hero

Dine fotos, vores favoritter: Vinterbilleder i svagt lys

Denne måned udfordrede vi jer til at tage varmt tøj på og gå ud og få mest muligt ud af det svage vinterlys for at skabe nogle fantastiske billeder. Vi bad fotograferne bag tre af vores favoritfotos om at dele historierne bag billederne.

Crepusculo af Javier Pavia Barajas

"Jeg tog dette billede på Fløyfjeldet, hvor man har udsigt over den norske by Bergen. Det er en af byens mest populære turistattraktioner. Jeg kan godt lide at tage ud med mit Canon-kamera, når det sner, men jeg havde aldrig vovet mig så langt før. Jeg var en smule fortabt, da jeg kravlede højere op mod solen med mit kamera.

Jeg kan godt lide at tage disse ture alene for at koncentrere mig og fokusere på mit billede. Trods det kolde vejr var min tur absolut det hele værd, for jeg fik dette billede over byen, der er så smuk i vinterlyset."

Ulv i tåge af Marga Straver

"Dette billede er fra Biotop Wildlife Park i Tyskland nær landsbyen Vehlingen. Parken omkring søen er hjemsted for mange europæiske vilde dyr, såsom ulve, elge, bisonokser og losser, der lever i deres naturlige omgivelser.

Det var i januar, og vejret var dårligt. Det havde regnet, og der var en masse tåge. Der var fem ulve mellem træerne. Pludseligt sprang en op på et gammelt, væltet træ. Heldigvis fik jeg dette billede fra mit skjulested, hvor jeg havde ventet hele dagen på at få det rigtige billede.

På grund af det svage lys blev jeg nødt til at bruge en længere lukkertid og højere ISO end normalt. Jeg håber at vende tilbage i foråret, når vejret og lyset er bedre. En af ulvene var gravid, så hvis jeg ser dem igen, har de unger!"

Mountain Church af Guillermo Garcia

"Island er et paradis for dem, der elsker fotografering i mørke. At se og fotografere nordlys er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme. Jeg fotograferede det en aften i november, hvor nordlys ikke var forventet. Det blev taget ved foden af Kirkjufell nær byen Grundarfjörður.

Det var næsten fuldmåne, og himlen var klar. Jeg valgte en enkel komposition med revnet is i forgrunden og fjeldet i midten. Omkring kl. 23.00 bemærkede jeg en grøn plet, der langsomt blev mere synlig på himlen. Jeg var utrolig glad, da daggryet begyndte at få mere intensitet, hvilket skabte en næsten perfekt bue over Kirkjufell.

For at indfange bevægelsen i nordlyset brugte jeg det manuelle program med en 2,5 sekunders anden eksponering ved f/2.8 blænde og ISO 3200."

Prøv denne måneds udfordring

Guillermo, Marga og Javier har indfanget skønheden ved svagt lys i deres billeder. Vi vil gerne se verden gennem dit objektiv, så hvorfor ikke være med i denne måneds fotoudfordring? Grib kameraet, udforsk din by og upload her.