilstand, og jeg var glad for, at jeg oplevede denne fest af farver, inden jeg vendte tilbage til min mere grå og industrielle verden."

Ungarske Pécs i tåge af Robert Jakab

Ungarske Pécs i tåge af Robert Jakab

"Vejret er altid lunefuldt i Pécs, som er en lille by i det sydlige Ungarn – og som jeg kalder mit hjem. Jeg tog dette billede en tidlig januarmorgen, hvor bygningerne på hovedpladsen kom frem fra tågen. Du kan se lysene fra rådhuset, der skinner i tågen, samt den iøjnefaldende kobberkuppel på Pasha Qasim-moskeen.

For at gøre mig klar til optagelsen holdt jeg øje med vejrudsigten flere dage i forvejen og tog derefter op på bjerget for at finde den perfekte udsigt. Mit kamera klarede kulden fint, og næsten hvert enkelt billede, som jeg tog den morgen, overraskede mig.

Der lever mange forskellige etniske grupper sammen i Pécs. I løbet af min barndom boede jeg tæt på det kapel, du kan se på billedet. Lige nu bor jeg ved siden af moskeen. For mig indfanger dette billede ganske godt byens kulturelle mangfoldighed."

Genova gabbiani affamati af Renzo Oroboncoidi

Genova gabbiani affamati af Renzo Oroboncoidi

"Jeg tog dette billede, da jeg besøgte kystbyen Genoa. Her finder man den travleste havn i Italien. Det var mit håb at indfange byens forskellige egenskaber for at vise kontrasten mellem de gamle bygninger og gaderne med de mange gyder, da jeg lagde mærke til disse måger. De dykkede lavt ned på muren for at samle nogle brødstykker op, som en dame havde efterladt. Der er masser af drama i dette skumringsbillede. Hvis du kigger på baggrunden, kan du også se solens glød, der spejles i vandet ved Genoa."

Prøv denne måneds udfordring

Hver af disse fotografer har vist os et øjeblik i deres liv – og vi nød at se dem. Hvorfor ikke prøve at lave din egen unikke optagelse af livet? Find inspiration i denne måneds tema i vores Galleri, og del derefter dine billeder. Måske kommer du med i vores næste nummer.

Indsend dine fotos